Računalništvo, telefonija
11.08.2011 11:30

Deli z drugimi:

Share

Delitev namizja v videokonferenci ISL Groop sedaj še boljše

ISL Groop 2.3. prinaša hitrejšo in bolj kakovostno delitev žive vsebine med udeleženci videokonference
Delitev namizja v videokonferenci ISL Groop
Delitev namizja v videokonferenci ISL Groop

Visokotehnološko podjetje XLAB, ki razvija programske rešitve za podporo in delo na daljavo, je izdalo novo različico orodja za spletne sestanke in seminarje ISL Groop 2.3. Ta omogoča izboljšano in hitrejšo delitev dinamične vsebine ter enostavno skupinsko delo udeležencev videokonference. Brezplačno jo lahko preizkusite na spletni strani ISL Online.

Če se je v zadnji posodobitvi XLAB posvetil predvsem izpopolnitvi prenosa zvoka, so tokrat svojo pozornost namenili izboljšavi še ene funkcije, ki je ključna za uporabnike videokonference, in sicer delitvi celotnega namizja ali izbrane aplikacije z vsemi udeleženci sestanka ISL Groop. To so izboljšali tako tehnično kot z vidika uporabniške izkušnje z namenom, da bi postala priljubljen način deljenja vsebine, saj uporabniku omogoča prikazovanje žive vsebine v realnem času (na voljo sta še uvoz PowerPoint predstavitve in posnetek namizja, kjer gre za statično vsebino). »Največkrat uporabniki spletnih sestankov delijo določeno aplikacijo, zato je izbira te v novi različici poenostavljena. Program sam zazna odprto aplikacijo, jo označi in predlaga za delitev,« je razložila XLAB-ova ekipa, ki razvija ISL Groop.

Delitev namizja s številnimi udeleženci v webinarju

Novo tehnologijo je med prvimi preizkusila ekipa Računalniških novic, ki je s pomočjo programske opreme ISL Groop 2.3 pred kratkim izvedla svoj prvi webinar (spletni seminar). Preko enostavne spletne prijave se ga je udeležilo več kot 100 spletnih obiskovalcev, ki so brez težav spremljali oddaljeno namizje predavatelja in poslušali njegovo devetdeset minutno predavanje. »Webinar je potekal gladko, od načrtovanja, prijav, izvedbe do samega poteka. Odziv udeležencev je bil odličen, prejeli smo skoraj same pozitivne ocene, zato bomo z webinarji nadaljevali tudi v prihodnje, najverjetneje že avgusta,« je povedal Mitja Pritržnik z Računalniških novic.

Tudi v omrežjih s slabšo pretočnostjo

Najnovejša različica ISL Groop je tehnično primerna tudi za uporabo v omrežjih s slabšo pretočnostjo. Uporabljen je nov mehanizem za zagotavljanje kvalitete in ugotavljanje pretočnosti v omrežju, ki omogoča, da program samodejno ugotovi, kako hitro povezavo ima posamezen uporabnik in glede na to prilagodi prenos slike in zvoka, pri čemer ima slednji prednost.

S to različico XLAB zaključuje razvoj druge generacije programskega orodja ISL Groop, kjer so želeli izpiliti tehnično delovanje spletnih sestankov. V tretji generaciji bo v ospredju optimizacija uporabniškega vmesnika in celotne uporabniške izkušnje.

Videokonferenco ISL Groop 2.3. lahko brezplačno preizkusite na spletni strani ISL Online, kjer je na voljo tudi popolna dokumentacija o izdaji.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem XLAB
Za več informacij so vam na voljo pri XLAB
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem XLAB? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ATELJE HERTIŠ d.o.o.

Laznica 63, 2341 Limbuš, Tel: 02 663 30 03
Se trudite povečati prodajo in privabiti nove stranke? Zakaj ne bi kar izkoristili promet, ki gre mimo vašega podjetja? Ali pa enostavno pritegnili obiskovalce določenega dogodka? ... Več
Zlati partner

GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si

Titova cesta 49, 2000 Maribor, Tel: 051 444 252
Iščete odlično računalniško trgovino, ki vas lahko postreže tako osebno kot tudi na spletu? Računalniško trgovino, ki se lahko pohvali s portfeljem (namiznih in prenosnih) ... Več
Zlati partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več
Zlati partner

Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 589 81 26
Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji, je globalno tehnološko podjetje za plačilne rešitve. Družba je del mreže Mastercard, ki obsega več kot 210 držav in ozemelj po ... Več