12.06.2017      12:47
Epson

Epson in AVS sta pripravila projekcijo svetlobne predstave na zidove starega mesta Jeruzalem

Zidovi starega mesta v Jeruzalemu so bili zahvaljujoč Epsonovim zmogljivim laserskim montažnim projektorjem EB-L25000U osvetljeni kot še nikoli doslej, kar je bil Epsonov doslej najbolj ambiciozen projekt. Kot del enega najbolj ambicioznih avdiovizualnih projektov v zgodovini Izraela je bilo dvajset projektorjev sinhroniziranih tako, da so poživili 4500 m² zidov starega mesta z barvitimi animiranimi slikami, sto osvetljenih dronov pa je v zraku nad zidovi oblikovalo razne oblike in sporočila.

Projekt, ki se izvaja vsak dan med vrati Jaffa in vrtom Habonim, združuje zmogljivost najnovejših laserskih projektorjev ter tehnologijo dronov z zidovi, ki stojijo že skoraj petsto let. Projekt pripoveduje zgodbo o mestu v obliki živahne, barvite slike, pri čemer vroče in prašno okolje projektorjem predstavlja poseben izziv.

»Ko so nas prosili, da bi prevzeli enega največjih večpredstavnostnih projektov kadar koli uprizorjenih v Izraelu, nam je bilo jasno, da bomo morali uporabiti več kot le domišljijo – z najnovejšo tehnologijo smo ustvarili veliko vsebine in idej, ki so presegle obstoječe meje,« pravi Malki Shem-Tov, koproducent in eden od direktorjev podjetja AVS, enega največjih in najbolj specializiranih podjetij na področju večpredstavnostnih rešitev v Izraelu, ki si je z organizacijo velikih dogodkov pridobilo profesionalne izkušnje in tehnične zmogljivosti.

Dvajset projektorjev in šest kilometrov kablov

Poleg dvajsetih Epsonovih projektorjev je podjetje AVS s pomočjo podjetja S.A. Systems Ltd., strateškega partnerja podjetja Epson Israel, razmestilo šest kilometrov optičnih vlaken za prenos slike do projektorjev ter sto zvezdišč. »Končni rezultat, ki so ga prebivalci Izraela videli na otvoritveni večer in ga bodo lahko gledali do sredine julija 2017, je rezultat več kot dvomesečnega intenzivnega načrtovanja,« je dejal Lee Harrison, vodja razvoja v oddelku profesionalnih prikazovalnikov v podjetju Epson Europe, ki je odpotoval v Izrael, da bi nadzoroval ta velikanski projekt in dajal nasvete pri njegovi izvedbi.

»Ekipa AVS, ki jo je vodil eden od direktorjev in tehnični vodja, Assaf Shem-Tov, je izbrala EB-L25000U, Epsonov najzmogljivejši in najnaprednejši laserski projektor, ki je podjetje Epson popeljal v povsem novo ero fiksne projekcije velikih razsežnosti,« je nadaljeval Harrison. »Naš nov vodilni projektor, ki se že uporablja na konferencah, dogodkih na prostem in velikih predstavah po vsem svetu, je lažji ter manjši od konkurenčnih modelov¹, a vseeno zagotavlja zelo zmogljiv vir svetlobe s 25.000 lumni. Poleg tega je tudi izjemno robusten in zelo odporen na okoljske vplive, kar je ključnega pomena pri nenehnem delovanju pri 35 stopinjah ter prahu, ki je prisoten v Jeruzalemu.«

Vzdržljiva rešitev za najzahtevnejša okolja

Po besedah Orena Fleisherja, direktorja podjetja Epson Israel, novi laserski projektorji predstavljajo bistven premik naprej pri zmogljivosti in krepijo položaj podjetja kot vodilnega na tržišču projektorjev. Oren pravi: »Podjetje Futuresource² je Epson imenovalo za vodilnega proizvajalca projektorjev na svetu. Ta vodilni položaj na tržišču ni nekaj samoumevnega, zlasti zaradi konkurence iz vseh smeri. Del našega uspeha je v tem, da smo vodilni tudi na področju globalnih inovacij. Naš cilj, kot kaže ta projekt, je narediti nekaj, za kar ni nihče mislil, da je mogoče, in za kar še niso našli rešitve, ter biti pobudnik rešitve, ki bo šla korak dlje od drugih in pri tem upoštevala želje naših strank.«

Trpežni in zanesljivi projektor EB-L25000U se je izkazal kot povsem primeren za vroče, prašno okolje, v katerem je moral delati. Poleg tega pa se je, zaradi optimiziranega sistema hlajenja, ki omogoča namestitev in projiciranje pod poljubnim kotom ter togega cevastega okvirja in strukture osnovne plošče, ki preprečujeta poškodbe zaradi udarcev med prevozom in nameščanjem izkazal tudi kot enostaven za namestitev.

Zapečatena optična enota in zgradba neorganskega fosfornega kolesa zagotavljata 20.000 ur zanesljivega delovanja³ brez potrebe po vzdrževanju, kar pomeni, da lahko organizatorji festivalov, kot je ta, »namestijo napravo in pozabijo nanjo«, ker vedo, da jim ne bo treba skrbeti zanjo, saj bo delovala brezhibno.

Povezave:Epson

Katero družbeno omrežje uporabljaš najraje?

19 neverjetnih dejstev o Facebooku

Če uporabljate OnePlus 5 ga nemudoma posodobi... 1
lemonjuice  |  bravo RN, spet govorite o mesec dni star...
Vodotesni telefon za smešno nizko ceno! 1
Potato  |  "Vodotesni telefon za smešno nizko ceno"...
Ali Intel izgublja bitko s podjetjem AMD? 5
Uroš Savkovič  |  Sam obdelujem fotografije in videe zato ...
Z mobilno baterijo Xiaomi Mi Power Bank 2 vam... 2
RTM  |  This item can't be shipped to Slovenia.
Tu je računalnik, ki v primeru vdora izbriše ... 11
Feliks  |  tele mamino,ti si šele biser! Gre za upo...