Računalništvo, telefonija
27.03.2017 09:39
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Brezstični polnilec za prenosne telefone

Polnjenje z brezstičnim polnilcem lahko izvedemo s priklopom na računalnik preko običajnega USB vhoda.
Polnjenje z brezstičnim polnilcem lahko izvedemo s priklopom na računalnik preko običajnega USB vhoda.

Ideja o brezstičnem polnjenju vseh vrst elektronskih naprav je stara že odkar je bila elektrika prvotno uporabljena. Veste kako izgleda in kakšni izdelki so na voljo?

Pionir brezstične tehnologije je bil zagotovo Nikola Tesla, ki je v začetku preteklega stoletja napravil stolp v Wardenclyffu. Ta je lahko prenašal sporočila, slike, signale in celo polnil naprave na dolgih razdaljah. Žal pa zaradi močnih energetskih lobijev ta zamisel nikoli ni postala resničnost. Vendar pa je v zadnjih letih je ta koncept ponovno postal del razprave.


Tehnologija brezstičnega polnjenja je sicer še v fazi ponovnega obujanja, a se pospešeno pojavljajo inovativni in zanimivi izumi. Ena izmed novejših rešitev je namenjena prav vsem uporabnikom pametnih telefonov Samsung in iPhone – brezstični polnilec.


Kako deluje?

Polnjenje z brezstičnim polnilcem lahko izvedemo s priklopom na računalnik preko običajnega USB vhoda. Polnilna ploščica se aktivira takoj ob vklopu. Razlika od običajnega USB polnilca pa je v tem, da tu za polnjenje telefona ne potrebujemo posebnega polnilnega kabla, ampak le enostavno nadgradnjo telefona z dodatno nalepko. Nalepko namestimo na zadnjo stran telefona in jo vključimo, kjer bi vključili tudi običajen polnilec. Polnjenje pa se samodejno aktivira takoj, ko telefon odložimo na polnilec.


Brezstični polnilec – znanilec sprememb

Brezstični polnilec za pametne telefone je preprosta rešitev, obenem pa tudi znanilec prihajajoče dobe, kjer nenehno iščemo nove načine izrabe energije ter bolje skrbimo za okolje – razvoj tehnologije se namreč vse bolj usmerja v manjšanje porabe fizičnih materialov za izvedbo standardnih funkcij. V primeru brezstičnega polnilca tako ni potrebe po fizičnem priklopu telefona na polnilec, kar pomeni manj porabljenih materialov za polnjenje naprav (npr. baker, cink, plastika, …).


Polnilec je odlično darilo za vse ljubitelje tehnologije in inovativnih uporabnih rešitev. Več info na www.identiks.si


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem IDENTIKS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri IDENTIKS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem IDENTIKS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MLACOM d.o.o.

Pot heroja Trtnika, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 500 87 75
Tehnologija se nezadržno razvija naprej. Za vogalom je vedno novo odkritje, ki lahko spremeni tako zasebna kot poslovna okolja. Eden največjih izumov je zagotovo računalnik, ki ... Več

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535
Računalniki so postali ključno poslovno orodje. Uporabljajo se pri vseh vidikih delovanja podjetja, vključno z ustvarjanjem in prodajanjem izdelkov, trženjem, računovodstvo, administracijo ... Več

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več