Računalništvo, telefonija
13.03.2012 16:50

Deli z drugimi:

Share

Fujitsu s SAP HANA obvladuje množico podatkov v realnem času

Fujitsu s SAP HANA obvladuje množico podatkov v realnem času
Fujitsu s SAP HANA obvladuje množico podatkov v realnem času

Podjetje Fujitsu je v ponudbo storitev sistemske integracije dodalo storitev SmartStart, ki je namenjena hitri implementaciji rešitev računalništva v pomnilniku v zahtevna poslovna okolja. Fujitsu na področju računalništva v pomnilniku ter obvladovanja velikih količin podatkov sodeluje s podjetjem SAP. Napredna programska oprema SAP HANA namreč teče na strežnikih Fujitsu PRIMERGY. Ena izmed prvih velikih implementacij omenjene rešitve je bila izvedena v družbi Red Bull.


Družba Fujitsu je s partnerjem iz sveta poslovne programske opreme SAP pripravila ponudbo hitre implementacije rešitev za obdelavo ogromnih količin podatkov v realnem času. Rešitev, ki temelji na strežnikih ali grozdih strežnikov Fujitsu PRIMERGY ter programski opremi SAP HANA, je že prednastavljena za posamezne vrste industrij ali panog gospodarstva. To ji omogoča zelo hitro implementacijo v najrazličnejša poslovna okolja ter hitro izkoriščanje prednosti, ki jih prinaša bliskovita obdelava podatkov v računalniškem pomnilniku.

Za okolja z nekaj terabajti aktualnih poslovnih podatkov je Fujitsu pripravil izredno učinkovit strežnik PRIMERGY RX600, ki lahko v realnem času obdeluje do 8 TB (terabajtov) podatkov. Velikim podjetjem pa so na voljo tudi konfiguracije z dvema do 16 strežniki PRIMERGY RX600 ter pomnilniškim sistemom NetApp FAS 3240. Takšna zasnova podjetjem omogoča poleg bliskovite obdelave podatkov tudi njihovo zanesljivo hrambo ter izdelavo varnostnih kopij na več lokacijah. Družba Fujitsu pri strankah poskrbi za brezhibno implementacijo, preizkus rešitve ter izobraževanje uporabnikov. V vzdrževalni pogodbi Fujitsu SolutionContract pa je vključeno tudi jamstvo za visokoučinkovito delovanje rešitve.

Programska rešitev SAP HANA je eden izmed gradnikov v SAP-jevi ponudbi Rapid Deployment Solutions in premore več uporabniških scenarijev za posamezna poslovna okolja. Implementacija rešitve v navezi s prednastavljeno, testirano in prilagojeno strežniško opremo Fujitsu je zato hitra in zanesljiva. Ta kombinacija podjetjem omogoča kompleksne analize ogromnih količin podatkov v realnem času. Družba Fujitsu je bila tudi prvo podjetje, ki je za svojo infrastrukturo prejelo SAP-jev certifikat o uspešni bliskoviti obdelavi 8 terabajtov poslovnih podatkov.

Med prvimi je implementacijo SAP HANA na informacijski infrastrukturi Fujitsu izkoristilo podjetje Red Bull, ki omenjeno rešitev s področja napredne analitike uporablja v najrazličnejše namene, poleg naprednih analiz prodaje svojih izdelkov tudi na področju motošporta, saj je podjetje prisotno v najrazličnejših kategorijah, med drugim tudi v kraljici motošporta Formuli 1. Implementacijo omenjene rešitve so strokovnjaki podjetja Fujistu opravili v 10-ih delovnih dneh.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji

Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana, Tel: 01 888 8761
Sony Europe B.V. je multinacionalno podjetje za elektroniko s sedežem v Tokiu na Japonskem. V Evropi deluje prek svoje evropske podružnice Sony Europe B.V., ki je prisotna v več ... Več

MIT INFORMATIKA d.o.o.

Sveti Duh 274, 4220 Škofja loka, Tel: 04 281 31 00
Celovite ERP rešitve za podjetja MIT informatika je vodilni partner proizvodnih, gradbenih in storitvenih podjetij. Že 30 let svetujejo in implementirajo inovativne informacijske ... Več

LabelProfi d.o.o. – digitalna produkcija etiket in fleksibilne embalaže

Ozare 18a, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 080 10 12
Podjetje LabelProfi d.o.o. je svojo poslovno pot začelo leta 1994 kot majhen studio za grafično oblikovanje in pripravo za tisk. V podjetju od same ustanovitve stremijo k uporabi ... Več

HERLAH d.o.o.

Efenkova cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 586 35 60
Herlah d.o.o. se ukvarja z izdelavo celovitih programskih rešitev s področja računovodstva, trgovine in proizvodnje. Več