28.05.2011      12:00
Vodacom s slovenskim produktom

Flip IT v Južni Afriki

Južnoafriški Vodacom je javno predstavil novo storitev »Office in the cloud«, ki so jo pod blagovno znamko Flip IT razvili slovenski strokovnjaki v podjetju Virtu d.o.o.

Danes je v Johannesburgu (JAR) multinacionalka Vodacom prvič javno predstavila nov produkt poslovnega okolja »Office in the cloud«. Slovenskemu podjetju Virtu d.o.o., članu Skupine NIL, je prvemu uspelo razviti celostno rešitev poslovnega okolja v oblaku. Rešitev je na slovenskem trgu na voljo kot blagovna znamka Flip IT, ki malim in srednje velikim podjetjem omogoča brezskrbno in zanesljivo delovanje njihovih podjetniških okolij.

Strokovnjaki v podjetju Virtu so v letošnjem letu še nadalje razvili poslovni model in ga prilagodili ponudnikom storitev ter velikim podjetjem. Dodelano rešitev je nato kupila multinacionalka Vodacom, ki bo storitev pod svojo blagovno znamko »Office in the cloud« ali »Pisarna v oblaku«, najprej ponudila na trgu v Južnoafriški republiki.

Vodacom bo tako prvo globalno podjetje, ki bo potrošnikom ponujalo celostno storitev računalništva in pisarne v oblaku. Storitev bo širšemu krogu uporabnikov na voljo že poleti, ko bo v JAR in Sloveniji sočasna predstavitvena novinarska konferenca, tako bodo lahko slovenski novinarji preko video prenosa neposredno postavljali vprašanja v JAR in obratno.

Računalništvo v oblaku je povsem spremenilo uporabniško dojemanje tehnologij in komunikacijskih kanalov. Informacijske storitve so čez noč postale precej bolj praktične in dosegljive. Vse to vodi v spreminjanje poslovnih modelov v informatiki, saj se klasična lastniška informatika umika najetim rešitvam in storitvam, ukrojenim po meri tako majhnih kot velikih poslovnih uporabnikov.

Podjetje VIRTU z virtualnimi in fizičnimi poslovnimi okolji opremlja podjetja po vsem svetu. Njegova storitev Flip IT temelji na zmogljivi in zanesljivi infrastrukturi. Ker so vsi gradniki in storitve vsaj podvojeni, je možnost nedelovanja praktično nična, kar zahtevajo zahtevne tudi pogodbe (SLA) z velikimi strankami.

• Zmogljivi strežniki, ki so namenjeni ponudbi vse-kot-storitev (EaaS), lahko hkrati gostijo vsaj 2.500 navideznih namizij uporabnikov in so neomejeno razširljivi znotraj podatkovnega centra.
  • Tehnologije prilagajanja obremenitev skrbijo, da strojna oprema v vsakem trenutku porablja le minimalno količino električne energije, potrebne za zahtevane zmogljivosti, hrambo podatkov ter hlajenje.
  • Vse dodatne zahteve se hipno vklopijo in so na voljo uporabnikom.
  • Velik pomen pri zagotavljanju zanesljivih storitev informatike imajo tudi varnostne rešitve, kot so različni varnostni programi, filtri ter požarne pregrade.

»Uspeh produkta FlipIT temelji predvsem na prilagodljivosti produkta, saj ga je moč uporabiti v vsakem okolju, ki potrebuje IT rešitve, ne glede na panogo ali vrsto dela. Odlično se znajde tako v pisarniškem, bančnem ali proizvodnem okolju. Storitve Flip IT že danes kažejo prihodnost poslovnega računalništva in ni več daleč dan, ko bomo dostop do superračunalnika dobili s priklopom lahkega odjemalca v električno vtičnico,« poudarja direktor podjetja Virtu d.o.o  Sašo Djokovič.

Povezave:Flip IT

Kako je tehnologija spremenila vaše življenje?

Kako drastično je tehnologija spremenila svet?

Je vaš računalnik počasen? Preverite 10 nasve... 4
nana  |  Ce bi vidva prispevek prebrala malo manj...
Apple potrdil zanimanje za področje avtonomni... 1
benx  |  "Ekskluzivno!"? kaj točno??
Revolucionarno odkritje: Baterije, ki jih lah... 11
pravi.bog  |  Ja, če z bakreno žico (dovolj debelo, da...
Zelo slaba novica za lastnike najboljšega pre... 39
Bigpodgurc  |  Sorri cw ne razumes kr po domace pism