Računalništvo, telefonija
21.11.2014 15:17

Deli z drugimi:

Share

ESET Smart Security 8 že zmaguje

ESET Smart Security 8 že zmaguje
ESET Smart Security 8 že zmaguje

Najnovejši testi AV-Comparatives so pokazali, da ima ESET Smart Security zelo lahko zasnovo, kar pomeni, da opravlja vse svoje funkcije ne da bi obremenjeval sistemske zmogljivosti računalnika.

Pravkar opravljeni testi z novo verzijo programa ESET Smart Security so pokazali že prve vrhunske rezultate. AV-Comparatives je objavil rezultate testiranj na katerem je ESET Smart Security zmagal med celotno konkurenco protivirusnih produktov in prejel nagrado Advanced +. V testu so bili vključeni tudi primerljivi produkti različnih proizvajalcev, kot so AVG, Avira, F-Secure, Kaspersky, McAfee, Sophos in TrendMicro.

Pri AV-Comparatives so se osredotočili na preizkušanje, kako se protivirusni program obnaša, oziroma koliko sistemskih sredstev porabi v primerih, ko uporabnik prenaša datoteke iz spleta, odpira, kopira, kodira ali arhivira različne dokumente ali datoteke, ter kako se obnaša pri nameščanju ali uporabi programov in aplikacij.

Pri testiranju so uporabili različne priznane metode, med drugim tudi PC Mark Test. Nagrada pa je podeljena na podlagi vseh testiranj skupaj, ki so jih opravili na 64- bitnem operacijskem sistemu Windows 8.1.

»Tekom celotnega leta je ESET prejemal dobre rezultate na naših testiranjih. Tako kot je dober pri ščitenju uporabnikov pred nevarnostmi, je dober tudi pri sami hitrosti in porabi sistemskih sredstev, kot se je pokazalo na zadnjem testiranju,« pravi Andreas Clementi, predsednik organizacije AV-Comparatives.

ESET Smart Security nudi večplastno spletno zaščito in predstavlja paradni produkt v ESET portfelju za domače uporabnike. Poleg osnovnih protivirusnih in protivohunskih modulov, je v ESET Smart Security vključen še Anti-Theft, dvosmerni požarni zid in Anti-Phishing modul. V novi generaciji, ki je na voljo do sredine oktobra 2014, pa je še nova tehnologija Botnet protection in izboljšana tehnologija Exploit Blocker, ki ščiti pred kompleksnimi grožnjami, ki se poskušajo izogniti zaznavi.


»Zelo smo zadovoljni s to nagrado,« pravi Ignacio Sbampato, vodja prodaje in marketinga pri ESET-u. »Ponujati dobro protivirusno zaščito je danes nujni pogoj za vsakega ponudnika protivirusne programske opreme, vendar nuditi to hkrati z minimalnimi sistemskimi zahtevami pa je umetnost. Če ti to uspe, potem uporabniki res začutijo razliko,«še dodaja Sbampato.

Preberite si celotno poročilo AV-Comparatives in preizkusite nagrajeni ESET Smart Security.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SI SPLET d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SI SPLET d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SI SPLET d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500
B2B (prodaja poslovnim kupcem) poslovni svet se nenehno spreminja in v mnogih pogleda postaja bolj podoben B2C (prodaja potrošnikom) svetu. B2B partner si zdaj želi nakupno izkušnjo, ... Več
Zlati partner

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več
Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več