24.03.2014      13:30
D-Link DGS-1510

D-Linkova pametna stikala Smart omogočajo podjetjem načrtovanje za prihodnost in kot standard uvajajo 10-gigabitno povezljivost

Gigabit skladovna pametna stikala, ki zagotavljajo 10-gigabitne navzgornje povezave (uplinks), odpravijo ozka grla v gigabitnem omrežju in optimizirajo poslovna omrežja za pristop BYOD oziroma „prinesi svojo napravo“ in strežniško virtualizacijoGigabit skladovna pametna stikala, ki zagotavljajo 10-gigabitne navzgornje povezave (uplinks), odpravijo ozka grla v gigabitnem omrežju in optimizirajo poslovna omrežja za pristop BYOD oziroma „prinesi svojo napravo“ in strežniško virtualizacijo

D-Link ponuja neprimerljivo prilagodljivost, razširljivost, lastnosti in zmogljivost podjetjem vseh velikosti s svojo novo serijo Gigabit skladovnih pametnih stikal z 10-gigabtinimi navzgornjimi povezavami (DGS-1510).

V preteklosti so morala majhna in srednje velika podjetja vložiti precejšnja sredstva v nadgradnjo svojih omrežnih stikal z možnostjo 10-gigabitne povezljivosti. To pa je pogosto pomenilo, da so morala preiti na zahtevnejše stikala s polnim upravljanjem.  Ta Gigabit skladovna pametna stikala z 10-gigabitnimi navzgornjimi povezavami so nova generacija D-Linkovih pametnih stikal, ki odpravijo to težavo in zagotavljajo zmogljivost in lastnosti upravljanih stikal, vendar po ceni, s prilagodljivostjo in preprostostjo uporabe pametnega stikala.

Ta serija vključuje različice z 16, 24 in 48 vrati hitrosti 10/100/100 Mb/s, med katerimi so dvoja Gigabit vrata s SFP in dvoja 10-gigabitna vrata s SFP+ , kot tudi eno 24-vratno stikalo z možnostjo napajanja preko omrežja (PoE). S tem je podjetjem zagotovljen preprost in stroškovno učinkovit način za upravljanje omrežij vseh velikosti.

Ta serija stikal je zaradi 10-gigabitnih vrat s SFP+ idealna za jedrna omrežja manjših podjetij, ki zahtevajo veliko pasovno širino za replikacijo in varnostno kopiranje podatkov, uporabo storitve video na zahtevo in za strežniško virtualizacijo.  10-gigabitno jedrno omrežje zagotavlja zmogljivost omrežja tudi v prihodnosti, to pa je še posebej pomembno glede na vse večje število mobilnih naprav, ki se uporabljajo v delovnem okolju. V srednjih do velikih podjetjih se lahko uporabi kot odličen združevalnik za robno omrežje.

»D-Linkov novi nabor Gigabit skladovnih pametnih stikal z 10-gigabitnimi navzgornjimi povezavami lahko premosti vrzel med običajnim pametnim stikalom in stikalom s polnim upravljanjem, ki je dražje in ponuja tudi funkcije, ki jih majhna do srednje velika podjetja ne potrebujejo,« je povedal Tvrtko Ljubič, regijski vodja pri D-Link Adria.

»S to novostjo želimo zagotoviti še bogatejši nabor funkcij za naša pametna stikala in kot standard uvesti 10-gigabitno povezljivost. Posledica tega je bolj postopna nadgradnja, ki podjetjem, izobraževalnim ustanovam in varnostnim podjetjem omogoča investiranje v omrežja sedaj, ne da bi jim pri tem bilo treba skrbeti za prihodnji učinek te investicije na sredstva za informacijske tehnologije.«

Serija Gigabit skladovnih pametnih stikal z 10-gigabitnimi navzgornjimi povezavami je na voljo z naborom funkcij, ki so v preteklosti bile na voljo samo pri visoko zmogljivih upravljanih stikalih. To vključuje razširjen dvoslojni nabor funkcij in trislojno upravljanje prometa, nadzor nad kakovostjo storitve (QoS, Quality of Service) in pasovno širino, kot tudi nekaj možnosti za varčevanje z energijo.

S celostno rešitvijo za upravljanje lahko celotno omrežje upravljate preko spletnega grafičnega uporabniškega vmesnika (GUV) ali D-Linkove aplikacije Network Assistant, kar med drugim vključuje uporabo funkcij, kot so samodejno odkrivanje stikala v uporabi in paketno procesiranje.

To dopolnjujejo zanesljive varnostne funkcije, kar vključuje inovativno vezavo IP–MAC–vrata, aplikacijo Safeguard Engine, seznam kontrole dostopa (ACL; Access Control List) in protokol za prevedbo naslovov (ARP; Address Resolution Protocol) za preprečevanje lažnega predstavljanja, ki varujeta omrežje pred zlonamernimi napadi in nepooblaščenim dostopom.

Poleg tega je na voljo tudi 24-vratna različica stikala s podporo za PoE, ki omogoča izhodno moč do 30 W skladno s standardom IEEE 802.3at.  Ta stikala so primerna za podjetja, ki želijo izboljšati zmogljivost VoIP telefonov, brezžičnih dostopnih točk ali omrežnih kamer, saj ob nizkih stroških montaže zagotavljajo boljšo prilagodljivost in razporeditev moči. Dodatna možnost PoE in funkcionalnost za razporejanje vrat omogočata izklop napajanja vrat, ki se ne uporabljajo, kar dodatno zmanjša stroške, hkrati pa poveča varnost omrežja.

Povrh vsega pa ta novi nabor omogoča fizično skladanje stikal preko 10-gigabitne povezljivosti za ustvarjanje omrežnih rešitev, ki niso občutljive na okvare, kot tudi centraliziranega upravljanja stikal s pomočjo virtualnega skladanja preko D-Linkove aplikacije za upravljanje preko enega IP (SIM, Single IP Management), ki omogoča upravljanje do 32 naprav preko enega IP.   To poenostavi upravljanje majhnih delovnih skupin ali razdelilnika, hkrati pa omogoča prilagajanje glede na zahteve po povečani pasovni širini. Poleg tega da zmanjšuje število potrebnih IP naslovov v vašem omrežju, SIM tudi omogoča skladanje stikal preko etherneta namesto preko navzgornjih povezav ali skladovnih vrat. To odpravi potrebo po posebnih skladovnih kablih, obenem pa tudi oddaljene pregrade, ki običajno omejujejo vaše možnosti topologije pri uporabi druge skladovne tehnologije.

Povezave:D-Link

OSNOVNI PODATKI

D-Link Adria d.o.o.

II Cvjetno naselje 18, Zagreb, 1000 Ljub...
Telefon: +386 (0)1 618-91-45
Fax: +386 (0)1 618-91-44
envelop Poglej vse podatke
Transakcijski račun: 0000000000000000000000
Davčna številka: GB66288070
Matična številka: 8779
Šifra dejavnosti:
Kadrovski potencial: 0

Za kateri telefon boste pisali Božičku?

Kako s predstavitvijo ubiti publiko? 4
Modri Janez  |  Članek je izvrsten, moral bi ga prebrat ...
Bomo svoje strahove v prihodnosti premagovali... 1
abhorsen.  |  Bravo oni dobra marketinška poteza. Kar...