Računalništvo, telefonija
24.10.2016 19:00

Deli z drugimi:

Share

Dan fotografije je obiskalo približno 1.000 ljubiteljev fotografije

Dan fotografije je obiskalo približno 1.000 ljubiteljev fotografije
Dan fotografije je obiskalo približno 1.000 ljubiteljev fotografije

Fotografija je danes vseprisotna. Da zlepa ne bo izumrla, dokazuje tudi rekordna udeležba največjega slovenska fotografskega dogodka, saj je Dan fotografije, ki je potekal v Ljubljani pod sloganom Photokina po Photokini, privabil več kot 1.000 fotografskih navdušencev. Photokina je septembra v nemško mesto Koeln privabila ljubitelje fotografije z vsega sveta, organizator slovenskega dogodka, podjetje Foto Beseničar, pa se je skupaj s partnerji odločilo, da utrip in novosti predstavi tudi domači javnosti. Obiskovalci dogodka so si v soboto tako lahko ogledali zanimive novosti in rešitve praktično vseh največjih proizvajalcev fotoaparatov in fotografske opreme.

Brezplačni dogodek so začinila in popestrila zanimiva predavanja ter delavnice, ki so dodobra napolnile dvorano Urška na Gospodarskem razstavišču. Največ zanimanja so požela predavanja. Fotograf Arne Hodalič je na tokratnem predavanju podrobneje predstavil projekt v nastajanju pod naslovom Izginjajoče kulture. Alpinistka Vlasta Kunaver, članica edine jugoslovanske ženske himalajske odprave na Južno Anapurno, je skozi fotografsko zgodbo udeležence popeljala v Nepal, deželo, kjer je zemlja zvezdam najbližja, medtem ko je lovec na tornade Marko Korošec, sicer več kot le ljubiteljski meteorolog, obiskovalcem predstavil svoj drzen, že 17 let trajajoči hobi, ki s sapo jemajočimi posnetki resnično ne skopari.

Da več zaporednih slik sestavi video posnetek že vemo. Z vsako sodobno napravo pa naj bo to pametni telefon, žepni fotoaparat ali pa profesionalni aparat, lahko zajemamo tudi video posnetke – praktični primer profesionalnega videografskega projekta, uresničenega s fotografsko opremo, sta udeležencem predstavila direktor fotografije Darko Herič in režiser Luka Marčetić.

Praktične delavnice so obiskovalcem postregle z marsikaterim uporabnim namigom ter napotkom. Nejc Mažgon je na delavnici predstavil postopek, kako si lahko postavimo lastno fotoknjigo, Matjaž Intihar pa je z udeleženci delil več napotkov o izboru, obdelavi, pripravi in arhiviranju fotografij.

Za fotografske radosti je bilo seveda poskrbljeno. Pod budnim očesom in fotografsko taktirko Aleša Bravničarja, ki je obiskovalcem predstavil različne tehnike fotografiranja in osvetlitve, se je praktično »delo« nadaljevalo s fotografiranjem manekenke in Playboyevega sanjskega dekleta Anje Jenko.

Zaključek dogodka je osrečil še vrsto srečnih nagrajencev, katerih imena so organizatorji izžrebali v nagradni igri in jih povezali z bogatimi nagradami.

Na dogodku Dan fotografije so se domači javnosti s svojimi izdelki predstavile različne blagovne znamke in podjetja, kot so Canon, Nikon, Sony, Panasonic, Pentax, Olympus, Leica, Tamron, Metz, Lowepro, Hoya, Hähnel, Cewe, Foto GM, Velbon, Tokina, Ricoh, Marumi, Eneloop in Jupitra.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50
Zlati partner

Crayon

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 0597 87 142
Crayon je globalno podjetje, ki svojim strankam pomaga zgraditi komercialne in tehnične temelje za uspešno digitalno transformacijo v oblak. Ponujamo celovite IT rešitve migracij ... Več

8000plus d.o.o.

Kajuhova ulica 64, 2310 Slovenska Bistrica, Tel: 064 248 123 (podpora), 031 782 321 (nakup)
8000plus: 1, 2, 3 – vse digitalne rešitve na enem mestu Od spletnega gostovanja, oblačnih rešitev in programiranja do urejanja dokumentacije za razpise, kibernetske varnosti, ... Več
Zlati partner

NLB d. d.

Trg republike 2, 1000 Ljubljana, Tel: 01 477 2000
Dobro delujoč finančni sistem je temelj sodobnega gospodarstva in banke pri tem opravljajo pomembno družbeno funkcijo. Banke morajo biti zmožne posojati denar potrošnikom in podjetjem ... Več