Računalništvo, telefonija
15.09.2015 14:15

Deli z drugimi:

Share

Brotherjevo poslanstvo Space Selfie ozavešča problematiko globalnega okolja

Brother se je podal na edinstveno poslanstvo narediti 100 selfijev v vesolju, da bi ljudi po svetu vzpodbudili k razmišljanju o pomembnosti globalnega okolja.
Brotherjev projekt Mission to the Earth
Brotherjev projekt Mission to the Earth

Kot del globalnega projekta ‘Mission to the Earth’ je podjetje Brother Industries, Ltd. poslalo posebaj prilagojen balon, z obsegom 9,4 metrov, 30.000 metrov v stratosfero nad Japonsko.

Na balon, narejen iz gume, so pritrdili posebno CCD kamero, da bi posneli selfije na poti do stratosfere.

Da bi lahko sodelovali pri omenjenem poslanstvu in bi imeli selfije s posnetki zemlje kot ozadje, je Brother povabil prebivalce vsega sveta, da naložijo fotografije svojih obrazov preko Brotherjeve mikro spletne strani Mission to the Earth.

Prejeli so skupaj 808 fotografij, od katerih je bilo naključno izbranih srečnih 100 za Brother okoljsko usmerjeno poslanstvo.

Ko se je balon dvigal na višine stratosfere, so bile fotografije projekcija, preslikana na mini model astronavta z namenom dajanja avtentične galaktične podobe kozmične serije selfijev.

Za dokončanje vesoljske scene je CCD kamera posnela poglede iz stratosfere. Posnetki so bili shranjeni na SD-kartico, ki se je skupaj z balonom vrnila iz stratosfere.

Zdaj bodo projekcije vesoljskih selfijev in pet minut posnetkov iz stratosfere združili na mikro strani Mission to the Earth, kjer bodo ljudje lahko videli svoj osebni vstop v vesolje. Zaključni posnetki bodo objavljeni na mikro spletni strani 25. septembra in jih lahko najdete na http://www.brotherearth.com/en/event/mission/.

Namen Brotherjevega projekta ‘Mission to the Earth’ je poudariti globalno zavezanost podjetja okolju. Ta zaveza je zajeta pod imenom Brother Earth in predstavlja etični pristop k planetu.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem BROTHER CEE GmbH
Za več informacij so vam na voljo pri BROTHER CEE GmbH
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

brother_logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem BROTHER CEE GmbH? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888
Zlati partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več

VideoExpert.eu – trgovina s profesionalno video opremo

Gunceljska cesta 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 01 512 22 11
Spletna trgovina VideoExpert.eu Spletna trgovina videoexpert.eu je vodilna slovenska trgovina s profesionalno video, cinema in broadcast opremo. Njihovo vodilo je nuditi najprimernejše ... Več

RSLukan, Matjaž Lukan s.p.

Pri malem kamnu 11, 1000 Ljubljana, Tel: 051 302 160
Delovanje sodobne družbe je pogojeno z brezhibnim delovanjem računalniških in informacijskih sistemov. Predstavljajte si svet brez tehnologije ali še huje, svet brez ustrezne IT ... Več