Računalništvo, telefonija
27.05.2016 18:25

Deli z drugimi:

Share

Dvig konverzije landing page-a

Definirajte KAJ in KOMU prodajate
Definirajte KAJ in KOMU prodajate

Kako povečati konverzijo pristajalnih strani?

Če se vsaj malo zanimate za digitalni svet interneta, ste skoraj zagotovo že slišali za ti. landing page oz. po slovensko – pristajalno stran.


Zakaj bi sploh imeli pristajalne strani?

Pristajalne strani služijo na videz preprostemu toda izredno pomembnemu namenu. Ustvarjene so namreč zato, da obiskovalce in potencialne kupce spremenijo v kupce! So izrazito ciljno usmerjene, z izredno specifično in poučno vsebino. Zaradi tega so, ko jih pravilno uporabimo, izredno učinkovito orodje za pridobivanje novih strank.


Da so pristajalne strani učinkovite, je treba izpolniti več kriterijev. Najpomembnejše pa je, da obiskovalce z dizajnom strani in različnimi vsebinami zadržite na strani toliko časa, da na koncu pritisnejo na CTA gumbek. Učinkovita pristajalna stran je torej stran z visokim odstotkom konverzije.

Za pomoč in nasvete, kako povečati konverzijo pristajalnih strani, smo prosili ekipo podjetja Dominatus. Zaupali so nam 4 preizkušene nasvete, ki jih boste lahko nemudoma uporabili v praksi.


1. Točno definirajte KAJ in KOMU prodajate

Kot je že bilo omenjeno, imajo učinkovite pristajalne strani izrazito specifično vsebino, ki je namenjena točno določeni ciljni publiki. Če npr. prodajate gradbeno opremo, bo pristajalna stran za gradbena podjetja izgledala popolnoma drugače, kot bo izgledala stran, ki jo boste pripravili za ljudi, ki spadajo v kategorijo »sam svoj mojster«.

Ko veste, kaj in komu prodajate, lahko stran oz. vsebino na njej optimizirate in naredite ustrezne spremembe, ki štejejo; spremenite oz. prilagodite headline oz. glavni naslov, nagovor obiskovalcev, opise, ključne besede, slike itd. Ker veste, kdo je vaša ciljna publika, lahko vse te elemente prilagodite tako, da vaši ciljni publiki kar najbolj ustrezajo.


2. Ustvarite prepričljive in izstopajoče naslove

Ko razmišljate o postavitvi pristajalne strani, se morate zavedati, da je naslov eden prvih (če ne kar prv!), ki ga obiskovalci opazijo na strani. Ravno zato je David Ogilvy, ki je v svetu poznan kot oče modernega oglaševanja, dejal, da so naslovi na spletni strani vredni 90 % oglaševalskega denarja.


Ko razmišljate o tem pisanju nasla, imejte zmeraj v mislih, da so naslovi namenjeni izključno bralcem! Dober naslov mora v hipu pritegniti njihovo pozornost in jim predstaviti korist, če vsebino na pristajalni strani preberejo. Ker je od naslova odvisno, ali bodo obiskovalci prebrali vaše vsebine ali ne, se že na tej točki potrudite, da prebudite njihova čustva!


3. Predstavite koristi in ustvarite dodano vrednost vsebin

Ko z naslovom oz. podnaslovi pridobite pozornost obiskovalcev, je napočil čas, da jim predstavite, kaj bodo z nakupom vašega izdelka, prijavo na e-novice, ali novim katalogom pridobili. Ne pozabite, da smo ljudje izredno čustvena bitja – tako kot jim mora čustva prebuditi že naslov, morajo ostale vsebine dodati še odločilno piko na i!


Dobro razmislite o tem, kakšno bolečino imajo vaši kupci in kako jo lahko vaši izdelki oz. storitve odpravijo. Uporabite oznake (bullete) in kratke opise, s pomočjo katerih jim lahko dodano vrednost hitro, učinkovito in pregledno predstavite. Ne mlatite prazne slame in, kot bi rekli Američani – get to the point!


4. Uporabite CTA gumbke

Ko obiskovalce z naslovom prepričate, da preberejo vašo (vrhunsko pripravljenoJ) vsebino, je tudi čas, da posel zaključite. Kako? Povejte obiskovalcem, kaj morajo storiti; Pa naj gre za gumbek npr. »Kliknite za 50% popust«, ko želite, da zaključijo nakup ali pa »Brezplačno prenesite svoj izvod«, ko želite, da prenesejo vašo e-knjigo in pustijo svoje podatke.

Ko obiskovalce na strani pripeljete do te stopnje, ne smete ničesar več prepusti naključju. Zato morajo biti CTA gumbki izjemno opazni in spodbujati k konkretnemu dejanju. Naj bodo VELIKI in izstopajoči (uporabite barvne kontraste).

Z upoštevanjem zgornjih nasvetov boste zagotovo ustvarili pristajalne strani, ki bodo imele visoko stopnjo konverzije! Za konec pa vam predlagamo še, da vaše pristajalne strani vedno testirate! Ustvarite več različnih pristajalnih strani, ki se nanašajo npr. na 1 izdelek in testirajte, kaj se najbolje obnese. Na podlagi rezultatov pristajalno stran ustrezno optimizirajte in postopek ponovite. To vam bo zagotovo vzelo več časa in truda, ko pa boste potegnili črto, boste videli, da se je vaš trud izplačal.

Pri Dominatus d.o.o. pravijo, da bo tudi efekt precej večji, če upoštevate zgornje nasvete in poskrbite za vrhunske »landing page«.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem DOMINATUS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri DOMINATUS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem DOMINATUS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MIKRONIS IT, Boštjan Rudl s.p.

Jezdarska ulica 3, 2000 Maribor, Tel: 02 429 27 82
Kot lastnik podjetja, še posebej manjšega, imate številne odgovornosti in vloge. Ne ostane vam veliko časa za obvladovanje tehnoloških delovnih okolij, kjer se zahteva specializirano ... Več
Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Podjetje Genis je eden vodilni slovenskih proizvajalcev informacijskih rešitev za poenostavitev in digitalizacijo delovnih postopkov v srednjih in velikih podjetjih. Njegove ... Več
Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več