05.03.2013      9:45

ESET na CeBITu 2013

V nemškem Hannovru bo do 9. marca potekal največji svetovni računalniški sejem CeBIT. ESET bo na njem predstavljal ESET Secure Authentication – varnostni produkt, ki omogoča mobilno dvo-faktorsko preverjanje pristnosti z unikatnimi gesli. Ta uporablja telefone uporabnikov za varno povezovanje v omrežje podjetja. Poleg tega bo ESET predstavil še svoje najnovejše produkte – ESET Smart Security 6, ESET Cyber Security Pro in rešitve ESET Endpoint za poslovne uporabnike. ESET lahko najdete v hali 12, prostor C66.

Palo Luka, direktor tehnološkega razvoja pri ESET-u, bo na sejmu sodeloval tudi pri diskusiji „Beyond Digital – Destination Mobile“, ki bo potekala 7. marca med 10:45h in 11:30h. Pri pogovoru bo sodelovalo še pet govorcev iz vplivnih podjetij Deutsche Welle, Vodafone, Lufthansa Systems AG, Scout24 Holding in Intelligent Apps. Kratka predstavitev teme: „Mobilne naprave si utrjujejo pot v vse dele našega življenja. Gre za nepovraten trend, ki se bo nadaljeval tudi v prihodnje. S prihodom tehnologije 4G LTE se bodo tudi mobilne naprave pridružile ultra hitrim povezavam, s pomočjo katerih bomo lahko upravljali z vsem, kadarkoli in od kjerkoli. Kako bo ta razvoj vplival na družbo? Ali je to začetek novega sveta?“ Debato boste lahko spremljali tudi v živo s svojega računalnika, pametnega telefona, tablice itn.

Zgoraj omenjeni ESET Secure Authentication izkorišča telefone uporabnikov za povezovanje v omrežje podjetja. Preprosta rešitev zagotavlja nov sloj varnosti za proces preverjanja pristnosti. ESET Secure Authentication deluje s telefoni iPhone, Android, BlackBerry, Windows Phone 7 ter 8, Windows Mobile in telefoni, ki temeljijo na tehnologiji J2ME. Rešitev omogoča preverjanje pristnosti tudi s pomočjo SMS sporočil, kar je primerno za starejše telefone, ki aplikacije ne podpirajo. „ESET je razširil svoj varnostni IT portfelj za poslovne stranke. Tako se odzivamo na vse večje potrebe po zaščiti za majhna in srednje velika podjetja. ESET Secure Authentication (ESA) je popolna rešitev za podjetja, ki ne želijo investirati v drago strojno opremo za 2FA (dvo-faktorsko preverjanje pristnosti) ali pa jih ne zanimajo zapletene rešitve,“ je povedal Ignacio Sbampato, vodja prodaje in marketing pri ESET-u.

ESET Secure Authentication je dodatek k portfelju ESET-ovih rešitev za zaščito podatkov podjetij v dobi mobilnih tehnologij. Medtem ko varnostne rešitve na pametnih telefonih varujejo podatke, pa ESET Secure Authentication zagotavlja varen dostop do poslovnega omrežja z mobilnih naprav.  Gre za sistem odjemalec/strežnik, v katerem strežnik zagotavlja unikatna gesla, ki jih prikazuje odjemalec, v tem primeru mobilna naprava. Uporabnik se lahko s pomočjo unikatnega gesla prijavi v podprti sistem.

ESET bo na sejmu predstavil tudi ESET Endpoint Security in ESET Endpoint Antivirus. Rešitvi sta namenjeni poslovnim uporabnikom, uporabljata pa več-nivojsko zaznavo groženj, ki temelji na preiskovalnem pogonu ThreatSense ter tehnologiji ESET Live Grid, ki izrablja moč tako imenovanega računalništva v oblaku. Nova generacija ESET-ovih rešitev zagotavlja najboljšo možno proaktivno tehnologijo za zaznavo novih groženj. Nizka poraba sistemskih sredstev in možnost oddaljenega skrbništva nad delovnimi postajami skrbita, da gre za popolno rešitev za podjetja vseh velikosti.

Poleg tega bo ESET predstavil še varnostne rešitve za domače uporabnike - ESET Smart Security 6 in ESET NOD32 Antivirus 6. ESET Smart Security zagotavlja celovito varnostno rešitev pred spletnimi grožnjami, ESET NOD32 Antivirus pa je namenjen hitri in učinkoviti protivirusni zaščiti. Nova generacija zaščite zagotavlja še boljšo zaznavo groženj, izboljšano je tudi odstranjevanje groženj in hitrost preiskovanja. Oba produkta vključujeta tudi aplikacijo ESET Social Media Scanner, ki ščiti pred grožnjami na Facebooku. Najnovejša varnostna rešitev za računalnike Mac, ESET Cyber Security Pro, pa je opremljena s starševskim nadzorom, ki staršem omogoča zaščito otrok pred neprimerno vsebino na spletu. Poleg tega varuje tudi identiteto uporabnikov med spletnim nakupovanjem ali elektronskim bančništvom. Uporabnikom je na voljo tudi osebni požarni zid, s katerim lahko blokirate dohodne ali izhodne povezave za izbrane programe in storitve.

Povezave:ESET Slovenija

Kako je tehnologija spremenila vaše življenje?

Kako drastično je tehnologija spremenila svet?

Nasvidenje, Si.mobil, dobrodošel, A1! 6
Franci69  |  Ha HA HA HA vedno bolj priljubljen. Dajt...
Zelo slaba novica za lastnike najboljšega pre... 33
ice.caj.tea  |  Vsi vemo, da sem s PC mislil karkoli z W...