Računalništvo, telefonija
22.03.2015 12:32
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Družba HTC je za izvršno direktorico imenovala Cher Wang

Upravni odbor družbe HTC Corporation je Cher Wang, predsednico in soustanoviteljico družbe HTC, imenoval na mesto izvršne direktorice. Wangova z delom na novem položaju pričenja takoj, dosedanji izvršni direktor Peter Chou pa prevzema strateško vlogo vodenja razvoja prihodnjih produktnih inovacij.
V letu 2011 jo je Forbes imenoval za najmočnejšo žensko osebnost na področju brezžičnih tehnologij in eno najvplivnejših žensk s seznama Fast Company.
V letu 2011 jo je Forbes imenoval za najmočnejšo žensko osebnost na področju brezžičnih tehnologij in eno najvplivnejših žensk s seznama Fast Company.

»Priča smo hitrim spremembam v industriji, ko nas pametni telefon kot osebni vmesnik povezuje v rastočem svetu pametnih naprav. Družba HTC je bila pionir na področju razvoja pametnih telefonov, sedaj pa prenašamo to razmišljanje v spoznavanje potenciala nove generacije povezanih izdelkov in storitev. Izjemen odziv, ki ga je bila v začetku meseca deležna naša naprava za doživljanje navidezne resničnosti HTC Vive, poudarja pomen teh novih povezanih tehnologij za našo prihodnost,« je povedala Cher Wang, predsednica in izvršna direktorica družbe HTC, in dodala: »Kot podjetnica po srcu sem navdušena nad številčnostjo novih priložnosti ter počaščena, da lahko sprejmem ta izziv in tako pomagam oblikovati naslednjo stopnjo razvoja družbe HTC.«

V zadnjih dveh letih je bila Wangova vključena v vodenje različnih vidikov poslovanja in s tem omogočila Chouju osredotočanje na razvoj izdelkov, v katerem razpolaga s strokovnim znanjem na področju svetovno priznanega dizajna in vrhunske tehnologije. Člani upravnega odbora so se strinjali, da je sedaj primerno formalno opredeliti ta napredek in narediti potrebne organizacijske spremembe, ki bodo podjetju HTC omogočile napredovanje v naslednjo fazo razvoja.

V času, ko je bil Peter Chou izvršni direktor, je nadziral uspešen razvoj v podjetje s prepoznavno globalno tržno znamko. V svoji novi izvršni vlogi vodje raziskovalnega laboratorija HTC Future Development Lab bo Chou pripomogel k odkrivanju priložnosti za prihodnjo rast podjetja.

O Cher Wang, predsednici in izvršni direktorici družbe HTC

Cher Wang ima zavidljivo zgodovino izkušenj v industriji elektronike. Njen strateški vpogled v tehnološke trende in podjetništvo sta ji omogočila ustanovitev številnih zelo uspešnih podjetij, povezanih z informacijsko tehnologijo.

Leta 1997 je bila Wangova ena od soustanoviteljic družbe HTC Corporation s ciljem združiti mobilno računalništvo in komunikacije skozi razvoj inovativnih pametnih telefonov. Ta vizija je vodila v razvoj več milijard dolarjev vrednega globalnega podjetja, ki je na trg redno med prvimi uvrščalo nove tehnologije, vključno z novimi generacijami brezžične tehnologije in uporabniškimi vmesniki na dotik ter napravami za operacijska sistema Microsoft® Windows Mobile in Android.

Lani je bila Cher Wang imenovana v petindvajseterico ljudi, za katere je CNBC presodil, da imajo pomemben vpliv na poslovanje in finance od leta 1989. V letu 2011 jo je Forbes imenoval za najmočnejšo žensko osebnost na področju brezžičnih tehnologij in eno najvplivnejših žensk s seznama Fast Company. Prav tako se od leta 2012 stalno uvršča na seznam najvplivnejših žensk, ki ga na letni ravni pripravlja Fortune, na Kitajskem pa ji je CCTV podelila tudi naziv osebnost leta. Wangova, ki je diplomirala na Univerzi Berkley v Kaliforniji, je poročena in ima dva otroka.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Jamada skupina d.o.o.

Cesta k Tamu 12, 2000 Maribor, Tel: 02 330 53 50
Podjetje je bilo ustanovljeno iz bivše DataLab poslovne enote Maribor. Preživeli so obdobje mladostniške zaletavosti in vihravosti. Prerasli so v zrelo podjetje z jasno vizijo, ... Več

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več

tinaLILIPUT – grafično oblikovanje

Mariborska cesta 82, 2312 Orehova vas, Tel: 031 343 481
Grafično oblikovanje je pomembno orodje, ki izboljša komunikacijo z drugimi. Služi za posredovanje vaših idej na način, ki ni le učinkovit, ampak tudi eleganten. Preprosto povedano, ... Več
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več