13.01.2016      14:39

Comtrade prodal intelektualno lastnino za upravljanje Citrix infrastrukture

Govor Bill Burleya, Citrix, na konferenci Citrix Summit 2016 v Las Vegasu.Govor Bill Burleya, Citrix, na konferenci Citrix Summit 2016 v Las Vegasu.

Vodilni ponudnik rešitev za upravljanje IT-infrastrukture je odprodal produkt za nadzor Citrix okolij ter sklenil pogodbo o njegovem nadaljnem razvoju in zagotavljanju podpore.

Comtrade System Software & Tools (Comtrade), vodilni ponudnik rešitev za nadzor in upravljanje IT-infrastrukture, je najavil, da je njegovo rešitev za upravljanje Citrix okolij odkupilo podjetje Citrix, dolgoročni strateški partner podjetja Comtrade.

Prevzem Comtradovih produktov za upravljanje Citrix okolij (Citrix Managment Packs), ki dopolnjujejo funkcionalnosti platforme Microsoft System Center Operations Manager (SCOM), bo strankam prinesel možnost za celovit nadzor svojih informacijskih sistemov, saj bodo imele na enem mestu vpogled v celotno Citrix okolje za virtualizacijo namizij, omrežja in mobilnosti. Stranke lahko izkoristijo svojo obstoječo SCOM platformo za nadzor IT okolja ter proaktivno spremljajo kakovost izkušnje končnih uporabnikov ter stanje Citrix infrastrukture XenDesktop, XenApp, XenMobile in NetScaler. Ta funkcionalnost IT-oddelkom pomaga zagotavljati stalno dostopne in visoko razpoložljive storitve. Obenem prinaša tudi proaktivna opozorila in hitro odkrivanje temeljnih vzrokov za težave vseh komponent ter odvisne infrastrukture, s čimer je mogoče končnim uporabnikom zagotoviti visokokakovostno izkušnjo mobilnosti.

»Comtrade je razvil izjemno rešitev za nadzor XenApp, XenDesktop in Citrix Workspace Suiter, ki se integrira neposredno z Microsoft SCOM platformo, kar podjetjem zagotavlja možnost, da preko ene same nadzorne plošče celovito upravljajo Citrix okolja,« je povedal Calvin Hsu, podpredsednik trženja na področju Windows App Delivery v podjetju Citrix. »Ker bomo Comtradove produkte za upravljanje prenesli v svojo organizacijo, bomo lahko svojim strankam zagotovili boljši nadzor IT infrastrukture in boljšo izkušnjo končnih uporabnikov.«

Prevzem je bil objavljen na konferenci Citrix Summit 2016 v Las Vegasu. Na stotine strank po vsem svetu že uporablja Comtradove produkte za upravljanje Citrix rešitev in Comtrade bo tem strankam še naprej zagotavljal podporo. Nove stranke s Platinum različico izdelkov Citrix XenApp in XenDesktop bodo kot del standardne ponudbe prejele tudi Comtradove produkte za upravljanje in pripadajočo podporo.

»Citrix je že več kot 20 let vodilni ponudnik na področju varnega dostopa do aplikacij ter vodilnih rešitev za virtualizacijo namizij in mobilnih tehnologij. V Comtradu smo vložili veliko, da bi zagotovili rešitev za upravljanje vsakega Citrixov produkta skozi SCOM platformo,« je povedal Simon Taylor, generalni direktor in višji podpredsednik podjetja Comtrade. »Naši produkti za upravljanje so najboljši na svetu - ne le, da zbirajo podatke, temveč jih tudi analizirajo in predstavijo na lahko razumljiv način, s čimer IT oddelkom omogočajo, da odkrijejo težave v infrastrukturi ter uporabnikom zagotovijo edinstveno izkušnjo na katerikoli napravi, ne glede na uporabnikovo lokacijo in omrežje.«

Comtrade bo še naprej usmerjen v inovacije na področju upravljanja infrastruktur in odzivnosti aplikacij, razvijal nove rešitve ter integriral poslovno-kritične sisteme z vodilnimi upravljalskimi platformami, kot je Microsoft System Center, in javnim oblakom. Za več informacij o podjetju Comtrade obiščite www.comtradeproducts.com

Boste uporabljali Uber, ko ta pride v Slovenijo?

Uber prihaja v Slovenijo!

Preklopni Galaxy S7 vam bo vzel dih! 42
Rok Božič  |  I got a credit and I`m proud, you got no...
Kompaktni računalnik za tiste, ki sovražijo W... 1
T327  |  Linux Mint si lahko namestiš tudi na nam...