02.02.2012 19:40

Fujitsu z oblačno tržnico

Fujitsu z oblačno tržnico ponuja priložnost dodatnih prihodkov za ponudnike programske opreme
Fujitsu je predstavil novo platformo za spletne gostitelje in telekomunikacijska podjetja, ki podpira 1,5 milijonov naprednejših uporabnikov

Fujitsu je oznanil, da se lahko neodvisni ponudniki programske opreme od danes naprej predhodno registrirajo in si ustvarijo profil na Fujitsu Business Solutions Store. S tem je Fujitsu neodvisnim ponudnikom programske opreme omogočil, da nudijo svojo obstoječo programsko opremo tudi preko oblaka ter ustvarijo dodaten vir dohodka z dostopom do novih trgov in potrošnikov.

Oblačna tržnica Business Solutions Store, ki jo je Fujitsu prvič predstavil lanskega novembra na letnem dogodku Fujitsu Forum, predstavlja novo poslovno rešitev v oblaku na temelju naročnine. Ponudniki programske opreme lahko preko partnerstva s Fujitsujem uporabljajo Fujitsujevo globalno platformo za oblak pri iskanju novih poslovnih priložnosti, ki jim prej niso bile dosegljive zaradi geografskih ali cenovnih ovir.

Na dogodku CeBIT, ki bo v začetku marca potekal v Hanovru, v Nemčiji, bo Fujitsu predstavil kampanjo, ki bo ponudnikom programske opreme omogočila, da ponesejo svojo programsko opremo v Fujitsujevo oblačno tržnico. V mnogih primerih bo, po oceni Fujitsuja, potrebno le nekaj dni, da bodo neodvisni ponudniki konvertirali svojo obstoječo programsko opremo in bo ta pripravljena za oblak ter na voljo v Business Solutions Store.

Prehod na ponudbo na temelju oblaka je za neodvisne ponudnike priložnost brez tveganja, saj Fujitsu ponuja edinstven model delitve dohodka – neodvisni ponudniki lahko začnejo ustvarjati nove prihodke brez predhodnih investicij takoj, ko je njihov proizvod na voljo v Business Solutions Store.

Andre Kiehne, podpredsednik za področje računalništva v oblaku pri Fujitsu Technology Solutions je dejal: “Z Business Solutions Store Fujitsu nadaljuje demokratizacijo programske opreme – s prevzemom iniciative pri omogočanju neodvisnim ponudnikom, da najdejo preprost dostop do oblaka. Sporočilo, ki ga pošiljamo neodvisnim ponudnikom je, da Fujitsu zagotavlja edinstvene partnerske priložnosti. Odstranjujemo prepreke stroškov in tveganja, zahvaljujoč našemu edinstvenemu modelu deljenja dohodkov in Fujitsujevo investicijo v višini bilijon dolarjev v računalništvo v oblaku.”

Fujitsu bo na CeBIT-u organiziral delavnice na katerih bodo prikazali prenos aplikacij v oblak. Na Fujitsujevem razstavnem prostoru na CeBIT-u bodo predstavili tudi Fujitsu SaaSification Factory, kjer bodo za ponudnike programske opreme prikazali prehod v oblak v realnem času. Prejeli bodo lahko tudi brezplačne nasvete s področja poslovnega svetovanja, marketinga in analize družabnih medijev.

Ponudniki programske opreme, ki si želijo več informacij o Fujitsujevi oblačni tržnici Business Solutions Store se lahko predhodno registrirajo preko elektronske pošte za program SaaSification Factory na CeBIT-u: isv.going.saas@ts.fujitsu.com.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH
Za več informacij so vam na voljo pri Fujitsu Technology solutions GesmbH

Fujitsu logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

ETRUST d.o.o.

Arja vas 101, 3301 Petrovče, Tel: 03 710 37 80
Etrust d.o.o. razvija MES sisteme, namenjene planiranju in optimizaciji proizvodnje, ki so povezljive tudi z ERP sistemi, kot je npr. SAP. Več

RITTAL d.o.o.