Računalništvo, telefonija
04.03.2015 15:55

Deli z drugimi:

Share

Elektronski računi tudi za Apple, Android in linux

Izdaja e-računov s spletno storitvijo Genis i-Računi je preprosta in udobna ter na voljo na vseh uporabniških napravah s sistemi Apple Mac OS X, iOS. Android in linux.
Elektronski računi tudi za Apple, Android in linux
Elektronski računi tudi za Apple, Android in linux

Uporabniki Applovih Macov in iPadov ter linuxa so že tradicionalno prikrajšani za normalno uporabo vrste spletnih storitev, ki so po večini narejene za Microsoftove operacijske sisteme in brskalnike. Podjetja, ki uporabljajo te sisteme, predvsem arhitekturna, dizajnerska, grafična in druga podjetja in zasebniki s področja kreative tako na primer ne morejo uporabljati portala UJP za posredovanje e-računov proračunskim porabnikom, težave pa se pojavljajo tudi v primeru pošiljanja e-računov prek bank.

»Opažamo, da je veliko izdajateljev, ki so računali, da bodo e-račune izdajali prek portala UJP ali prek e-banke spoznalo, da teh storitev ne morejo koristiti bodisi zaradi naprav, ki jih uporabljajo bodisi, da so jim same storitve ne zagotavljajo zadostne kakovosti in zmožnosti. Veliko težav s temi storitvami so imeli predvsem uporabniki računalnikov z operacijskimi sistemi Mac OS X, iOS in linux,« je povedal Janko Štefančič, direktor podjetja Genis.


E-računi za vsakogar

Podjetja in organizacije od e-poslovanja pričakujejo vrsto pridobitev in zmožnosti, ki jih pri poslovanju s papirnimi dokumenti niso imela na voljo. Po drugi strani imajo podjetniki generacije Y dodatne zahteve glede poslovnih aplikacij in so še posebej naklonjeni zunanjemu izvajanju informacijskih storitev oziroma računalništvu v oblaku ter možnosti uporabe vedno in povsod.

V podjetju Genis so tako izdelali inovativen spletni program i-Računi, ki je namenjen celovitemu obvladovanju in pošiljanju elektronskih računov za organizacije vseh velikosti, od samostojnih podjetnikov do podjetij, ki mesečno izdajo več tisoč e-računov.

»Pri izdelavi spletne storitve i-Računi smo veliko pozornosti posvetili uporabniški izkušnji, stalni dostopnosti in enostavni uporabi na različnih napravah,« je poudaril Štefančič.


i-Računi delujejo na praktično vseh sodobnih napravah, od namiznih in prenosnih računalnikov, do tablic in pametnih telefonov, ne glede na operacijski sistem.

Celovite zmožnosti za e-poslovanje s kupci

i-Računi vključujejo vse zmožnost, ki so potrebne za zakonsko skladno poslovanje z e-računi: revizijsko sledljiva izdelava računa, možnost pošiljanja računov v različnih oblikah – elektronsko ali papirno, vodenje izdanih računov ter različne evidence in preglede. Poskrbljeno je tudi za pošiljanje podpisanih elektronskih računov proračunskim porabnikom, pri čemer storitev ne zahteva uporabe osebnih digitalnih potrdil. To pomeni, da se uporabnik enostavno vpiše v storitev prek varne povezave in v nekaj trenutkih izdela ter pošlje račun.

Genis i-Računi omogočajo izdajo različnih tipov e-računov, vključno z dobropisi in bremepisi, hkrati pa zagotavljajo celotno sledljivost, od izdelave računa do prejemnika. Tako imajo tudi v primeru pošiljanja proračunskim porabnikom uporabniki i-Računov takoj na voljo informacijo o tem, ali je bil račun uspešno poslan in prevzet s strani kupca.

Posebnost storitve i-Računi je v tem, da je že v osnovi izdelana za pošiljanje e-računov, zato je povsem prilagojena uporabniškim in zakonskih zahtevam tako glede tehnologije kot tudi dizajna in funkcionalnosti. Uporabnikom omogoča, da naredijo vse na enem mestu s par kliki in brez kakršnih koli dodatnih stroškov, torej bistveno ceneje in hitreje kot pri papirnih računih.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem JARES d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri JARES d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem JARES d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več

NUFIRA d.o.o.

Ob Suhi 4d, 2390 Ravne na Koroškem, Tel: 041 722 132
Vsako hitro rastoče podjetje se spopada z odločitvami glede najboljšega poslovnega sistema za upravljanje svojih poslovnih procesov. Pravilna integracija integriranega programskega ... Več

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
MegaSbajt je mlado podjetje, ki je ambiciozno pristopilo k izvajanju računalniških storitev in prodaje na področju informacijske tehnologije. Na podlagi strokovno in hitro izvedenih ... Več
Diamantni partner

ZAVOD DIGITALNO INOVACIJSKO STIČIŠČE (DIH SLOVENIJE)

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
DIH Slovenije omogoča digitalno transformacijo po principu vse-na-enem-mestu, v Sloveniji in širše. Osvešča in zagotavlja storitve za rast digitalnih kompetenc, izmenjavo digitalnih ... Več