15.04.2015 21:16

ESET Smart Security 8 je zmagovalec

Protivirusni program ESET Smart Security 8 je na testiranju protivirusnih programov Zveze potrošnikov Slovenije prejel prestižno nagrado zmagovalec VIP Testa 4/2015.

Zveza potrošnikov Slovenije je pripravila obsežen test protivirusnih programov na slovenskem tržišču. Preverjali so številne lastnosti in primerjali različne produkte med seboj, da bi ugotovili, kaj je idealen nakup za slovenskega potrošnika, ki išče celovito rešitev za zaščito svojega računalnika.

Boštjan Okorn iz ZPS je povedal: »Če smo v časih, ko so bili računalniki bolj kot ne osamljeni otoki, najbolj temeljito preverjali, kako se protivirusni programi in zbirke odrežejo med iskanjem na zahtevo, pa je ta kriterij vse manj pomemben, v ospredju pa je že nekaj časa scenarij vsakdanje uporabe. Tako preverjamo, kako se protivirusne zbirke učinkovito odrežejo pri iskanju zlonamerne programske opreme, ki preži na nas na različnih spletnih mestih ali pa jo v računalnik prenesemo z USB-ključem. V obeh primerih je prva skrb namenjena odkrivanju zlonamernega programa, še preden se naloži v računalnik.«

Na testu so med drugim primerjali uporabnost, porabo sistemskih sredstev, požarni zid, pregledovanje na zahtevo in še mnoge druge lastnosti, ki so pomembne pri uporabi protivirusnih programov in seveda pri sami zaščiti pred zlonamerno kodo.

»Na testu se je že drugo leto zapored najbolje izkazala zbirka ESET … Zaščita, vgrajena v Microsoft Windows 8, sicer nekoliko pomaga, a se ne more meriti s kupljenimi zbirkami. Tudi brezplačne zbirke so se slabše izkazale,« še dodaja Boštjan Okorn iz ZPS.

Od varnostnega paketa, ki ni samo protivirusni program uporabniki lahko upravičeno pričakujejo nekaj več kot pri drugih programih. ESET Smart Security je prav to – več kot običajni antivirusni program. Seveda je zaščita pred zlonamerno programsko kodo kot so računalniški virusi in črvi ter trojanski konji prvenstvena naloga protivirusnega programa ESET Smart Security. Modul za zaznavo škodljive kode deluje na osnovi tehnologije NOD32, ki je znana po svoji lahki zasnovi in izredni učinkovitosti. Vendar ESET Smart Security ponuja še mnogo več.

V najnovejši različici varnostnega paketa ESET Smart Security 8 je izboljšana zaščita pred izrabljanjem varnostnih lukenj. To pomeni, da ESET Smart Security blokira napade, ki se z modernimi tehnikami izogibajo zaznavi protivirusnih programov. Ščiti pred zlorabami ranljivosti v spletnih brskalnikih, bralnikih PDF dokumentov ter drugih aplikacij, tudi tistih v programski opremi Java.

V osmi generaciji je bila predstavljena tudi tehnologija Botnet Protection, ki ščiti pred tem, da vaš računalnik postane del mreže okuženih računalnikov, ki lahko razpošiljajo neželeno pošto in so zlorabljeni za napade na oddaljene strežnike. Program je polno združljiv z operacijskim sistemom Windows 8 in Windows 8.1.

Vse naštete funkcije tvorijo celovito varnostno zaščito za brezskrbno brskanje ali delo na spletu. Za vse, ki želite preveriti vse nove funkcije in brezplačno preizkusiti vrhunsko zaščito ESET Smart Security, vas vabimo da obiščete www.eset.si in sami preizkusite ESET Smart Security, ter tudi sami ugotovite zakaj se izplača uporabljati dvakratnega zmagovalca VIP testa – ESET Smart Security.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SI SPLET d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SI SPLET d.o.o.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SI SPLET d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

XLAB

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področja oddaljenega namizja (ISL Online), avtomatizacije in upravljanja hibridne infrastrukture (XLAB Steampunk) ter umetne inteligence, napredne ... Več

VENUM PC