Računalništvo, telefonija
01.07.2016 19:48

Deli z drugimi:

Share

Epson kupuje italijanskega proizvajalca tiskalnikov na blago Robustelli

Nakup bo še okrepil ponudbo izdelkov in strokovnost njihove izdelave.
Predsednik družbe Epson Minoru Usui (drugi z desne) z (z leve) Sandrom, Valeriem in Riccardom Robustelli.
Predsednik družbe Epson Minoru Usui (drugi z desne) z (z leve) Sandrom, Valeriem in Riccardom Robustelli.

Podjetje Epson Italia S.p.A., ki je del skupine Epson Group (“Epson”, TSE:6724), se je odločilo za kapitalsko naložbo, in sicer nakup 100% delež družinskega podjetja Fratelli Robustelli S.r.l. (“Robustelli”), sicer vodilnega podjetja na področju tiskanja na blago. Podjetje računa na številne sinergije, s katerimi bo še dvignilo vrednost rešitev v očeh strank, saj podjetji na področju digitalnega tiska na blago sodelujeta že zelo dolgo.

Vstop podjetja Robustelli v skupino Epson Group bo podjetju prinesel dostop do Epsonovih proizvodnih zmogljivosti, s čimer bo svoje digitalne brizgalne tiskalnike za blago lahko ponudilo strankam posvetu. Epson pa bo izkušnje podjetja Robustelli uporabila za pohitritev razvoja digitalnih tiskalnikov na blago in širitev lastne ponudbe izdelkov. Podjetji načrtujeta tudi združitev številnih projektov svojih oddelkov za raziskave in razvoj.

Tržišče digitalnega tiska na blago naj bi v prihodnje raslo s povprečno letno stopnjo rasti 25% 1. Dodatno bo Epson skladno s povečanim povpraševanjem tiskalnike Monna Lisa2 začel prodajati v več državah in regijah po svetu.

Sunao Murata, operativni direktor Epsonove divizije Professional Printing Operations Division, bo postal predsednik podjetja Robustelli. Murata je komentiral: “Gre za zelo zanimivo potezo skupine Epson Group. Tržišče visokokakovostnih tiskalnikov na blago raste, z nadgradnjo partnerstva s podjetjem Robustelli pa bomo izdelali še naprednejše digitalne rešitve in zadovoljili več in bolj zahtevne stranke. Skupaj s strokovnjaki iz podjetja Robustelli bomo poskrbeli, da bodo tiskalniki Monna Lisa dosegli še višji nivo kakovosti in ostali vodilna rešitev na trgu.”

“Veseli in ponosni smo, da smo postali člani skupine Epson Group,” je povedal Valerio Robustelli, eden lastnikov podjetja F.lli Robustelli in dodal: “Naše sodelovanje z družbo Epson je botrovalo razvoju tiskalnikov Monna Lisa, ki so danes najboljši industrijski digitalni brizgalni tiskalniki na blago na trgu. Kombinacija naših znanj in izkušenj ter skupne inovacije bodo poskrbele za logično nadaljevanje, s katerim bomo razveselili stranke v Italiji in drugod po svetu.”

Podjetje Robustelli se nahaja v mestu Como, v osrčju italijanske ter evropske tekstilne industrije, ki potrebuje rešitve visokokakovostnega tiska na blago. Podjetje je specializirano za razvoj, izdelavo in prodajo digitalnih brizgalnih tiskalnikov na blago družine Monna Lisa, katere je skupaj z družbo Epson začelo razvijati že leta 2003. Danes gre za uveljavljeno blagovno znamko tiskalnikov, ki jo stranke po svetu cenijo zaradi lepih barvnih prehodov in natančne reprodukcije barv pri tisku na blago.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem AVTERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri AVTERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem AVTERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Nova Vizija, informacijski inženiring in svetovanje, d.d.

Celjska cesta 9, 3310 Žalec, Tel: 03 71 21 800
Odločitev, v katero informacijsko tehnologijo bi moralo vlagati vaše podjetje in v katere ne, je težka. Po eni strani želite biti tisti, ki je odgovoren za inovacije in rast ... Več
Zlati partner

E-Rasta d.o.o.

Vodnikova ulica 2, 2250 Ptuj, Tel: +386 (0) 70 474 398
Podjetje E-RASTA je inovativno podjetje, ki se osredotoča na razvoj tehnoloških rešitev v povezavi z biometričnimi fotografijami in identifikacijo. Njihova glavna storitevje aplikacija ... Več

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50
Če ni na spletu, ne obstaja. To je vodilo potrošnikov, ko iščejo in se odločajo za nakup določenega izdelka ali storitev. Identiteta podjetja je neposredno povezana s spletno ... Več