Računalništvo, telefonija
04.03.2013 16:59

Deli z drugimi:

Share

Eleganca z novo serijo Garmin GPSMAP 8000

Eleganca z novo serijo Garmin GPSMAP 8000
Eleganca z novo serijo Garmin GPSMAP 8000

Garmin, vodilno podjetje na področju satelitske navigacije na svetu, je predstavilo novo serijo navtičnih ploterjev GPSMAP 8000. Tako je že obstoječi seriji večnamenskih naprav dodana še nova serija s popolnoma novim videzom, zmogljivejšimi novimi funkcijami, prenovljenim uporabniškim vmesnikom ter možnostjo popolne integracije pri montaži v navigacijsko ploščo. Videz navigacijske plošče je eleganten.

Kot je dejal Dan Bartel, predsednik svetovne prodaje: »Nova serija GPSMAP 8000 nudi enostavno uporabo hkrati pa veliko moč ter hitrost procesorja. Pri vključevanju instrumentov v videz navigacijska plošče vam nova serija ponuja elegantni videz, obenem pa nudi najpomembnejše funkcije ter možnosti za uporabnika.«

Serija GPSMAP 8000 MFD (ang. Multi-function display), v velikosti 8-palčnega SVGA, 12-palčnega oziroma 15-palčnega XGA na več dotikov občutljivega zaslona, ponuja tanjše naprave od predhodnih modelov ter funkcijo »Multi-touch«povečevanja slike. Zaradi 30 % – 32 % tanjšega ohišja naprav, lahko 12-palčne in 15-palčne zaslone nove serije GPSMAP 8000 enostavno namestite v prostor, kjer so bile nameščene prejšnje navigacijske naprave Garmin.

V kombinaciji z uporabniškim vmesnikom, kateri je zasnovan za boljšo učinkovitost, se izkaže, da je nova serija GPSMAP 8000 MFD bistvenega pomena na vsaki navigacijski plošči. Osvežen uporabniški vmesnik je poenostavljen tako, da je dostop do najpomembnejših menijev in nastavitev enostavnejši ter hitrejši, prav tako ponuja boljšo dostopnost in intuitivno izkušnjo izbiranja za uporabnika. Tako ima uporabnik v trenutku pri roki, v vrstici, ki je postavljena na dnu zaslona, vse informacije o točkah (ang. waypoints), avtopilotu, uporabniško nastavljenih menijih in še več.

Poleg serije GPSMAP 8000 MFD, Garmin ponosno predstavlja serijo GPSMAP 8500 Black Box (ločena glavna enota), katera je elegantno učinkovita rešitev namenjena za večja plovila-ladje z večjimi navigacijskimi ploščami. V ponudbi so 15-palčni XGA ,17-palčni oziroma 19-palčni SXGA zasloni, z»Multi-Touch« povečavo v kombinaciji z ločeno glavno enoto (ang. Black box). Tako uporabniku serija GPSMAP 8500 omogoča enostavno namestitev 2,16 palcev tankega monitorja direktno na navigacijsko ploščo. Ob neodvisni montaži glavne enote tako omogoča boljše hlajenje sistema, s tem pa zmogljivejše delovanje in lažjo montažo zaslona. Monitorji serije GPSMAP 8500 visoke ločljivosti lahko predvajajo HD video posnetke v ločljivosti do 1080p.

S popolnoma plosko montažo zaslonov daje serija GPSMAP 8000 navigacijski plošči nove elegantne poteze, s tem pa bolj estetsko in čisto obliko ter bolj prijeten videz. Nova serija omogoča montažo tudi tradicionalno vgradno, kar zagotavlja zelo nizek profil.

Dragocena novost v ponudbi serije GPSMAP 8000 je funkcija »SmartMode™«. S »SmartMode™« lahko uporabnik prilagodi sebi pomembne menije in prikaze, ki se nanašajo na različne dejavnosti. Tako s samo dvema dotikoma na zaslonu spremenimo prikaz na vseh zaslonih hkrati in ni potrebno nastavljati vsakega posamezno . Sinhronizirano je tudi delovanje funkcije avtomatske nastavitve osvetlitve zaslonov.

Z uporabo visoko občutljivega Garmin 10Hz GPS/GLONASS zunanjega sprejemnika, serija GPSMAP 8000 posodobi položaj plovila 10-krat na sekundo, kar zagotavlja zelo gladek prikaz premikanja plovila na zaslonu. Takšna natančnost zelo poveča označevanje točk in navigacijo do njih, hkrati pa omogoča bolj tekoč prikaz premikanja na zaslonu, kar predstavlja veliko prednost pri nizki hitrosti plovbe, po kanalih in marinah.

Krmiljenje z avtopilotom še nikoli ni bilo lažje kot z našimi kontrolami avtopilota na zaslonu ploterja. S prilagoditvijo zaslona na četrtinski ali celozaslonski prikaz serija GPSMAP 8000 v povezavi z elektroniko avtopilota krmari plovilo kamorkoli uporabnik želi.

Popoln dodatek, ki spremlja novo serijo GPSMAP 8000 zaslonov, je GRID™(opcijska daljinska kontrolna enota), ki omogoča nemoteno kontrolo nad enim ali več zasloni. GRID ™se lahko enostavno vgradi v krmarjev sedež, od tam pa lahko uporabnik nemoteno kontrolira navigacijski sistem.

GPSMAP 8000 serija navtičnih ploterjev bo predvidoma na voljo v drugi četrtini leta 2013. Za dodatne informacije o GPSMAP 8000 seriji obiščite www.garmin.com/8000.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem GARMIN d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri GARMIN d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Pridružite se GARMIN SLOVENIJA na družabnem omrežju Facebook!

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem GARMIN d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PREVOZI KLEMEN LIBANOV s.p.

Andreaševa ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 621 332
Prevoz, odvoz ali čiščenje Ko iščemo katero koli storitev, je svetovni splet prava zakladnica virov. Prevoz materiala ali čiščenje okolice sta opravili, ki zahtevata veliko ... Več
Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za podjetja in domove je dostop do interneta v večini primerov bolj pomemben kot njihove druge podporne storitve. Praktično vsa podjetja potrebujejo internetni dostop za vsako delovno ... Več

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več

tinaLILIPUT – grafično oblikovanje

Mariborska cesta 82, 2312 Orehova vas, Tel: 031 343 481
Grafično oblikovanje je pomembno orodje, ki izboljša komunikacijo z drugimi. Služi za posredovanje vaših idej na način, ki ni le učinkovit, ampak tudi eleganten. Preprosto povedano, ... Več