17.07.2010      14:42
Fujitsu z novim 8-procesorskim strežnikom

Fujitsu predstavlja nova strežniška sistema PRIMERGY RX900 S1 x86 in PRIMERGY TX200 S6 x86

Fujitsujev 8-procesorski PRIMERGY RX900 S1 x86Fujitsujev 8-procesorski PRIMERGY RX900 S1 x86
PRIMERGY RX900 S1 x86 za decentralizirana okolja

Visoka zanesljivost in prilagodljivost 8-procesorskega strežnika omogoča hitrejše povračilo investicijskega kapitala; 2-procesorski strežnik odgovarja na potrebe decentraliziranega okolja.

Fujitsu je predstavil dva nova strežniška sistema, 8-procesorski strežnik PRIMERGY RX900 S1 x86 in strežnik z dvema procesorjema, PRIMERGY TX200 S6 x86. Medtem ko PRIMERGY RX900 S1 x86 ponuja nov nivo zmogljivosti med standardnimi strežniki in omogoča hitrejše povračilo vloženega kapitala, strežnik PRIMERGY TX200 S6 x86 odgovarja na potrebe manjših in srednje velikih decentraliziranih okolij.

Novi, 8-procesorski PRIMERGY RX900 S1 x86

Zmogljivi 8-procesorski strežnik PRIMERGY RX900 S1 x86 uporabnikom prinaša cenovno učinkovitost, prilagodljivost in višjo dobičkonosnost investicij tudi v najbolj zahtevnih računalniških okoljih. Strežnik RX900 S1 v 8U ohišju nudi najvišji nivo zanesljivosti, je razširljiv in podpira tudi najvišje zahteve po zmogljivosti centraliziranih, poslovno-kritičnih aplikacij - tudi na področjih, kjer so se do sedaj uporabljali dražji sistemi RISC/Unix. Pri tem ni potrebno menjati ali spreminjati infrastrukture v računalniški omari.

Procesorska moč je zagotovljena z do 64 procesorskimi jedri, pomnilnikom do 2 TB in več kot 128 GB vhodno / izhodno prepustnostjo. Inovativno oblikovanje »brez lepljenja« v kombinaciji s storitvami in rešitvami Fujitsujevih »Dinamičnih infrastruktur« dopolnjuje tudi nova Intelova QuickPath Interconnect tehnologija in Intelov procesor Xeon 7500. Za poganjanje vseh osem procesorskih enot ne potrebuje dodatne strojne opreme in zagotavlja najkrajšo pot med procesorji, pomnilniškimi moduli in vhodno / izhodnimi napravami. Vse pogosteje namreč proizvajalci enostavno ‘lepijo’ skupaj več strežniških rezin s po dvema ležiščema za procesorje, kar vodi k ozkemu grlu v povezavah vhodno / izhodnih naprav.

Jens-Peter Seick, Starejši podpredsednik divizije za sisteme podatkovnih centrov je ob predstavitvi novega strežnika PRIMERGY RX900 S1 x86 dejal: »Dva trenda, ki se združujeta, podpirata predstavitev novega 8-procesorskega strežnika PRIMERGY RX900 S. V ospredje vse bolj prihaja virtualizacija strežnikov, hkrati pa uporabniki zmanjšujejo operativne stroške s konsolidacijo starejših dvo- in štiri-procesorskih strežnikov ter nadomeščanjem UNIX strežnikov za bolj prilagodljive in stroškovno učinkovite. Zasnova strežnika RX900 S1 'brez lepljenja' in enostavna razširljivost procesorjev, pomnilnika in vhodno / izhodnih zmogljivosti znotraj enega 8U strežniškega ohišja, skrbi za dodatno varnost investicije.«

Novi PRIMERGY TX200 S6

Fujitsu je nedavno predstavil tudi dvo-procesorski x86 strežnik nove generacije, PRIMERGY TX200 S6. Ta združuje učinkovito strojno opremo in storitve za uporabo virtualizacije ali scenarijev podatkovnih baz v manjših okoljih. Strežnik vključuje novi Intelov processor Xeon serije 5600 in je del nabora strežnikov predstavljenih meseca marca. Med njimi so tudi strežnik PRIMERGY TX300 S6, strežniki za vgradnjo v omaro PRIMERGY RX200 S6 in RX300 S6 ter strežniki PRIMERGY BX920 S2 in novi BX922.

Zasnovan z namenom zagotavljanja novih nivojev učinkovitosti, so novi strežniki PRIMERGY TX200 S6 idealni za manjše in decentralizirane infrastrukture, ki imajo potrebe po večji procesni moči. V kombinaciji s strežnikom Windows Small Business Server 2008 je primeren tudi za uporabo v skupnih okoljih kot so podružnice. Tako kot najnovejšo generacijo Intelovih procesorjev Xeon, strežnik TX200 S6 podpira tudi do 16 2.5” trde diske SAS 2.0 in dodaja podporo SSD-ju (Solid State Disk). Stroški energije so omejeni z naprednimi značilnostmi upravljanja, kot so spremljanje porabe energije, omejevanje ali kontroliranje, na voljo pa so tudi enote z dodatnim virom energije z 92% učinkovitostjo in opcijskimi, nizko napetostnimi spominskimi moduli.

Strežnik PRIMERGY TX200 S6 je primeren za uporabnike z decentraliziranimi strukturami, ki potrebujejo zmogljivost do dveh procesorjev. Z optimizirano strojno opremo z Intelovim procesorjem Xeon serije 5600 in storitvami, uporabniki dobijo vse kar potrebujejo ter ob tem ne zapravljajo virov kot so elektrika, po nepotrebnem.

Povezave:Fujitsu

Kako je tehnologija spremenila vaše življenje?

Kako drastično je tehnologija spremenila svet?

Nasvidenje, Si.mobil, dobrodošel, A1! 8
micacof  |  A bi se mogoče lahko naučil slovensko?
BMW samodejno zaklenil tatu in počakal na pol... 1
FerdoPiš  |  Le kdaj boste na RN imeli poleg novic o ...
Zelo slaba novica za lastnike najboljšega pre... 46
ice.caj.tea  |  Kaj ima naslov z mojim komentarjem?
Zelo slaba novica za lastnike najboljšega pre... 46
Uroš Bilbija  |  Morda ne bi škodilo če bi prebral naslov...
Kdaj lahko pričakujete Android 7.0 Nougat na ... 4
domen.valentinuzzi  |  ostali pa obsojeni na custom rome :)