17.11.2016      10:30
Bliža se največji ecommerce dogodek v Sloveniji!

Ecommerce Day 2016: Izkoristite največjo priložnost za pridobivanje znanj s področja spletne trgovine!

Le še nekaj dni nas loči do 5. konference Shopper's Mind Ecommerce Day, najvidnejšega dogodka s področja spletnega nakupovanja v Sloveniji, ki bo v organizaciji Shopper's Mind (Ceneje d.o.o.) potekal 30. 11. 2016 v Kristalni palači v Ljubljani.

Prijavljenih je že več kot 160 ecommerce navdušencev, ki želijo pridobiti edinstven vpogled v trende na spletu ter prisluhniti predavanjem priznanih strokovnjakov. Na konferenci, ki je edina na tem področju, se bo s podelitvijo prestižnih nagrad zaključilo letošnje tekmovanje Shopper’s Mind Spletni trgovec leta 2016. Še niste prijavljeni? V nadaljevanju preverite, zakaj na tem dogodku ne smete manjkati!

Okrogla miza o zaupanju potrošnikov v spletno trgovino z edinstvenimi strokovnjaki

V okviru programa konference Ecommerce Day 2016 bo potekala okrogla miza o ključnem dejavniku razvoja spletne trgovine, zaupanju potrošnikov, ki jo bo vodila dr. Jelena Rašula (Shopper's Mind – sMind, Ceneje.si). V pogovoru bo sodelovala tudi Jasmina Mešić (SI-CERT), vodja nacionalnega programa ozaveščanja o informacijski varnosti Varni na internetu, ki nam je zaupala nekaj zanimivih podatkov, o katerih bo tekla beseda.

Mešićeva poudarja, da po oceni SI-CERT premalo lastnikov spletnih strani v Sloveniji ustrezno zavaruje svoje spletno mesto. »Težave, ki jih mi zaznavamo pri spletnih trgovcih, so predvsem pomanjkljivo varovanje informacij, na primer pomanjkljiva skrb za podatkovne baze in nevzdrževanje sistema za urejanje vsebin.«

Razkriva nekatere preproste korake, s katerimi lahko spletni trgovci učinkovito zmanjšate tveganje: redno posodabljanje spletnega strežnika in nameščenega sistema za urejanje vsebin, skrbna izbira gesla ter omejitev prijave na strežnik na vaše običajne internetne lokacije. Spletne trgovine predstavljajo naprednejša spletna mesta, saj hranijo osebne podatke in izvajajo finančne transakcije, zato jih je smotrno preverjati še z neodvisnim varnostnim pregledom in penetracijskim testom.

Na okrogli mizi boste izvedeli tudi, kakšno je stanje zaupanja slovenskih potrošnikov v spletne trgovine in kako lahko potrošnikom dokažete, da ste zanesljiv trgovec.  V pogovoru bosta sodelovala še Marcel Majsan, strokovnjak s področja ecommerce in spletnega marketinga, ki trenutno deluje v okviru združenja Udruga eCommerce Hrvatska, in Marin Vladović, operativni direktor Ceneje d.o.o., ki skrbi za vse postopke podeljevanja nacionalne oznake zaupanja CERTIFIED SHOP in evropske oznake EMOTA.

Oglejte si celoten program Ecommerce Day 2016 »

Veste, kakšne priložnosti bo ponujala spletna trgovina v 2017?

Dejstvo je, da zaupanje slovenskih potrošnikov v nakupovanje na spletu iz leta v leto narašča. Podatki Statističnega urada RS in največjega raziskovalnega projekta na področju spletnega nakupovanja, Shopper's Mind v izvedbi Ceneje d.o.o. in raziskovalne agencije Valicon, ki je v štirih letih zajel mnenja in izkušnje več kot 100.000 slovenskih spletnih kupcev, kažejo, da v Sloveniji vztrajno raste tako število kot pogostost spletnih nakupov. V letu 2013 na spletu še nikoli ni kupovalo 23 % spletnih uporabnikov, lani le še 15 %, medtem ko jih je kar 85 % že imelo vsaj eno izkušnjo s spletnim nakupovanjem.

Obiskovalci 5. konference Ecommerce Day bodo prvi dobili vpogled v povsem sveže rezultate raziskave Shopper's Mind, program pa prinaša še številne druge zanimive vsebine, med drugim pregled priložnosti, ki jih ponuja spletna trgovina v 2017,  primere odličnih ecommerce praks ter najnovejše rešitve za spletne trgovce, ki olajšajo in izboljšajo prodajo na spletu.

Več o 5. konferenci Ecommerce Day »

Za kateri telefon boste pisali Božičku?

Na splet pricurljale prve slike težko pričako... 1
skeptik  |  Težko pričakovanega? Za koga? Spet nekaj...
Zadnje slovo od operacijskega sistema MS-DOS 3
sphinxx  |  kako upokojil? Še zmeraj je na desnem kl...