Računalništvo, telefonija
07.05.2012 15:22

Deli z drugimi:

Share

FlexPod: Virtualizacijska rešitev za srednje velika podjetja

Arhitektura rešitve FlexPod
Arhitektura rešitve FlexPod

Vodilni svetovni proizvajalec omrežne opreme Cisco Systems je skupaj s proizvajalcem diskovnih sistemov NetApp predstavil nov proizvod, ki je namenjen lažjemu prehodu vse večjemu številu podjetij v računalništvo v »oblaku«. Podjetji sta predstavili skupni načrt razširitve in prilagoditve produktne linije FlexPod, namenjene in primerne predvsem za manjša in srednje velika podjetja. Nova serija FlexPod je izdelana na podlagi fleksibilne, skalabilne in združene tehnologije, ki je sestavljena v celoto iz treh komponent: CISCO UCS strežniškega dela, CISCO omrežnega dela in diskovnega sistema NetApp.

FlexPod se diferencira od ostalih virtualizacijskih rešitev predvsem v naslednjih rešitvah:

  • integrirana in preverjena tehnologija dveh vodilnih podjetij v svojih panogah,
  • ena in enostavna platforma, združena iz treh komponent, ki omogoča enostavno razširljivost in nadgradnjo brez velikih arhitekturnih sprememb,
  • centralno upravljanje celotnega sistema,
  • kompatibilnost in zmožnost priključka dodatnih komponent drugih proizvajalcev strojne in programske opreme,
  • enostavna in skupna podpora za celoten sistem, kar omogoča hitro reševanje in odpravljanje težav na katerikoli komponenti sistema.

Proizvod FlexPod podpira različne operacijske sisteme, aplikacije, virtualizacijska okolja, različno programsko opremo in je tudi podprt pri vseh naštetih proizvajalcih:

  • Vmware vSphere in Vmware View
  • Citrix XenDesktop
  • Red Hat Enterprise Linux (RHEL)
  • Microsoft Windows
  • Microsoft Exchange, Microsoft SQL Server, Microsoft SharePoint
  • Oracle
  • SAP

Vstopni model je cenovno in zmogljivostno prirejen za podjetja, katera imajo poslovne aplikacije, ki jih uporablja med 500 in 1000 končnih uporabnikov. Rešitev ponuja podjetjem optimalno investicijo v infrastrukturo, ki je enostavna za upravljanje ter je hitro prilagodljiva ne glede na rast podjetja ali spreminjajočim se poslovnim potrebam podjetja.

Prepoznavnost in popularnost proizvoda FlexPod se vztrajno povečuje od samega začetka, ko sta podjetji lansirali ta izdelek na trg (novembra 2010). FlexPod je sedaj na voljo po celem svetu, ponuja ga preko 500 partnerjev. Trenutno okoli 850 podjetij uporablja FlexPod infrastrukturo v svojih podatkovnih centrih – rezultat tega je 400% rast v manj kot letu dni.

KOMPONENTE

CISCO unified Computing Systems (UCS)– je podatkovna platforma ki je dizajnirana z namenom zmanjšanja stroškov, časa konfiguriranja sistema, TCO in povečanja poslovne agilnosti strank. UCS sestavljajo strežniki, omrežje, diskovni prostor in virtualizacija, ki so združeni v skalabilen in modularen sistem, ki se ga enostavno upravlja s CISCO UCS manager-jem. Poenostavljena arhitektura zmanjša potrebo po dodatni strojni opremi, ki sicer predstavlja visok strošek in zahteva kompleksno upravljanje.

CISCO Nexus – napredna stikala, ki uporabljajo »unified Fabric Technology« za konsolidacijo vsega omrežnega prometa v enotno in preprosto arhitekturo. Nexus stikala ponujajo preprosto inštalacijo s tehnologijo »zero-touch«, omogočeno je avtomatsko konfiguriranje stikal ter enostavna razširljivost stikal.

NetApp FAS sistemi– zmanjšujejo stroške in kompleksnost upravljanja virtualizacijskih okolij s preprosto, enostavno in razširljivo rešitvijo. NetApp diskovni sistemi istočasno podpirajo vse protokole, kar pomeni da ni potrebno kupovati različnih diskovnih sistemov za različne potrebe. Z orodji, kot je npr. deduplikacija in »thin provisioning« se tudi do 50% zmanjšajo potrebe po diskovnem prostoru. Poleg tega je sistem enostaven za upravljanje, varen, skalabilen ter zanesljiv.

