02.09.2011      15:07
Centralno upravljanje vsega z besedo McAfee v nazivu

ePolicy Orchestrator

In a world that is so connectedIn a world that is so connected

McAfee, vodilni dobavitelj varnosti z najobsežnejšo ponudbo vseh vrst rešitev za zaščito vseh vrst in velikosti strank, nam razlaga zakaj so tako dobri na splošnem področju organizacije globalne informacijske varnosti v raznovrstnih organizacijah.

V čem je prednost podjetja McAfee in njihovih rešitev? Ker imajo dobre protivirusne rešitve…? No morda, drži da to ni slaba stvar, a take tradicionalne rešitve dandanes več niso tako pomembne. Ker so se združili z Intel-om v globalno podjetje, ki se bo sposobno spopasti z vsemi vrstami nevarnosti…? Lepo, ampak tudi druga podjetja se združujejo ali sklepajo tesna partnerstva. Kaj pa vključevanje varnostnih storitev v strežniškem oblaku…? Da, a tudi tega ima še kdo drug. Ker imajo široko paleto produktov iz vseh področij informacijske varnosti…? Dobro, dobro, smo že bližje, pravzaprav zelo blizu resnici. Naj vam pomagamo - tisto kar je bistveno, je en specifični izdelek, ki je v osrčju McAfee ponudbe, edini izdelek, ki vsem McAfee izdelkom vlada, jih vse doseže in jih v eno poveže. In to, dame in gospodje, je ePolicy Orchestrator ali na kratko - ePO.

McAfee ePO je centralni upravljalni sistem za nadzor vseh v organizaciji nameščenih McAfee rešitev iz ene točke in je globalno priznan kot daleč najbolj napredna in razširljiva programska rešitev za upravljanje informacijske varnosti. Je odprta platforma, ki zmore do določene mere doseči tudi druge, ne le McAfee rešitve, zato nam omogoča lažje in uspešnejše upravljanje in hitrejše doseganje skladnosti; ne glede na velikost ali vrsto organizacije v kateri smo zaposleni. Stranke lahko uporabljajo ePO in njegove avtomatizacijske zmogljivosti za poenostavitev varnostnih procesov, s čimer si lahko drastično znižajo stroške in zapletenost upravljanja varnosti in skladnosti. Z ePO-jem lahko enostavno povežejo množico vodilnih varnostnih rešitev v globalno varnostno infrastrukturo podjetja in si s tem povečajo preglednost, učinkovitost in stopnjo tako splošne kot detajlne informacijske varnosti. McAfee ePO je konec koncev namenjen tudi izvajalcem varnostnih storitev in sistemskim integratorjem, le ti lahko sedaj svoje znanje in dobro prakso vgradijo v ePO postavitve pri strankah in jim s tem še dodatno povečajo vrednost varnostne rešitve ali storitve; tako si zagotovijo še več ugleda pri sedanjih in bodočih strankah.

Popolna preglednost — poenoten pogled na globalno varnostno stanje celotne organizacije, iz enega mesta. Raziskovanje v globino in delovne površine s povleci-in-spusti funkcionalnostjo zagotavljajo hiter dostop do vseh varnostnih podatkov iz končnih točk, podatkovnih shramb, prenosnih naprav in omrežja, takojšnji dostop do informacij zagotavlja hitrejšo odzivnost na varnostne incidente.

Poenostavljeni varnostni postopki — z racionalizacijo do boljše učinkovitosti. Neodvisne študije so pokazale da lahko ePO pomaga organizacijam vseh velikosti poenostaviti administratorske procese, poenostaviti revizijske postopke in znižati stroške za informacijsko varnost zahtevane dodatne strojne opreme.

Odprta in razširljiva arhitektura — ne gradite na novo, raje učinkovito izkoristite obstoječo infrastrukturo. McAfee ePO lahko poveže upravljanje izdelkov McAfee in rešitev drugih ponudnikov v enotno upravljan sistem, dobro sodelujoč tudi z vašim LDAP direktorijem, IT postopki in orodji za upravljanje konfiguracij.

Hitra in enostavna postavitev — s pomočjo rešitev, ki tesno sodelujejo ena z drugo, lahko zmanjšamo varnostne pomanjkljivosti in kompleksnost informacijske varnosti. ePO garantira uspešno delovanje z nameščenim enim samim agentom in zanesljivo uveljavljanje prilagodljivih varnostnih pravil za hitro in trajno zaščito informacijskega okolja.

Boljša odzivnost — takojšen vpogled v grožnje, ranljivosti in sisteme, na podlagi katerega je mogoče nemudoma ukrepati – diagnosticirati situacijo in sproti odreagirati na varnostne dogodke. Ob vsem tem nam je na razpolago tudi identifikacija in prioritizacija tveganj in posodobitev množice sistemov v le nekaj sekundah ali minutah.

Večja učinkovitost — poenostavitev varnostnih in skladnostnih postopkov z avtomatizacijo in posamezniku prilagojenim delovnim okoljem. Osnovna arhitektura ePO je prilagojena tako, da lahko deluje v majhnih podjetjih in največjih globalnih korporacijah, ob zmanjšanju za delovanje potrebnega števila strežnikov.

Pripravljenost na prihodnost — zaščita organizacij pred današnjimi nevarnostmi in grožnjami iz prihodnosti. Aktualni podatki o najnovejših grožnjah neumorno pritekajo iz McAfee Labs in strežniškega oblaka in pomagajo proaktivno ščititi našo infrastrukturo. Odprta platforma zagotavlja hitro prilagajanje varnostnih mehanizmov najnovejšim vrstam napadov in nevarnostim.

Za kateri telefon boste pisali Božičku?

Na splet pricurljale prve slike težko pričako... 1
skeptik  |  Težko pričakovanega? Za koga? Spet nekaj...
Zadnje slovo od operacijskega sistema MS-DOS 3
sphinxx  |  kako upokojil? Še zmeraj je na desnem kl...