Računalništvo, telefonija
25.05.2016 16:19

Deli z drugimi:

Share

Novi HTC 10 prihaja v Slovenijo

HTC 10, eden najboljših pametnih telefonov tega leta, je bil danes predstavljen v Sloveniji, kjer bo uporabnikom dostopen od konca maja dalje
Novi HTC 10 prihaja v Slovenijo
Novi HTC 10 prihaja v Slovenijo

HTC, vodilni globalni ponudnik mobilnih inovacij in dizajna, je danes na slovenskem trgu predstavil svojo paradno napravo – pametni telefon HTC 10. Telefon z značilnim vrhunskim dizajnom, izjemno zmogljivostjo in vzdržljivostjo bo slovenskim uporabnikom na voljo od konca maja dalje.

Predstavitev HTC 10 je Petra Razić Rogić, direktorica za jadransko regijo pri HTC, pospremila z besedami: »V procesu razvoja modela HTC 10 smo upoštevali pripombe in predloge uporabnikov, medijev in analitikov. Prepričani smo, da smo ustvarili napravo, ki popolnoma opravičuje našo filozofijo »Power of 10«. Ta simbolizira najvišjo oceno za izjemne dosežke.« Dodala je še: »Najnovejši član iz družine pametnih telefonov družbe HTC je kombinacija vrhunske kamere in visokokakovostnega zvoka, drznega dizajna enodelnega kovinskega ohišja in neprekosljive zmogljivosti. Veseli smo, da smo z modelom HTC 10 ponovno potrdili svoj položaj vodilnega inovatorja na trgu pametnih telefonov.«

Kamera svetovnega razreda

»Z modelom HTC 10 smo predstavili najboljšo kamero za pametni telefon na trgu,« je povedal Marko Savković, vodja produktnega trženja za trge srednje in vzhodne Evrope pri HTC, in ob predstavitvi prednosti novega modela dodal: »To potrjuje osvojitev 88 točk na testu DxOMark, kar je eden najboljših rezultatov za kamero na pametnem telefonu doslej.«

HTC 10 je prvi telefon z optično stabilizacijo slike in večjo odprtostjo zaslonke (f / 1.8) na obeh kamerah. Glavno kamero odlikuje večji senzor z novo generacijo tehnologije Ultra Pixels z 12 milijoni slikovnih točk (1,55 mikrometra na slikovno točko) ter hitro lasersko samodejno ostrenje. Sprednja kamera UltraSelfieTM se ponaša s širokokotnim objektivom z vidnim poljem 86 stopinj in možnostjo uporabe zaslona kot bliskavice. Omenjene lastnosti omogočajo, da ta pametni telefon zajame zelo ostre fotografije visoke ločljivosti tudi v slabših svetlobnih pogojih – tako pred kot za objektivom. Vse nastavitve so uporabniku na dosegu roke, način »Pro« pa ponuja napredne možnosti tudi za izkušene fotografe, vključno z golim formatom zapisa fotografije (RAW format).

HTC 10 z najbolj čistim zvokom na telefonu na trgu je prava poslastica za avdiofile. Telefon združuje živahne video posnetke v ločljivosti 4K in prvi v svetu omogoča snemanje popolnega 24-bitnega zvoka visoke ločljivosti, ki v dvakratnem frekvenčnem razponu zajame 256-krat več podrobnosti kot običajni posnetki. Tako omogoča avtentično zvočno izkušnjo.

»Vrhunski zvok si zasluži vrhunske slušalke, zato uporabniki skupaj s telefonom HTC 10 dobijo visoko resolucijske slušalke. Z 8 mikrometri tenko posebno polimerno membrano in 70-odstotno večjimi zvočniki so deležni bogatejšega zvoka in dvakratnega frekvenčnega razpona, kar omogoča uživanje v najboljši zvočni izkušnji od trenutka, ko postanejo uporabniki HTC 10,« je dodal Savković.

HTC 10 je opremljen z dvema ojačevalcema in posebnimi zvočniki za visoke, srednje tone in bas. Ima 24-bitni digitalno analogni pretvornik (DAC) in signalni procesor (DSP) ter omogoča celo 50-krat manjše popačenje zvoka in 8-krat manj hrupa od konkurenčnih telefonov.

Vrhunska strojna in programska oprema

Novo napravo poganja najnovejši procesor Qualcomm Snapdragon z izboljšano tehnologijo 4G LTE, delovnim spominom 4 GB, vgrajenim spominom 32 GB in možnostjo razširitve spomina s pomnilniško kartico mikro SD do 2 TB.

Telefon ima 5,2-palčni (13,21 cm) zaslon nove generacije Super LCD 5 visoke ločljivosti Quad HD, ki prikazuje 30-odstotkov več barv v primerjavi z običajnimi zasloni LCD in tako ustvarja fantastičen prikaz vsebin. Na ukaz uporabnika se odzove v le 120 ms in je tako trenutno najhitrejši pametni telefon na svetu, ki prepozna že najmanjše in najhitrejše premike prstov na zaslonu. Varnost uporabnikom zagotavlja bralnik prstnih odtisov, ki telefon odklene v samo 0,2 sekundah. Zaradi posebnega algoritma se s časom odzivnost telefona še hitrejša.

Poleg vrhunske strojne opreme ima HTC 10 tudi odlično optimizirano programsko opremo. Aplikacije tečejo dvakrat hitreje in delujejo v skladu z najvišjimi standardi. Naprava ima sistem Boost+, ki pospešuje delovanje telefona in zmanjšuje porabo energije.

HTC v sodelovanju z Googlom uporabnikom omogoča prilagoditev HTC 10 njihovim potrebam. Prav tako je na telefonu zmanjšano število prednameščenih aplikacij, ki jih vsakdo morda ne potrebuje.

V Sloveniji bo HTC 10 na voljo od konca maja 2016 dalje. Uporabniki bodo lahko izbirali med dvema barvnima kombinacijama: karbonsko sivi (Carbon Gray) in glacier srebrni (Glacier Silver). Ob nakupu bodo uporabniki dobili še visoko resolucijske slušalke in polnilec za hitro polnjenje, zasnovan po tehnologiji Qualcomm QUich Charge 3.0. Zaradi izboljšanega uravnavanja toplote se baterija polni hitreje, telefon pa ostaja hladen.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Nevtron & Company, d. o. o., Ljubljana
Za več informacij so vam na voljo pri Nevtron & Company, d. o. o., Ljubljana
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Nevtron & Company, d. o. o., Ljubljana? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

EPSON

, ,
Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več
Zlati partner

COMTRADE d.o.o.

Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana, Tel: 08 160 52 00
Comtrade je podjetje z dolgoletno tradicijo razvoja IT rešitev in storitev razvoja programske opreme. Svojim strankam zagotavljajo visoko usposobljenost za iskanje strokovnih rešitev ... Več
Zlati partner

MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 00
Optius.com - Karierni portal za nove čase Karierni portal Optius.com je zaposlitveni portal, namenjen tistim, ki iščejo zaposlitev in tistim, ki iščejo nov kader. ... Več