16.03.2017 12:00

Digitalizacija odličnosti & odličnost digitalizacije

Začenja se tekmovanje digitalnih presežkov Slovenije!

Kdo se ponaša z odličnostjo digitalizacije in digitalizira odličnost? To se sprašujejo v ekipi WEBSI-ja 2017, največjega slovenskega tekmovanja med digitalnimi projekti, v okviru katerega bomo že šestič zapored spoznali, kdo je najbolj zaznamoval slovenski digitalni prostor in kdo je nakazal nove trende za njegov razvoj.

Od ponedeljka, 13. marca 2017 dalje, lahko ustvarjalci digitalnih projektov, bodisi agencije, ki projekte izdelajo, bodisi naročniki, ki jih naročajo in soustvarjajo, le-te ponudijo številčni WEBSI strokovni in poslovni žiriji v presojo. Ta bo namreč v 12 kategorijah izbirala Spletne prvake, na koncu pa bo podeljenih kar 18 prestižnih WEBSI nagrad. “Odličnost in digitalizacija sta premisi današnjega poslovnega sveta, predvsem komunikacijskega, oglaševalskega, marketinškega. Zato ju pri WEBSI-ju združujemo v kombinacijo, ki prinaša zmago. Zmago v poslu, zmago v digitalnem prostoru in seveda zmago v tekmovanju WEBSI Spletni prvaki,” pravi Matija Škof, direktor projekta.

Novosti tekmovalnega dela: kategorija dogodki in Naj digitalec

Tekmovanje WEBSI Spletni prvaki v 2017 uvaja novo kategorijo, imenovano dogodki. Vanjo lahko snovalci prijavijo spletne strani dogodkov – festivalov, glasbenih ali športnih ter drugih dogodkov. Ostalih 11 kategorij (družbena omrežja, družbeno odgovorni projekti, inovativni digitalni projekti, javne in nevladne organizacije (NVO-ji), mediji, mobilne aplikacije, naj digitalna kampanja, posebni digitalni projekti, poslovne spletne strani in turizem) ostaja nespremenjenih, prav tako vzporedna tekmovanja (najboljša uporabniška izkušnja, najboljše uredništvo, najboljše oblikovanje). Tudi letos bodo poleg posameznih Spletnih prvakov znotraj vsake kategorije izbrali naj digitalno agencijo ter generalnega spletnega prvaka. Tako bo podeljenih kar 18 prestižnih WEBSI nagrad. Obeta pa se še ena novost, in sicer izbor naj digitalca leta: komisija bo izbrala osebo, ki je najbolj zaznamovala slovenski digitalni prostor v preteklih 12 mesecih. Pogoje in pravila bodo organizatorji podrobneje še razkrili.

Žiriji predseduje Rok Cuderman

Posebnost tekmovanja WEBSI Spletni prvaki je v načinu ocenjevanja – projekte preko oddaljene in personalizirane ocenjevalne platforme ocenjuje okoli 70-članska strokovna in poslovna žirija. Sestavljena je iz uglednih poslovnežev s področja marketinga in odnosov z javnostmi ter strokovnjakov za digitalno poslovanje, predstavnikov večjih slovenskih agencij in drugih. Vsi člani žirije k projektom podajo kredibilne ocene, mnenja in priporočila, ki so odlična popotnica za dodatno izboljšanje digitalnega nastopa ustvarjalcev. Letos žiriji predseduje Rok Cuderman, direktor Trženja v podjetju Petrol d. d., Ljubljana, ki je Petrolu zvest že skoraj 20 let – 14 let je delal na področju pospeševanja in razvoja maloprodaje, zadnjih pet let pa kot direktor marketinga/trženja. V ospredje postavlja področje CRM in ustvarjanje prodajnih zgodb.

Ugodnosti za prijavitelje

Poleg ocen, mnenj in priporočil žirantov, ki jih prejmejo prijavitelji v individualnem poročilu, pa organizatorji obljubljajo tudi številne druge koristi: predstavitev projekta v Dosjeju slovenskega digitalnega komuniciranja WEBSI 2017 (izide v tiskani in elektronski obliki) ter tiskan izvod Dosjeja, predstavitev projekta preko družbenih omrežij WEBSI in brezplačno udeležbo na WEBSI dnevu. Cena prijave enega projekta je letos najnižja doslej, s čimer želijo organizatorji prijavo omogočiti tudi tistim, ki ustvarjajo odlične digitalne rešitve, ne glede na finančne zmogljivosti.

Večmesečni projekt WEBSI Spletni prvaki se bo tudi letos zaključil z WEBSI dnevom, ki se bo odvil 15. septembra 2017. Na njem bodo razglašeni Spletni prvaki 2017, podeljene prestižne nagrade, prav tako pa bo izšel Dosje slovenskega digitalnega komuniciranja WEBSI 2017, ki eden redkih takšnih arhivira digitalne projekte v Sloveniji.

Prijave v tekmovalni del so odprte od 13. marca do 19. maja 2017, zgodnje in cenejše pa do 10. aprila.

Projekt podpirajo številni partnerji: E-laborat, Marketing magazin, Radio Center, Večer, Slovenska tiskovna agencija, IAB Slovenija, Agencija Specto, Računalniške novice, Edition Digital in Netfork akademija za poslovni internet.

Več: www.websi.si

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem E-LABORAT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri E-LABORAT d.o.o.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem E-LABORAT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Foto: Freepik Pametni zasloni Potrebujete ... Več

NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Ecetera se je rodila leta 2001. Najprej se je morala spopasti s svojimi prvimi koraki na trgu in se boriti za obstoj v krutem svetu. Iz podjetja je napredovala v podjetje, ki se je ... Več

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668