Računalništvo, telefonija
14.02.2013 14:21

Deli z drugimi:

Share

D-Link podjetjem omogoča bolj dostopno upravljanje omrežij z najnovejšimi pametnimi stikali

Dodana funkcionalnost in vrednost za denar podjetjem omogoča izboljšanje produktivnosti
Dodana funkcionalnost in vrednost za denar podjetjem omogoča izboljšanje produktivnosti

D-Link je predstavil najnovejšo generacijo pametnih stikal, ki bodo cel segment tehnologije ob prepričljivi ceni naredila bolj dostopen podjetjem. Omrežna stikala predstavljajo srce vsakega poslovnega omrežja, saj povezujejo naprave med seboj in na splet. Od telefonov in računalnikov, do nadzornih kamer in brezžičnih dostopnih točk – vsako podjetje slej ko prej doseže točko, kjer je zanesljivo razdelilno stikalo nujno za upravljanje z mrežo.

Novi prišlek v D-Linkovo skupino Smart III je enostaven za montažo, zmanjša kompleksnost in prinaša vse prednosti pametnega stikala ob nižji ceni kot primerljivi izdelki na trgu. Prepričljiva cena poskrbi za lahko odločitev za vsa podjetja, ki se spogledujejo z zamenjavo ali nadgradnjo obstoječe mreže.

Tvrtko Ljubić, regijski vodja pri D-Link Adria, je o izdelku povedal: »Omrežne povezave so danes enostavnejše in cenejše kod kdajkoli. Ta pametna stikala ne-le upravljajo s povezavami, ampak podjetjem omogočajo tudi, da uporabljajo veliko različnih tehnologij. Pri razvoju izdelkov Smart III smo črpali iz naših izkušenj in znanja s področja omrežnih povezav. Novi nabor pametnih stikal lahko nadomesti stikalo brez upravljanja z minimalnimi prednostmi in tako majhnim in srednje velikim podjetjem omogoči dostop do vseh prednosti in varnosti pametnega stikala, brez, da bi pri tem morali plačati visoke stroške za upravljano stikalo,« je še dodal Ljubić.

Zaposleni zahtevajo hiter dostop do podatkov ter datotek in namestitev pametnega stikala bo močno izboljšala povezave pri kritičnih dnevnih storitvah, še posebej za tiste, ki potrebujejo dostop do podatkov izven pisarne. Poleg tega, napredne funkcije, kot je avtomatično omrežno segmentiranje IP kamer, prednost zvoka preko IP in nizka poraba energije podjetjem omogočajo da izkoristijo najnovejše tehnologije brez težav. Z izboljšano varnostjo in zmogljivostjo, hkrati pa tudi IPv6 podporo, ki je pomembna za prihodnost, bo nabor stikal Smart III podjetjem omogočil, da bodo čim bolj izkoristila investicijo v omrežje.

Nov nabor stikal vključuje osem-vratno hitro Ethernet stikalo s podporo za napajanje preko omrežja (PoE), ki je idealno za majhna podjetja (DES-1210-08P), 28-vratna non-PoE in PoE/PoE+ člana (DES-1210-28 and DES-1210-28P), ki sta primerna predvsem za hitro rastoča podjetja, ter 52-vratno stikalo z veliko gostoto vrat (DES-1210-52), za večje organizacije.

V preteklosti so morala majhna do srednje velika podjetja ob nadgradnji svojega omrežja narediti velike skoke v investiciji in preiti na stikalo s polnim upravljanjem, če so zahtevali funkcije kot so VLAN ali napredna omrežna varnost. Da bi omogočili bolj postopno nagradnjo, je D-Link zagotovil bolj prilagodljiv nabor pametnih stikal, ki ustrezajo tem zahtevam.

Podjetja lahko tudi planirajo, kako jim bo tehnologija koristila v prihodnosti, ne le za nadzor na IP telefonijo in varnostnimi omrežji. Vsa D-Link PoE inPoE+ stikala so skladna s standardi 802.3af in 802.3at, kar pomeni, da lahko uporabnikom omogočijo napajanje katerekoli kompatibilne naprave preko enega samega omrežnega kabla, brez potrebe po dodatnem električnem kablu. V prihodnosti lahko to vodi tudi v polnjenje baterij prenosnih naprav preko enega kabla.

Nabor stikal Smart III bo vključeval 8, 10, 16, 20, 24, 28, 48 in 52 vratna Fast Ethernet in Gigabit stikala s PoE in PoE+ možnostmi, kar poveča prilagodljivost v primerjavi s klasičnimi 16/24/48 stikali. Še več, D-Link je spremenil način uporabe strojne opreme, zagotavlja enotne navzgornje povezave (uplink) in preklop stikal, kar da podjetjem več vrat za manj denarja.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem D-LINK
Za več informacij so vam na voljo pri D-LINK
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

D-Link_logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem D-LINK? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

ZAVOD DIGITALNO INOVACIJSKO STIČIŠČE (DIH SLOVENIJE)

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
DIH Slovenije omogoča digitalno transformacijo po principu vse-na-enem-mestu, v Sloveniji in širše. Osvešča in zagotavlja storitve za rast digitalnih kompetenc, izmenjavo digitalnih ... Več

TISKARNA SILVECO

PE Stegne, Stegne 3, 1000 Ljubljana, Tel: 031 707 667
Ali iščete način za preboj komunikacijske ovire med vami in vašimi potencialnimi strankami ali partnerji? V današnji digitalni dobi je trg enostavno prenasičen s spletnimi oglasi ... Več

tinaLILIPUT – grafično oblikovanje

Mariborska cesta 82, 2312 Orehova vas, Tel: 031 343 481
Grafično oblikovanje je pomembno orodje, ki izboljša komunikacijo z drugimi. Služi za posredovanje vaših idej na način, ki ni le učinkovit, ampak tudi eleganten. Preprosto povedano, ... Več
Zlati partner

Crayon

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 0597 87 142
Crayon je globalno podjetje, ki svojim strankam pomaga zgraditi komercialne in tehnične temelje za uspešno digitalno transformacijo v oblak. Ponujamo celovite IT rešitve migracij ... Več