Računalništvo, telefonija
29.03.2017 11:50

Deli z drugimi:

Share

Filozofija EMUI 5

Filozofija EMUI 5
Filozofija EMUI 5

Oblikovanje nove različice uporabniškega vmesnika za pametne telefone je naporna naloga, za katero je potrebno delati tako na grafičnem oblikovanju, kot tudi na IT, uporabniškem delu in na sami uporabniški izkušnji. Uporabniški vmesnik mora pritegniti uporabnike v 170 različnih državah po svetu, kjer se prodajajo Huaweijevi pametni telefoni.

EMUI 5, ki ga je konec leta predstavil Huawei, omogoča, da kar 90 odstotkov operacij opravite v zgolj treh korakih, pri čemer so določene funkcije na voljo že z zgolj enim korakom. Prav tako je novi EMUI opremljen z algoritmi za strojno učenje, ki skupaj z Androidom 7.0 Nougat poskrbijo za gladko delovanje tudi po več kot 18 mesecih od prvega zagona. S pametnim upravljanjem delovnega pomnilnika ter glavnega in grafičnega procesorja pa bo zaganjanje najbolj pogosto uporabljenih aplikacij še hitrejše.

V najnovejši različici vmesnika EMUI 5.1 se nahaja tudi t. i. »Highlight« funkcija, ki je nastala v sodelovanju s podjetjem GoPro. Ta funkcija samodejno sestavi fotografije in posnetke v privlačne video kompilacije z glasbeno podlago in atraktivnimi prehodi.

EMUI 5.1 je torej povsem nov uporabniški vmesnik, ki je nastal na podlagi analize stoterih scenarijev in obnašanja uporabnikov, s pomočjo katerih so pri Huaweiju izboljšali malodane vse elemente sistema. Sistem je hitrejši, enostavnejši in grafično bolj pregleden. S pomočjo navdihov, ki so jih poiskali v Grčiji ter v sodelovanju s podjetji GoPro in Pantone, so pri Huaweiju razvili uporabniški vmesnik, ki teče že na več kot 12 milijonih naprav po vsem svetu, čeprav je bil vmesnik predstavljen šele pred štirimi meseci.

Santorini navdihnil EMUI števila 5

Čisto, življenjsko in poenostavljeno, so bila vodila nove, 5. različice, ki z barvami Egejskega morja ter otoka Santorini prinaša povsem nov izgled, izboljšano zmogljivost, boljšo varnost uporabniških podatkov in še veliko različnih rešitev, ki poenostavijo vaše življenje.

EMUI že od leta 2012

Po definiciji je dober uporabniški vmesnik tisti, ki nam omogoča enostavno opravljanje osnovnih nalog takoj po prvem stiku z napravo. Z malo več časa pa znamo opravljati tudi bolj komplicirane naloge.

Zgodovina Huaweijevega vmesnika EMUI (EMotion UI) se je začela leta 2012. Vsako leto za tem je izšla nova različica in leta 2016 je bil skupaj s telefonom Mate 9 predstavljen tudi EMUI 5.0, medtem ko je v letošnjem letu predstavljeni P10 prinesel tudi EMUI 5.1.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808

MORDICOM d.o.o.

Šolska ulica 40, 5250 Solkan, Tel: 05 330 03 60
Skoraj nemogoče je preceniti vpliv rešitev za načrtovanje virov podjetja (ERP) v sodobnem poslovnem svetu. ERP sistemi so nadomestili nepovezane delovne tokove in nezdružljiva ... Več

ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 01 520 28 00
S svojimi dolgoletnimi izkušnjami in poslovno zrelostjo poznana kot ena vodilnih in najtrdnejših tovrstnih družb v Sloveniji. Osnovna dejavnost družbe je distribucija računalniške ... Več