06.04.2010      16:13
Nova generacija strežnikov z vgrajenimi najnovejšimi Intelovimi procesorji Intel® Xeon® prinašajo visoko zmogljivost in dodano vrednost

Fujitsu predstavlja nove Primergy eno-precesorske strežnike

Primergy TX150 S7Primergy TX150 S7

Fujitsu z novo generacijo eno-procesorskih prostostoječih Primergy (ali »rack«) strežnikov, predstavlja preskok v tehnični inovaciji ter dodano vrednost za uporabnike, skupaj z napredno uporabo in konkurenčnimi cenami. Nova generacija Primergy strežnikov TX150 S7 in RX100 S6 je že dostopna po vsem svetu.

Nova družina Fujitsu strežnikov ima vgrajene najnovejše Intelove procesorje ter popolnoma prenovljeno arhitekturo. Nova generacija strežnikov je zasnovana tako, da optimizira koristi, ki jih prinaša nova serija Intelovih procesorjev Intel® Xeon® 3400, kot tudi dvo-jedrni 32nm procesorji, ki so bili predstavljeni danes, 7. januarja (pred tem imenovani »Clarkdale«). Ti vključujejo tudi procesor Intel® Pentium® G6950, Intel® CoreTM i3-530 ter modele 540.

Oba modela, Primergy TX150 S7 in Primergy RX100 S6 ustrezata standardni arhitekturi v industriji. Uporabnikom, ki  želijo izboljšati operacijsko in cenovno učinkovitost svojih IT infrastruktur ponujata preproste ter večnamenske strežniške rešitve.

Nova Primergy strežnika sta oblikovana tako, da omogočata izredno visoko sistemsko prilagodljivost, hkrati pa prinašata zmagovito kombinacijo zmogljivosti in prilagodljivosti. S tem sta primerna tako za manjša in srednja podjetja kot tudi za poslovno nekritične infrastrukture. Hkrati ti strežniki optimizirajo porabo energije zahvaljujoč novi generaciji napajalnikov.

Jens-Peter Seick, podpredsednik, x86 poslovnih strežnikov v Fujitsu Technology Solutions, pravi: »Naša nova generacija prilagodljivih Primergy strežnikov prinaša vrhunsko tehnologijo po konkurenčnih cenah, ki cenovno občutljivemu kupcu ponuja vrhunsko zmogljivost, skupaj z vsestranskostjo ter zanesljivostjo. Strežnika Primergy TX150 S7 in Primegy RX100 S6 zaradi vsesplošne uporabnosti ter cenovne konkurenčnosti predstavljata idealni izbor za uporabnike v manjših in srednjih podjetjih.«

Prilagodljivost v kombinaciji z visoko zmogljivostjo

V skladu s Fujitsujevim osredotočanjem na stalne izboljšave proizvodov v skupini Primergy, sta izboljšana zmogljivost in energetska učinkovitost bistveni prednosti novih Primergy TX150 S7 in RX100 S6 strežnikov. Nova modela sta izboljšana z novimi procesorji druge generacije (Gen2) PCIe slots in SAS 2.0 interfaces. Zahvaljujoč novi arhitekturi imata oba strežnika izjemen nivo razširljivosti – do 32GB RAM-a. Podpirata tudi procesiranje velikih baz podatkov ter nalog, ki so bile pred tem izvedljive le v sistemih višjega ranga.

Strežnik Primergy TX150 S7 je zasnovan kot delaven dvo-jedrni in štiri-jedrni eno-procesorski sistem za decentralizirane sisteme. Prilagodljivi strežnik je odlična osnova, če želimo znižati stroške, uporabimo pa ga lahko tudi kot odvisen podatkovni strežnik. Strežnik Primergy TX150 S7 ima obsežne kapacitete za razširitev spomina, kar pomeni, da lahko v virtualiziranih okoljih seže preko svoje običajne razširljivosti. Poleg tega se Primergy TX150 S7 ponaša z nezamenljivimi lastnostmi kot so razširitev sistema in dostopnost, skupaj s povečano razširljivostjo in zanesljivosti v eno-procesorskih sistemih.

Optimizirani, eno-procesorski strežnik Primergy RX100 S6 prinaša visoko prilagodljivost, energetsko učinkovitost ter uporabnost. Večnamenski strežnik je primeren za SME infrastrukture, spletna strežniška mesta, terminalne strežnike ter strežnike za infrastrukture. Koncept prilagodljivega trdega diska, ki podpira dva 3.5” trda diska ali štiri 2.5” trde diske, prinaša nov nivo tehničnih možnosti ter omogoča takojšnjo podporo širokemu naboru aplikacij ter IT scenarijev. Prilagodljive RAID nastavitve podpirajo SATA, SAS ter SSD trde diske.

Povezave:Fujitsu

Za kateri telefon boste pisali Božičku?

Desetkrat hitrejše letalo od legendarnega Con... 1
skeptik  |  To bolj sodi v revijo RADAR kot na RN, k...
Neuničljivi ovitek za vaš telefon 1
samos  |  Skoraj štiri metre višine, ... to ni rav...