Računalništvo, telefonija
19.04.2012 11:30

Deli z drugimi:

Share

Družba NetApp predstavila evolucijo na področju hrambe in dela s podatki

Družba NetApp je v Hotelu Mons organizirala tehnično-poslovni dogodek, kjer je informatikom, vodjem informatike ter drugim tehničnim strokovnjakom predstavila svoje rešitve in primere dobrih praks. Slušatelje so prepričale predvsem enostavnost implementacije rešitev NetApp v obstoječo infrastrukturo podjetja, jasna dodana vrednost poslovanju ter pomembni prihranki pri shranjevanju ter obdelavi podatkov.
Družba NetApp predstavila evolucijo na področju hrambe in dela s podatki
Družba NetApp predstavila evolucijo na področju hrambe in dela s podatki

Družba NetApp je tretji največji ponudnik rešitev za hrambo podatkov na svetu. Hitro rastoče podjetje slovi po zanesljivosti svojih rešitev za hrambo podatkov ter napredni programski opremi za njihovo upravljanje ter obdelavo. “Naprednost in inovativnost rešitev NetApp so prepoznali številni partnerji v IT-industriji, med katerimi sta najbolj prepoznavni podjetji Fujitsu ter SAP AG. Omenjena trojica že skoraj desetletje oblikuje skupne napredne strežniške ter analitične rešitve, ki veljajo za najboljše v industriji. Že leta 2003 je v strežniškem prostoru odmevala inovacija FlexFrame, ki je na področje strežnikov prinesla do tedaj nedosegljivo prilagodljivost strojne in programske opreme ter hrambe podatkov,” je na dogodku povedal specialist za NetApp pri Fujitsu Slovenija Tomaž Kužnik. Najvišji nivo integracije ter avtomatizacije omenjenih rešitev je namreč strankam omogočil enostavno upravljanje z IT-infrastrukturo ter bistveno nižje skupne stroške lastništva opreme in tako postavil prve praktične temelje za računalništvo v oblaku, kot smo mu priča danes.

Predavanja NetAppV preteklih letih so omenjeni trije partnerji izdatno delali na področju rešitev poslovne analitike, rezultat tega dela pa je SAP HANA, visoko zmogljiva analitična naprava, ki gore podatkov obdeluje v pomnilniku v realnem času. Temelji na strežnikih Fujistu PRIMERGY, za hrambo in virtualizacijo podatkov pa uporablja rešitve NetApp. Analitska družba Gartner za letošnje leto napoveduje pravi vzpon rešitev s področja poslovne analitike, saj podjetja preprosto potrebujejo bolj zmogljive rešitve za področja poslovnega obveščanja/odločanja ter sodelovanja. V poslovnih okoljih je namreč po ocenah Gartnerjevih analitikov kar 80 odstotkov podatkov nestrukturiranih in posledično precej bolj zahtevnih za obdelavo. Z rešitvami, kakršna je SAP HANA, pa se podjetja ne odločajo več na podlagi preteklih podatkov o poslovanju, temveč lahko svoje odločitve sprejemajo na podlagi podatkov o poslovanju, ki so obdelani v realnem času. Ena največjih prednosti teh prednastavljenih, industrijsko specifičnih ter izdatno testiranih rešitev je tudi njihova hitra implementacija, saj je moč SAP HANA in drugo napredno programsko opremo ter IT-sisteme v poslovna okolja implementirati v dneh ali tednih, medtem ko so podjetja v preteklosti za takšna opravila potrebovala mesece ali celo leta.

NetApp rešitve so pomemben del IT-infrastrukture, saj skrbijo za varno hrambo, varnostno kopiranje ter takojšnjo razpoložljivost podatkov. Tehnologiji virtualizacije in deduplikacije poskrbita, da so podatki uporabnikom, aplikacijam in sistemom na voljo praktično hipno, zato so uporabniki deležni izvrstne uporabniške izkušnje. Ta se tudi v primeru, ko so podatki na oddaljenih strežnikih ali podatkovnih centrih, ne razlikuje od tiste, ko bi imel uporabnik posamezno datoteko nameščeno v mapi na lokalnem disku.

“NetApp je v svetu znan kot ponudnik, ki lahko strankam nudi bistveno več kot le naprave za hrambo podatkov. Ne nazadnje gre za podjetje, ki je začelo z razvojem napredne programske opreme za upravljanje in obvladovanje podatkov, kar je še danes naša konkurenčna prednost, saj nudimo vrstno naprednih implementacij, ki ustvarjajo različne sinergije in dodano vrednost. Zaupajo nam stranke iz danes najbolj zahtevnih okolij, kot je finančna industrija in številne druge. Skupni imenovalec naših rešitev, ki rastejo skupaj s podjetji, je učinkovitost, hkrati pa jih odlikujejo nizki skupni stroški lastništva tekom cele življenjske dobe,” je povedal vodja razvoja poslovanja v regiji EMEA v družbi NetApp Victor Schmitz.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH
Za več informacij so vam na voljo pri Fujitsu Technology solutions GesmbH
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Fujitsu logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več
Srebrni partner

VERLAG DASHOFER d.o.o.

Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 434 55 90
Založba Verlag Dashöfer je v Sloveniji prisotna že 15 let. V založbi svetujejo podjetjem na njihovi poslovni poti: ponujajo aktualne in preverjene informacije ter kakovostno svetovanje ... Več
Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več