Računalništvo, telefonija
22.10.2014 14:22

Deli z drugimi:

Share

ESET predstavil generacijo 8

ESET predstavil generacijo 8
ESET predstavil generacijo 8

ESET, vodilni proizvajalec proaktivne protivirusne programske opreme, je danes predstavil novo različico protivirusnih programov za domače uporabnike. Od zdaj sta priljubljena ESET Smart Security in ESET NOD32 Antivirus na voljo v prenovljeni in izboljšani različici 8. Oba programa sta na voljo tudi v slovenščini, izboljšave pa vključujejo Botnet zaščito (ESET Smart Security 8) in izboljšal modul za zaščito pred izkoriščanjem varnostnih lukenj (Exploit Blocker) .

„Nove in izboljšane funkcije v ESET NOD32® Antivirus 8 in ESET Smart Security® 8 uporabnikom zagotavljajo še boljši nivo varnosti – medtem, ko prebirajo e-pošto, med brskanjem po spletu ali pri e-bančništvu,” je povedal Ignacio Sbampato, vodja prodaje in marketinga pri ESET-u.

Nova generacija protivirusnih rešitev ESET za domače uporabnike prinaša izboljšan modul za zaščito pred izkoriščanjem varnostnih lukenj (Exploit Blocker). Ta je namenjen predvsem zaščiti pred grožnjami, ki so zasnovane tako, da se izogibajo protivirusni zaznavi. Modul predstavlja dodaten sloj zaščite pred grožnjami, ki izrabljajo varnostne luknje v spletnih brskalnikih, bralnikih dokumentov in e-poštnih odjemalnikih, zdaj pa je dodana tudi razširjena podpora za Javo. Z Javo se odvija večina vdorov v računalnike. Po podatkih poročil Cisco Annual Security Report 2014 in 2014 Midyear Security Report je bilo v novembru 2013 kar 91 odstotkov indikatorjev napada z Javo, medtem ko se je v maju 2014 številka povzpela že na 93 odstotkov. Tako ESET NOD32 Antivirus 8 kot ESET Smart Security 8 ščitita pred tovrstnimi grožnjami z izboljšanim modulom Exploit Blocker.

ESET Smart Security 8 ponuja še dodatno raven zaščite z novim varnostnim modulom Botnet Protection. Gre za popolnoma nov sloj zaščite, ki uporabnike ščiti pred tem, da njihov računalnik postane »zombie« – del mreže okuženih računalnikov (botnet). Zaščita skrbi, da so računalniki varni pred tem, da postanejo del omrežja okuženih računalnikov. Iz teh se lahko razpošilja neželena elektronska pošta, poleg tega pa so lahko okuženi računalniki izrabljeni za napade na oddaljene strežnike. Modul deluje tako, da preverja izhodno mrežno komunikacijo z znanimi zlonamernimi vzorci in naslovi. Vsakršna nevarna povezava je blokirana.

Preizkusite sami!
Seveda pa pri ESET-u niso pozabili na vse preostale varnostne module, ki skrbijo za varnost in proaktivno spletno zaščito. Bodite drzni in raziskujete splet. ESET vam lahko ponudi zaščito pred vsemi vrstami spletnih groženj, medtem ko vi uživate pri svojih opravilih. Izkoristite možnost brezplačne 30-dnevne uporabe vrhunskih protivirusnih programov in se sami prepričajte o učinkovitosti in kakovosti ESET protivirusnih programov.

Uporabniki z veljavnimi licencami za programa ESET Smart Security in ESET NOD32 Antivirus lahko program na najnovejšo različico nadgradijo brezplačno.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SI SPLET d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SI SPLET d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SI SPLET d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ARCHUS.SI d.o.o.

Cankarjeva ulica 9c, 6000 Koper/capodistria, Tel: 070 890 096
O podjetju Archus.si  ARCHUS.SI d.o.o. je podjetje iz Kopra. Kot prvi v Sloveniji so leta 2008 oz. 2009 začeli ponujati nekaj aktualnih in zanimivih produktov nove tehnologije, kot ... Več

COMMA d. o. o.

Ulica heroja Šaranoviča 27, 2000 Maribor, Tel: 040 756 756
Vrhunska izvedba, korektne cene in dobre reference najprimerneje opišejo podjetje Comma d. o. o., ki že 18 let ponuja izdelavo spletnih strani in spletnih trgovin s podporo strankam ... Več

noviSplet, ATRIBUT d.o.o.

Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 32 61
Agencija za spletne storitve noviSplet Spletna agencija noviSplet deluje od leta 2004. Izdelala je že več kot 1000 spletnih mest. Na področju izdelave spletnih strani spada med ... Več

NEXT LINE d.o.o.

Ob železnici 16, 1000 Ljubljana, Tel: 041 776 822
Next line, specializirane storitve tiska pod eno streho V podjetju Next line iz Ljubljane so se osredotočili na specializirane storitve tiska s termičnimi, sublimacijskimi in ... Več