Računalništvo, telefonija
26.05.2014 10:14

Deli z drugimi:

Share

Facebook bo okuženim uporabnikom omogočil čiščenje računalnikov s protivirusnim programom F-Secure

Facebook bo okuženim uporabnikom omogočil čiščenje računalnikov s protivirusnim programom F-Secure
Facebook bo okuženim uporabnikom omogočil čiščenje računalnikov s protivirusnim programom F-Secure

Finsko podjetje za računalniško varnost F-Secure (HEX: FSC), ki ga v Sloveniji zastopa podjetje Amis, je v sodelovanju s podjetjem Facebook uporabnikom omogočilo čiščenje okuženih računalnikov.

Facebook bo uporabnikom omogočal brezplačen pregled računalnikov z uporabo tehnologije podjetja F-Secure. Storitev bo na voljo uporabnikom, ki jim je Facebook začasno zaklenil račun zaradi neobičajnih aktivnosti, ki jih običajno povzročajo okužbe računalnikov. To ima lahko posledice tudi za prijatelje okuženega uporabnika, saj nevarne povezave, ki se objavljajo na zidu, izgledajo, kot da prihajajo od dejanskega uporabnika.

“Pomoč uporabnikom, da med uporabo Facebooka ostanejo varni, nam veliko pomeni in veseli smo, da lahko našim obstoječim varnostnim sistemom dodamo tudi protivirusno rešitev podjetja F-Secure,” je povedal Chetan Gowda, programski inženir pri podjetju Facebook.

“Dramatična globalna rast Facebooka je spremenila naš način komunikacije s prijatelji in sorodniki,” je povedal Arto Saari, produktni vodja podjetja F-Secure. “Hkrati je Facebook postal popularna tarča spletnih kriminalcev. Zadovoljni smo, da lahko pomagamo ustaviti spletne kriminalce, ki želijo izkoristiti uporabnike Facebooka za svoje zlobne namene.”

Tehnologija iskanja in čiščenja škodljivih programov podjetja F-Secure bo popolnoma integrirana v Facebook. Ko bo Facebook opazil nenavadne aktivnosti, bo uporabnika preusmeril na postopek čiščenja računalnika. Pregled in čiščenje bo potekalo znotraj spletnega brskalnika. Po koncu čiščenja se bo uporabnik lahko znova varno prijavil v Facebook.

Postopek bo naslednji:

  • ko se bo uporabnik v Facebook prijavil z okužene naprave, bo videl okno z obvestilom o okužbi in predlog, naj z F-Secure pregledovalnikom pregleda računalnik. Pregledovalnik bo prilagojen vrsti zaznane grožnje, tako da se lahko uporablja tudi v primeru, ko ima uporabnik nameščen drug protivirusni program. Po pregledu se bo samodejno odstranil.
  • uporabnik lahko preskoči pregled, ali pa sname predlagani program za pregledovanje. Če uporabnik pregled preskoči, se mu lahko kasneje obvestilo znova pojavi.
  • uporabniki lahko po prenosu in zagonu pregledovalnika nadaljujejo z uporabo Facebooka in ostalih storitev. Po koncu pregleda bodo prejeli v Facebooku obvestilo in videli rezultate.

Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Amis, d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Amis, d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Logo Amis

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Amis, d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
MegaSbajt je mlado podjetje, ki je ambiciozno pristopilo k izvajanju računalniških storitev in prodaje na področju informacijske tehnologije. Na podlagi strokovno in hitro izvedenih ... Več

STUDIO DTS

Avčinova ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 300 53 55
Veliko ljudi podcenjuje vlogo grafičnega oblikovanja pri rasti podjetja in prepoznavnosti blagovne znamke. Podjetje stežka preživi brez ustrezne komunikacije. Na tak ali drugačen ... Več
Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več
Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Podjetje Genis je eden vodilni slovenskih proizvajalcev informacijskih rešitev za poenostavitev in digitalizacijo delovnih postopkov v srednjih in velikih podjetjih. Njegove ... Več