Računalništvo, telefonija
16.05.2012 14:01
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Dostopna delovna postaja Lenovo ThinkStation E31

Družba Lenovo, drugi največji proizvajalec računalnikov na svetu, je predstavila delovno postajo ThinkStation E31. Gre za delovno postajo vstopnega razreda, ki jo odlikujejo kompaktne mere in hitro delovanje. V klasični stolp ali majhno ohišje (SFF) je vgrajena zadnja generacija procesorjev Intel Xeon E3 ter zmogljiv pomnilnik in grafika.
Lenovo ThinkStation E31 je delovna postaja vstopnega razreda, ki jo odlikujejo kompaktne mere in hitro delovanje.
Lenovo ThinkStation E31 je delovna postaja vstopnega razreda, ki jo odlikujejo kompaktne mere in hitro delovanje.

“Delovna postaja ThinkStation E31 predstavlja idealno izbiro za manjša podjetja in posameznike, ki se sicer zanašajo na namizne računalnike, a pri svojem delu resnično potrebujejo zmogljivosti in zanesljivost delovnih postaj. ThinkStation E31 podjetjem nudi obilo zmogljivosti po ugodni ceni, prav tako pa prinaša podporo za najzahtevnejše poslovne aplikacije,”

je povedal vodja oddelka delovnih postaj v družbi Lenovo Robert Herman.

Neprekinjene zmogljivosti
V ThinkStation E31 je vgrajen Intel Core ali Intel Xeon E3-200 procesor, ki skrbi za hitro poganjanje programov. Delovne postaje so opremljene tudi s hitrim pomnilnikom DDR3 (1600 MHz), ki premore tehnologijo odpravljanja napak Error Correcting Code (ECC). Trdi diski ali pogoni SSD podatke prenašajo prek hitrega vodila SATA3, na voljo pa je tudi zunanji vmesnik eSATA. Med vmesniki ne manjka hitri USB 3.0, ki nudi približno 10-krat hitrejše prenose podatkov kot USB 2.0.

Delovna postaja je na voljo v klasičnem stolpu ali pa v kompaktnem ohišju (SFF) s prostornino 11 litrov. V primeru stolpa lahko uporabniki izbirajo napredne grafične rešitve do modela NVIDIA Quadro 4000, medtem ko lahko v manjše ohišje vgradimo kartice do zmogljivosti NVIDIA Quadro 600.

Na delovno postajo ThinkStation E31 je nameščen operacijski sistem Windows 7 Professional, podpira pa delo z vrsto aplikacij in programskih paketov neodvisnih ponudnikov poslovne in namenske programske opreme, kot so AutoDesk, Dassault, PTC, Siemens in drugi.

Prijazna do okolja
Kljub visokim zmogljivostim je delovna postaja ThinkStation E31 izredno energijsko učinkovita in okolju prijazna. Njena učinkovitost glede na porabo energije dosega do 92 odstotkov, premore certifikat Energy Star 5.2 ter je opremljena z napajalnimi sistemi ratinga 80 Plus Gold. Okolju prijazen je tudi zunanji dizajn, saj so ohišja delovnih postaj sestavljena s približno 65 odstotkov recikliranih materialov. Majhno ohišje (SFF) z vsega 11 litri prostornine pa je primerno za uporabo tudi v manjših pisarniških okoljih.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Seyfor d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več
Zlati partner

Exclusive Networks Slovenia d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 51
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več