05.11.2015 13:01
Posodobljeno 8 let nazaj.

Z enotnim brezžičnim krmilnikom nad naraščajoče omrežne zahteve podjetij

D-Link je s svojim brezžičnim krmilnikom (DWC-2000) ponudil izjemno razširljivo, preprosto orodje za upravljanje brezžičnega dostopa do omrežja. Idealen je za uporabo v izobraževalnih ustanovah in gostinskih objektih ter tudi v drugih srednje velikih do velikih podjetjih, saj centralni upravitelj brezžičnega omrežja LAN uporabnikom omogoča upravljanje do 64 brezžičnih dostopnih točk z enim krmilnikom. Naprava pa omogoča nadgraditev za upravljanje do 256 dostopnih točk v skladu z naraščanjem omrežnih zahtev.

Zaradi možnosti upravljanja do največ 1.024 brezžičnih dostopnih točk s krmilniki v gruči je ta naprava stroškovno učinkovita rešitev za srednje velika in velika podjetja. To vključuje univerze, hotele in poslovne komplekse, ki vsebujejo več nadstropij ali stavb.

Enotni brezžični krmilnik s svojimi naprednimi upravljalnimi funkcijami in enostavno uporabo omogoča skrbnikom sistema preprosto upravljanje omrežij, namenjenih podjetjem.

Za uporabo preprost vmesnik namestitvenega čarovnika vam omogoča nastavitev v le nekaj minutah. Čarovnik lahko samodejno odkrije združljive D-Linkove brezžične dostopne točke, jih doda na seznam upravljanih dostopnih točk in določi nabor nastavitev za enkratno konfiguracijo. To pa pomeni, da vam ni treba izvajati obsežnih ali zahtevnih konfiguracij.

»Omrežne zahteve se v sodobnih delovnih okoljih zelo hitro spreminjajo, kar ustvarja širše in zahtevnejše delovno področje za skrbnike omrežja. Z rastjo vašega podjetja se širi tudi vaše brezžično omrežje. D-Linkov enotni brezžični krmilnik pa omogoča ustrezen odziv na takšne zahteve. Ponuja izjemno prilagodljivost, saj ima možnost nadgraditve števila dostopnih točk po krmilniku s 64 na 256. Poleg tega pa centralni upravitelj brezžičnega omrežja LAN zagotavlja varno, zanesljivo brezžično omrežje,« je dejal Ivo Pavičič, vodja prodaje pri podjetju D-Link Adria.

Integrirane funkcije za upravljanje povezav za obiskovalce omogočajo preprosto, varno zagotavljanje brezplačnega oziroma plačljivega brezžičnega omrežja za večje število obiskovalcev hkrati, kar je zlasti potrebno v poslovnih okoljih, kot so hoteli ali maloprodajni objekti. Te funkcije bistveno poenostavijo upravljanje brezžičnega omrežja za obiskovalce na vseh ravneh – od ustvarjanja računa in nadzora uporabnikov do podaljšanja seje. Omogočajo pa tudi nadzor nad različnimi dejavniki, kot so pasovna širina in viri, do katerih imajo posamezni računi začasen dostop.

Varnostne funkcije so za številna podjetja na prvem mestu. Ta krmilnik ponuja zanesljive, obsežne funkcije za zagotavljanje varnosti brezžičnega omrežja in preprečevanje morebitnih napadov s strani nepooblaščenih oseb ali naprav. Integriran sistem za odkrivanje vdorov v brezžično omrežje (Wireless Intrusion Detection System – WIDS), ki omogoča zaznavo nepooblaščenih dostopnih točk in nepooblaščenih odjemalcev, lahko predvidi grožnje za brezžično omrežje in prepreči potencialne vdore. V te namene pa je naprava opremljena tudi s funkcijo prestreznega portala, s katero je mogoče odjemalcem preprečiti dostop do omrežja, dokler ni potrjena njihova identiteta. To pa dodatno krepi zanesljivost varnostnih funkcij.

To pa še ni vse – brezžični krmilnik uporablja tudi tehnologijo za samodejno organiziranje, optimiziranje in okrevanje, s čimer je dodatno poskrbljeno za varnost brezžičnega omrežja. Temu sta dodana redundanca brezžičnih krmilnikov in omogočanje uporabe dostopnih točk največ 4 + 4, kar v nujnih primerih omogoča samodejni preklop upravljanja dostopne točke z okvarjenega na rezervni krmilnik. To pa pomeni neprekinjeno delovanje omrežja.

Da bi se skrbnikom omrežja zagotovila potrebna vidljivost, pa je prek nadzorne plošče mogoče sprotno spremljanje dostopnih točk. Poleg tega so na voljo tudi prilagodljivi pripomočki, ki s hitrimi vpogledi omogočajo učinkovito upravljanje in optimiziranje.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem D-LINK
Za več informacij so vam na voljo pri D-LINK

D-Link_logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem D-LINK? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Ecetera se je rodila leta 2001. Najprej se je morala spopasti s svojimi prvimi koraki na trgu in se boriti za obstoj v krutem svetu. Iz podjetja je napredovala v podjetje, ki se je ... Več

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99