Računalništvo, telefonija
17.04.2012 13:28
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zakaj ne bi imeli za poslovno uspešnost poslovnega analitika?

»Ugotavljam, da se tu skriva dobra poslovna priložnost, nimam pa časa narediti analiz, raziskave konkurence in stanja na trgu,« je stavek, ki ga večkrat slišimo iz ust menedžerjev. ProBI3, je v Sloveniji razvita rešitev, ki bo takšnim menedžerjem v veliko pomoč.
Uspeh poslovnega obveščanja temelji na preprostem dejstvu, da je organizacija, ki ve več kot ostale in zna to znanje izkoristiti, v bistveni prednosti pred konkurenco.
Uspeh poslovnega obveščanja temelji na preprostem dejstvu, da je organizacija, ki ve več kot ostale in zna to znanje izkoristiti, v bistveni prednosti pred konkurenco.

Zaostrene gospodarske razmere in vse bolj neizprosna konkurenca na trgih narekujeta hitro in učinkovito odločanje. Čas zahteva, da iz vseh obstoječih in razpoložljivih podatkov oblikujemo informacije, ki so podlaga za vodenje vsakodnevnih poslovnih procesov.

Bistvo poslovnega obveščanja (BI) je obveščenost vseh glavnih odločevalcev v podjetju. Danes se premalo zavedamo pomena BI. Analize so v glavnem omejene na papirnata poročila, ki jih občasno dobijo na mizo samo (finančni) direktorji podjetij. Problem je tudi v tem, da je veliko sistemov BI uporabniku neprijaznih. Rešitev BI mora menedžerjem ponujati ad-hoc analize, do katerih lahko pridejo z enim samim klikom, analitikom pa omogočati kreacijo poljubnih poročil.

Orodje za enostavno pripravo različnih analiz
Uspeh poslovnega obveščanja temelji na preprostem dejstvu, da je organizacija, ki ve več kot ostale in zna to znanje izkoristiti, v bistveni prednosti pred konkurenco. Za to je potrebno orodje za enostavno in hitro pripravo različnih analiz s poljubnimi kriteriji. Z analitičnimi tabelami lahko na enostaven način primerjamo vrednosti, ugotavljamo trende, povezave in vplive med podatki. Podatke spremljamo v poljubnem časovnem obdobju. Posebna odlika ProBI3 je tudi izredna hitrost dela, ki praktično ni odvisna od količine podatkov. Vpogled v rezultate poslovanja je s tem na voljo v vsakem trenutku – na klik.

Podjetja spreminja v osveščene organizacije
ProBI3 je proaktivni sistem, ki uporabnika opozori na bližajočo se nevarnost vnaprej, tako da ima še dovolj časa spremeniti način poslovanja in preprečiti negativne posledice. Podjetja pomaga spreminjati v osveščene organizacije, ki v večini primerov premagajo neosveščeno konkurenco.

Rešitev ponuja še dodatne prednosti v primerjavi s tradicionalnim poročanjem. Uporabniški vmesnik je enostaven, pregledovanje podatkov je hierarhično in strukturirano (globinsko raziskovanje), ponuja možnost vnaprejšnje priprave oblikovnih predlog ter v vsakem trenutku omogoča možnost vizualizacije podatkov (poročila v obliki tabel, grafov in podobno).

ProBI3 ni samo nov produkt ali skupek tehnologij med množico obstoječih. Gre za inovativno rešitev slovenskega podjetja, ki predstavlja nov vidik za izboljšanje poslovnih odločitev na osnovi poznavanja (podatkov) poslovanja.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Pronet Kranj, d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Pronet Kranj, d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Pronet Kranj, d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

XLAB

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področja oddaljenega namizja (ISL Online), avtomatizacije in upravljanja hibridne infrastrukture (XLAB Steampunk) ter umetne inteligence, napredne ... Več

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več
Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več

NCOM d.o.o.

Bičevje 5, 1000 Ljubljana, Tel: 040 855 519
Mobilne aplikacije so korenito spremenila način delovanja podjetij. Več kot 3 milijarde ljudi ima dostop do pametnega telefona. Mobilne aplikacije trenutno predstavljajo najučinkovitejši, ... Več