27.01.2014 11:33
Posodobljeno 10 let nazaj.

D-Link posodablja poslovno omrežje z dvema brezžičnima dostopnima točkama AC

D-Link je razkril dva nova izdelka iz svoje serije izdelkov za brezžično omrežje AC, s katerima se bodo skrbniki lažje spopadli z vedno večjimi zahtevami, ki so posledica vse večjega števila naprav, povečanim prometom in čedalje višjimi pričakovanji glede zmogljivosti.
Najnovejši dosežki v brezžični tehnologiji omogočajo podjetjem povezave s hitrostmi, ki so primerljive z žičnim omrežjem

Sočasna dvopasovna brezžična dostopna točka PoE AC1750 (DAP-2695) in dvopasovna brezžična dostopna točka AC1200 (DAP-1665) zagotavljata izboljšano zmogljivost dvopasovnega omrežja, s tem pa stabilnejšo, varnejšo in hitrejšo brezžično povezavo. Polega tega pa jih lahko konfigurirate na različne načine za dodatne možnosti uporabe.

»Brezžično omrežje AC zagotavlja uporabnikom številne prednosti. Poleg hitrosti, ki so primerljive z gigabitnim žičnim omrežjem, brezžično omrežje AC omogoča tudi boljšo pokritost, stabilnejšo povezavo in povezovanje večjega števila naprav v omrežje. Kot tako postaja vse bolj priljubljeno v domovih, vendar pa sedaj tudi podjetja poskušajo najti načine za izkoriščanje vseh njegovih prednosti v svojem poslovanju,« je povedal Tvrtko Ljubič, področni direktor D-Link Adria.

»S takšnimi dostopnimi točkami lahko skrbniki omrežij malih in srednjih podjetij izkoristijo vse prednosti brezžičnega omrežja AC za hitrejši prenos večjih datotek in brezžično varnostno kopiranje. Številne možnosti uporabe pa pomenijo, da lahko te naprave uporabite v različnih scenarijih – gre torej za vsestranske naprave, ki jih lahko prilagodite potrebam podjetja.«

Vodilni izdelek v seriji – sočasna dvopasovna brezžična dostopna točka PoE AC1750 – omogoča skrbnikom omrežja vzpostavitev izjemno obvladljivega in zmogljivega sočasnega dvopasovnega brezžičnega omrežja. Opremljena je s šestimi odstranljivimi antenami, ki omogočajo optimalno pokritost brezžičnega omrežja z največjo hitrostjo do 450 Mbps v frekvenčnem pasu 2,4 GHz in 1300 Mbps v frekvenčnem pasu 5 GHz.

Lahko pa se uporabi tudi v različnih načinih delovanja, in sicer kot: dostopna točka, sistem brezžične distribucije (WDS) z dostopno točko, WDS/most ali brezžični odjemalec s podporo WDS. Skrbniki omrežja lahko tako nastavijo več enot v celem objektu in jih konfigurirajo tako, da se med seboj povežejo, ter da hkrati omogočajo dostop do omrežja tudi posameznim odjemalcem. Zato se sočasna dvopasovna brezžična dostopna točka PoE AC1750 lahko uporabi za povezovanje omrežij v različnih stavbah, ne da bi pri tem bile potrebne dodatne napeljave.

Ta dostopna točka ima tudi napredne funkcije, kot je uravnavanje obremenitve pri delovanju več enot, podpora za Power over Ehternet (PoE) pa omogoča povezovanje in napajanje preko samo enega kabla ethernet.

Skrbniki imajo možnost virtualnega združevanja teh naprav, saj lahko s pomočjo D-Link AP Manager II ali upravljalnega modula D-View SNMP konfigurirajo, preverjajo in vzdržujejo več dostopnih točk z ene same lokacije.

Dvopasovna brezžična dostopna točka AC1200, ki je namenjena manjšim podjetjem in pisarnam, zagotavlja sočasno brezžično povezavo 2,4 GHz in 5 GHz, s skupno podatkovno hitrostjo do 1200 Mbps. Naložba ima zagotovljeno prihodnost, saj napravo lahko uporabite kot dostopno točko (DT), obnavljalnik, brezžični odjemalec, most ali most z DT. Tako ima lahko ta naprava v svoji življenjski dobi več funkcij glede na razvoj potreb podjetja.

Poleg najnovejšega brezžičnega standarda, obe dostopni točki zagotavljata tudi popolno varnost in izboljšane funkcije upravljanja, kar vključuje preverjanje pristnosti, brezžično šifriranje, filtriranje naslova MAC, omejitve uporabnikov in particioniranje.

Sočasna brezžična dvopasovna dostopna točka PoE AC1750 (DAP-2695) je na voljo že sedaj, medtem ko bo dvopasovna brezžična dostopna točka AC1200 (DAP-1665) predvidoma na voljo v prvem četrtletju 2014.

Za več informacij obiščite: http://www.dlink.com

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem D-LINK
Za več informacij so vam na voljo pri D-LINK

D-Link_logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem D-LINK? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več

ARCHUS.SI d.o.o.