O PODJETJU NETAPP

Podjetje NetApp je eno vodilnih ponudnikov sistemov za masovno in učinkovito shranjevanje in upravljanje podatkov. V portfelju svojih rešitev podjetje NetApp nudi rešitve različnih nivojev sistemov za hrambo od tistih najbolj enostavnih, preko heterogenih, do sistemov za masovno shranjevanje podatkov za kompleksnejša okolja.

Sistemi za shranjevanje podatkov podjetja NetApp so inovativne rešitve, ki posegajo na vse vidike obvladovanja podatkov v poslovnih sistemih: shranjevanje, arhiviranje, varovanje in upravljanje.

Enostavnost in fleksibilnost sta jedro vsakega produkta in storitve, ki jo razvije podjetje NetApp. Vse rešitve temeljijo na enotni arhitekturi sistemov za shranjevanje – enotni operacijski sistem za široko paleto omrežnih okolij. Govorimo o najbolj vsestranski in skalabilni platformi za upravljanje podatkov med svojimi konkurenti. Podjetje NetApp tesno sodeluje z vodilnimi svetovnimi ponudniki aplikacij (VMware, Oracle, Microsoft, SAP…) in skupaj z njimi razvija rešitve, ki bodo najbolj učinkovite v kombinaciji z njihovimi aplikacijami.

O PODJETJU OUR SPACE APPLIANCES

Podjetje Our Space Appliances d.o.o. smo ustanovili leta 2001. Od same ustanovitve dalje strankam zagotavljamo napredne sistemske rešitve za vse vidike obvladovanja podatkov v poslovnih sistemih – shranjevanje, arhiviranje, varovanje in upravljanje.

Našim naročnikom pomagamo pri celovitem obvladovanju podatkov in se osredotočamo na enostavno in zanesljivo shranjevanje podatkov, njihovo varnost ter razpoložljivost. Že vrsto let delujemo kot integrator, ter strojno in sistemsko programsko opremo učinkovito vpeljujemo v kompleksna in heterogena okolja.

Z izkušeno ekipo našim strankam že vrsto let zagotavljamo:

  • Hitre in odzivne diskovne sisteme za manjše, srednje in velike poslovne sisteme, primerne za zahtevne podatkovne baze in poslovne aplikacije.
  • Sodobno programsko opremo za upravljanje s podatki
  • Sisteme za shranjevanje arhivskih podatkov.
  • Programsko in strojno opremo za varnostno kopiranje.
  • Rešitve za šifriranje zaupnih podatkov (enostavni namenski sistemi za šifriranje vseh I/O operacij med strežniki in sistemi za shranjevanje podatkov).
  • Virtualne infrastrukture in strežniško okolje.
  • Sistemsko infrastrukturo.

Pri svojem delovanju v ospredje postavljamo partnerski odnos z našimi strankami in jim tudi po končanem projektu svetujemo pri optimizaciji delovanja strojne in programske opreme ter zagotavljamo učinkovit nadzor nad delovanjem nameščene opreme, kot Accredited Profesional Services partner pa nudimo visoko kvaliteto garancijskega in pogarancijskega vzdrževanja.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem OUR SPACE APPLIANCES d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri OUR SPACE APPLIANCES d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Deduplikacija je proces odpravljanja podvojenih podatkov in s tem sprostitev zasedenih pomnilnih kapacitet in izboljšanja zmogljivosti diskovnih sistemov.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem OUR SPACE APPLIANCES d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več
Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Podjetje Genis je eden vodilni slovenskih proizvajalcev informacijskih rešitev za poenostavitev in digitalizacijo delovnih postopkov v srednjih in velikih podjetjih. Njegove ... Več

NCOM d.o.o.

Bičevje 5, 1000 Ljubljana, Tel: 040 855 519
Mobilne aplikacije so korenito spremenila način delovanja podjetij. Več kot 3 milijarde ljudi ima dostop do pametnega telefona. Mobilne aplikacije trenutno predstavljajo najučinkovitejši, ... Več