Računalništvo, telefonija
24.09.2012 12:11

Deli z drugimi:

Share

Deadlight – križanec med Walking Dead in Limbo-jem

V igri se ne gre samo za preživetje in reševanje ugank,ampak tudi za premagovanje ovir......
V igri se ne gre samo za preživetje in reševanje ugank,ampak tudi za premagovanje ovir......

Igro uvrščamo med ploščade in jo najdemo ter lahko tudi kupimo na Xbox-livu za 1200 točk oz. 15 eurov. Igra je narejena po principu igre Limbo le, da je ta igra v barvi medtem, ko je Limbo igra, v črno- sivi kombinaciji (kdor si je še ni potegnil dol naj to hitro naredi). Gibljemo se torej lahko le levo in desno. Igra traja cca 5 ur, in je sestavljena iz skakanja levo ter desno, občasnih bojev z zombaklji, torej živimi mtrveci (v nadaljevanju zombiji) in reševanjem ugank.

Zgodba- na kratko

Mesto Seattle zadane skrivnostna bolezen, ki spremeni ljudi v zombije, a smo to že kje slišali? Seveda,serija iger Resident Evil, Sillent Hill in še kakšna bi se lahko našla.Glavni in osrednji junak (saj drugih ni), Randall se odpravi na nevarno pot, da bi se srečal z družino. Pri tem ga seveda ovirajo zombiji, uganke- povečini enostavne, in skakanje čez ovire oz. bolje rečeno iz platforme na platformo s katerimi pa sem imel nemalo težav. Med samim prebijanjem čez ovire odkriva Randall informacije, ki so pripeljali do izbruha bolezni. Prisotni so monologi, ki me nekoliko spominjajo na Max Paynea. Naš junak ve tudi žvižgati, poklicati, kar se izkaže za koristno, ko je treba skočiti čez električne kable, pri transformatorju pa so nastavljeni zombaklji, seveda jih pokličeš, ti urno stopijo in že se cvrejo na 10000- ih voltih. Njihov problem, čeprav tudi tvoj, kajti še vedno moraš skočiti preko kablovja, kar pa v tej situaciji ni problem. Takih situacij je še več, vendar v drugačni obliki, spustiš jim avto na glavo, porineš zaboj na njihovo mrtvo glavo, pri tem pa tudi sebi odpreš pot za nadaljevanje… Igra je linearna, kakopak. Majhne svetleče puščice ti kažejo kam moraš skočiti, če visiš predolgo ti poide sapa in padeš dol, če padeš pregloboko si takoj mrtev. Igra tu ne pozna milosti. Igra me v tem elementu spominja zelo na I am Alive. Edino kar naš junak ne ve je, da ne ve plavati. Sicer si lahko pomaga tako, da odpre ventil in voda odteče, vendar pa mora prej skočiti iz ene platforme na drugo, odpreti ventil in že gre lahko dalje, seveda vsa voda ne odteče a v vodi do prsnega koša za našega junaka to več ni problem.

In prav zgodba, atmosfera, glasbena spremljava, nenehno iskanje municije, zelo dobro grafično ozadje so tisti elementi, ki v tej igri pripomorejo, da je igra dobila nekoliko višjo oceno, kot bi jo sicer in, ki igralca nenehno držijo v napetosti.. Poleg reševanja ugank in skakanja ter porivanja zabojev se odvijajo tudi boji z zombiji. Na voljo imamo sekiro, revolver in dvocevko, problem nastane, ko nas atakira več zombijev, municije je zelo malo, s sekiro lahko ubijemo največ enega do dva nasprotnika- več je v bistvu že misija nemogoče, umiramo na obroke. Shranjevanje je avtomatsko, nalaganje ni preveč dolgo, kar lahko igri štejemo v plus.

Povzetek

15 eurov oz. 1200 točk, je vredno? Takole bom odgovoril, kdor išče pravo ploščado in ne more videti več zobmakljov, naj pusti igro pri miru. Kdor pa je na lovu za dobro zgodbo pa naj si jo potegne dol brez zadržkov, kajti bolj ko gre igra proti kraju, bolj je zanimiva. Ne samo, da je zgodba zanimiva, tudi konec spada med najboljše igre, preigrane v zadnjem času.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem E- trgovina z video igrami pri Simonu
Za več informacij so vam na voljo pri E- trgovina z video igrami pri Simonu
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Logotip podjetja

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem E- trgovina z video igrami pri Simonu? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Minevra, Matjaž Kramar s.p.

Krallova 31, 8000 Novo mesto, Tel: 041-649-387
Kaj lahko za vas naredi podjetje Minevra? Živimo v digitalni dobi, kjer prevladuje računalniška in tiskalna oprema. Iskanje sebi primerno opremo je izziv in za mnoge zamudno opravilo. ... Več

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178
Zlati partner

KONCERN ENA d.o.o.

Koroška cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 891 95 40
Podjetje IN.PU.T., prodaja računalniške opreme, Tadej Pucelj, s.p. je začelo poslovati v letu 2003,kot internetna trgovina (www.in-put.com) z računalniško opremo. V zadnjih letih ... Več

DUNA ŠPENKO d.o.o.

Valburga 50, 1216 Smlednik, Tel: 041 736 701
Špenko TV Iskanje pravega podjetja, ki ustreza vsem vašim pogojem, ni nujno težavno. Filtriranje podjetij po izkušnjah in kvalitetni ponudbi je dobro osnovno merilo. Kaj kmalu se ... Več