28.11.2011 18:19

Brezplačne spletne konference s Team Hangout

Pričnite spletno konferenco na teamhangout.com z enim klikom

XLAB, prejemnik srebrne gazele 2011, je na globalnem trgu spletnih komunikacij ponudil brezplačno storitev za spletne konference Team Hangout, katere glavni adut je enostavna raba. Spletni sestanek lahko pričnete s spletne strani teamhangout.com ali neposredno s svojega Facebooka. Storitev, ki je na voljo brezplačno tako za zasebno kot poslovno rabo, temelji na XLABovi programski opremi za videokonference ISL Groop in omogoča video klice ter delitev zaslona med več uporabniki.

Najpomembnejša funkcija storitve Team Hangout je zelo enostavna uporaba. Aplikacija ne zahteva posebnega znanja, vsakdo, ki se želi s svojimi prijatelji ali sodelavci srečati in sodelovati na spletu, lahko na spletni strani teamhangout.com prične spletno konferenco in povabi udeležence z enim klikom. Na spletni strani si lahko ogledate kratek video, ki v nekaj korakih prikaže, kako se uporablja Team Hangout (kliknite ikono Predvajaj).

Team Hangout ima vse poglavitne funkcije programske opreme za spletne sestanke, ne omejuje števila udeležencev in deluje na vseh večjih operacijskih sistemih, Windows, Mac in Linux. Rešitev vključuje:

• videokonferenca: spletni pogovor v živo, VoIP, video preko spletne kamere,
• samodejno zaznavanje zvoka in slike – niso potrebne nastavitve,
• preklapljanje med USB napravami za zvok med potekom video konference,
• deljenje žive vsebine: delitev zaslona, delitev posamezne aplikacije, delitev izbranega dela zaslona,
• deljenje statične vsebine: predstavitve PowerPoint, slike, vsebina v odložišču, posnetek zaslona, besedilo,
• deljenje datotek,
• orodja za opombe: vstavi besedilo, puščice, prostoročno pisanje, risanje,
• najvišja varnost: uporaba simetričnega 256-bitnega SSL ključa.

Team Hangout je popolnoma brezplačna storitev za spletne konference, ni podprta z oglasi in ne zahteva registracije uporabnika. Če pričnete sestanek na teamhangout.com, bo vaš sestanek popolnoma javen, kar pomeni, da lahko vsakdo, ki obišče to stran, vstopi v aktivni sestanek. Lahko pa aplikacijo za spletne sestanke povežete s svojim uporabniškim računom na Facebooku. Ta možnost daje uporabniku občutno več zasebnosti, saj v sestanek, ki ga pričnete na Facebooku, lahko vstopijo samo vaši prijatelji z nameščeno Team Hangout aplikacijo.

Team Hangout je odlično orodje za neformalne spletne sestanke in timsko delo na spletu med prijatelji in sodelavci. Za resne poslovne sestanke, kjer sta ključnega pomena zasebnost in varnost podatkov, pa XLAB priporoča uporabo matične programske rešitve za spletne sestanke ISL Groop, ki omogoča organizacijo zasebnih sestankov z izbranimi udeleženci.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem XLAB
Za več informacij so vam na voljo pri XLAB

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem XLAB? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več

PROLON d.o.o.