Računalništvo, telefonija
10.06.2014 10:00

Deli z drugimi:

Share

E-račun kot katalizator povezovanja poslovnih partnerjev

Elektronsko procesiranje računov lahko prihrani od 60 do 80 odstotkov stroškov v primerjavi s tradicionalno obravnavo papirnih računov. Izkušnje v EU kažejo, da se naložbe v projekte E-računov povrnejo prej kot v 2 letih.
E-račun kot katalizator povezovanja poslovnih partnerjev
E-račun kot katalizator povezovanja poslovnih partnerjev

Stopnje rasti elektronskih računov so impresivne, pa vendar trenutna pokritost ne presega 10 odstotkov vseh računov. Če bi v EU nadomestili večino papirnih računov z E-računi, bi to letno pomenilo prihranek 40 milijard evrov.

Tržno okolje postaja iz dneva v dan bolj zahtevno. Zato je optimizacija lastnega okolja in povezovanja s poslovnimi partnerji velika priložnost. Račun predstavlja ključno komponento povezovanja in je katalizator optimizacije nabavnega procesa, finančne nabavne verige in avtomatizacije prejetih in oddanih računov.

Javni sektor je daleč največji poslovni partner gospodarstva v državi, saj 45-65 odstotkov vseh podjetij v državi dobavlja javnemu sektorju, torej mu pošilja račune. Vsa podjetja in vsi državljani pa prejemajo račune države. Prav zato je iniciativa javne uprave, da prične z obvezno uvedbo E-računov, ključna za razvoj celotne države.

Z uvedbo E-računov pridobijo vsi: javni sektor z velikimi prihranki na sprejemanju, predvsem pa na oddajanju masovnih računov, dobavitelji blaga in storitev z možnostjo optimizacije financiranja svojih dobav, naročniki z zmanjšanjem stroškov pri obdelavi prejetih računov, državljani pri poenostavitvi in zmanjšanju stroškov plačevanja računov po elektronski poti ali na mobilniku.


Avtor zapisa je Miha Filipič, Produktni vodja, poslovno področje Plačilni sistemi in mobilno plačevanje v družbi Halcom.

Da se pripravimo na spremembe, časnik Finance, v sodelovanju s podjetjem Halcom, organizira enodnevno konferenco z naslovom E-računi: Kako iz tega narediti dober posel?, na kateri bodo vrhunski strokovnjaki iz stroke predstavili primere dobre prakse ter občinstvo s svojimi izkušnjami pripravili na obvezno uporabo e-računov. Dogodek se bo odvil v Kongresnem centru Brdo, 18. junija 2014. Več informacij o na uradni spletni strani dogodka.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem HALCOM d.d.
Za več informacij so vam na voljo pri HALCOM d.d.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem HALCOM d.d.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več

eTAROK, MIROSLAV CIGAN s.p.

Ulica Štefana Kovača 2, 9231 Beltinci, Tel: 041 519 443
Računalniška igra za ljubitelje taroka Življenje se je v zadnjem letu preselilo v naše domove, kjer poleg dela iščemo različne vrste razvedrila. Za ljubitelje igre s tarok ... Več
Srebrni partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več