Računalništvo, telefonija
25.11.2015 13:29

Deli z drugimi:

Share

#CondomEmoji za ozaveščanje o varni spolnosti

#CondomEmoji za ozaveščanje o varni spolnosti
#CondomEmoji za ozaveščanje o varni spolnosti

Blagovna znamka kondomov Durex je pred 1. decembrom, svetovnim dnevom boja proti aidsu, začela s kampanjo, v kateri vabi ljudi, naj ustvarijo emotikon s kondomom, ki bo mlade pomagal ozaveščati o varni spolnosti.


Kampanja #CondomEmoji poteka na YouTubu, Facebooku in Twitterju, spremlja pa jo spot, v katerem je razložena ideja projekta. Emotikoni so postali »novi jezik« milenijcev, ko gre za začetek in razvoj odnosa. Video, ki so ga ustvarili umetniki pod združenim imenom Shynola, znani po številnih oglasih in video vsebinah tudi za glasbene skupine Queens of the Stone Age, Coldplay in Radiohead, prikazuje, kako mladi, ko na spletu »govorijo« o spolnosti, uporabljajo simbole, kot so hot dogi, jajčevci in breskve, in poziva, naj se abecedi emotikonov doda še ikona za varno spolnost.

»Kratka sporočila so pri razvoju odnosov v današnjih časih izjemno pomembna. Uradni emotikon za varno spolnost je preprost, a velik korak k večji zaščiti in boljšemu počutju,« pravi Volker Sydow, globalni direktor Durexa.

Pri angleškem slovarju Oxford so nedavno imenovali emotikon (emoji) za besedo leta in jasno je, da se je način medsebojnega komuniciranja spremenil. Blagovna znamka Durex ima pomembno vlogo pri ozaveščanju ljudi o varni spolnosti zato je pomembno, da pomaga mladim, da se o tem pogovarjajo na način, ki je njim blizu.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več

PREVOZI KLEMEN LIBANOV s.p.

Andreaševa ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 621 332
Prevoz, odvoz ali čiščenje Ko iščemo katero koli storitev, je svetovni splet prava zakladnica virov. Prevoz materiala ali čiščenje okolice sta opravili, ki zahtevata veliko ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808
Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več