Računalništvo, telefonija
30.09.2016 12:04

Deli z drugimi:

Share

Epsonov laserski projektor dviga nivo projekcije visoke kakovosti v domačem kinu

EH-LS10500 ponuja najboljšo kakovost slike ob odlični prilagodljivosti – motorizirane leče s spominskimi nastavitvami nadgrajujeta funkcija samodejnega ostrenja in izdatna optična povečava.
Epsonov laserski projektor dviga nivo projekcije visoke kakovosti v domačem kinu
Epsonov laserski projektor dviga nivo projekcije visoke kakovosti v domačem kinu

Epson je s tehnologijo prikaza slike, posnete v načinu visokega dinamičnega razpona (High Dynamic Range – HDR), opremil tudi laserski projektor za hišni kino. Novi EH-LS10500 uporablja tehnologijo 3LCD in laser kot vir svetlobe, za edinstveno uporabniško izkušnjo hišnega kina pa poskrbita še tehnologija nadgradnje vsebin na ločljivost 4K in podpora medijem Ultra HD Blu-ray.

Paul White, produktni vodja za področje projektorjev v Epson Europe, je povedal: “Tehnologija HDR bo izkušnjo domačega kina naredila še bolj doživeto in pristno. Nadvse ponosni smo na projektor EH-LS10500, ki se lahko pohvali z dvema laserskima viroma svetlobe, saj lahko v načinu HDR posnete vsebine prikaže v vsej njihovi veličini. S povečanjem kontrastnega razmerja med temnimi in svetlimi deli slike tehnologija HDR ustvari večjo globino, močno izboljša prikaz barv in prikaže nov nivo podrobnosti, ki jih prej nismo niti videli. Projektor EH-LS10500 vse to opravi naravnost perfektno.”

Tehnologije, vgrajene v projektor EH-LS10500, imajo le eno poslanstvo – ustvariti kar najboljšo izkušnjo hišnega kina. Osrednjo vlogo pri prikazu vrhunske slike imajo 3LCD odsevne plošče v navezi z dvema laserskima viroma svetlobe, ki ustvarijo širok barvni spekter in absolutno črno barvo. Slikovni procesor poskrbi za čisto in s podrobnostmi bogato sliko tudi v primeru prikaza zelo hitrega gibanja.

Premijsko izkušnjo hišnega kina EH-LS10500 ustvari še z nadgradnjo video vsebin v ločljivost 4K, podpira pa tudi prikaz slike z medijev, kjer je vsebina že v ultra visoki ločljivosti, npr. ploščkih UHD Blu-ray. Projektor zna nadgraditi vire v polni visoki ločljivosti 1080p v ločljivost 4K1, izboljšati prikaz podrobnosti, poskrbeti za t. i. super ločljivost, ob tem pa po zaslugi kalibracije (ISF) zagotavlja natančen prikaz barv. Uporaba laserskega vira svetlobe projektorju omogoča prikaz zelo širokega barvnega spektra, skladnega s spektri sRGB, DCI ter Adobe RGB za edinstveno barvno reprodukcijo. Ob navezi z najnovejšimi Blu-ray predvajalniki, ki podpirajo ločljivost Ultra HD, Epson bogastvo vsebin, zajetih v načinu HDR, prinaša v svet domačega kina.

Poleg prikaza vrhunske slike v načinu HDR ter pristnih barv, ki dosegajo kakovost projekcije, ustvarjene po režiserjevi viziji, se projektor EH-LS10500 lahko pohvali že z izjemno dolgo življenjsko dobo. Dvojni laserski vir svetlobe namreč zagotavlja življenjsko dobo okoli 30.000 ur ob uporabi v varčnem (Eco) načinu2. Uporabnik si tako lahko naslednjih 46 let2 vsak dan ogleda en celovečerni film. Laserska tehnologija projektorju omogoča tudi hiter zagon – Epson EH-LS10500 doseže polno barvno zmogljivost že po vsega 20 sekundah po vklopu.

Projektor EH-LS10500 lahko diskretno namestimo v prostor. Stilsko oblikovan pokrov leče, skriti gumbi za upravljanje ter skoraj povsem tiho delovanje hladilnega sistema ga naredijo idealno izbiro za zahtevne ljubitelje hišnega kina. Uporabnikom, ki bi projektor namestili izven središčnega položaja glede na platno, pa bo sliko pomagal na pravo površino spraviti motoriziran pomik leče v vodoravni ali navpični smeri, motorizirana sta tudi ostrenje in optična povečava. Navdušenci nad video vsebinami, namenjenimi hišnemu kinu, bodo veseli funkcije, ki jim omogoča shranitev do 10 različnih nastavitev položaja leče. S pritiskom na gumb lahko izbirajo med nastavitvami, ki sliko prikazujejo v razmerju stranic do 2,4 : 1.

Projektor EH-LS10500 bo na voljo novembra 2016.

Ključne lastnosti:

  • podpora tehnologiji HDR

  • podpora medijem Ultra HD Blu-ray

  • svetilnost 1.500 lumnov

  • življenjska doba žarnice 30.000 ur (v varčnem Eco načinu1)

  • nadgradnja vsebin na ločljivost 4K

  • tehnologija dveh laserskih virov svetlobe

  • motoriziran pomik leč (+/-90% vertikalno in +/-40% horizontalno; zoom do 2,1x)

  • 3LCD odsevne plošče

  • maksimalna barvna zmogljivost že po 20 sekundah

  • 10 mest za hrambo položaja leč; razmerje stranic prikazane slike do 2,4 : 1

  • možnost pretvorbe 2D slike v 3D sliko, nadzor globine 3D prikaza

  • triletna garancija

  • tiho delovanje (19 dB v varčnem Eco načinu)

1 Ob uporabi Epsonovi tehnologije izboljšave vsebin 4K.

2 Ob predpostavki povprečnega ogleda enega filma dolžine 1 ure in 45 minut dnevno ter nastavitvi svetilnosti žarnice v varčnem načinu (Eco).


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem AVTERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri AVTERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem AVTERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več

eTAROK, MIROSLAV CIGAN s.p.

Ulica Štefana Kovača 2, 9231 Beltinci, Tel: 041 519 443
Računalniška igra za ljubitelje taroka Življenje se je v zadnjem letu preselilo v naše domove, kjer poleg dela iščemo različne vrste razvedrila. Za ljubitelje igre s tarok ... Več
Zlati partner

COMTRADE d.o.o.

Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana, Tel: 08 160 52 00
Comtrade je podjetje z dolgoletno tradicijo razvoja IT rešitev in storitev razvoja programske opreme. Svojim strankam zagotavljajo visoko usposobljenost za iskanje strokovnih rešitev ... Več