Računalništvo, telefonija
28.06.2013 12:03

Deli z drugimi:

Share

Fujitsu z rešitvami za preoblikovanje podatkovnih centrov

Podjetje Fujitsu Technology Solutions Slovenija je svojim poslovnim partnerjem pripravilo poslovno-izobraževalni dogodek, na katerem je predstavilo sodobne rešitve, namenjene preoblikovanju podatkovnih centrov v podjetjih. V ospredju sta bili temi virtualizacije ter stalne razpoložljivosti, saj na področje računalništva prinašata temelje za neprekinjeno poslovanje.
Fujitsu z rešitvami za preoblikovanje podatkovnih centrov
Fujitsu z rešitvami za preoblikovanje podatkovnih centrov

Oblikovanje IT infrastrukture je pogosto povezano z visoko kompleksnostjo in napori, daljše trajanje projektov pa s seboj prinaša tudi znatna tveganja. Infrastrukturne rešitve podjetja Fujitsu so pravi odgovor na omenjene odzive. Odlikuje jih bistveno hitrejša implementacija, kar zmanjša tako poslovna in IT tveganja, kot tudi porabi manj virov.

Fujitsu Technology Solutions Slovenija je svojim poslovnim partnerjem predstavil novo generacijo infrastrukturnih rešitev. Fujitsu Cluster-in-a-box predstavlja visoko razpoložljivo infrastrukturo, namenjeno poganjanju za poslovanje kritičnih poslovnih aplikacij, ki zagotavlja neprekinjeno poslovanje, saj jo odlikuje skoraj 100-odstotna razpoložljivost. Rešitev Cluster-in-a-box je za delo pripravljena v le nekaj minutah po vklopu in to brez kakršnih koli tveganj, povezanih z implementacijo. Inženirji podjetja Fujitsu so poskrbeli za redundačno sestavo vseh za delovanje ključnih gradnikov ter rešitev optimizirali za delovanje tako v fizičnih kot virtualiziranih okoljih, pri čemer visoko integrirana rešitev v varni sobi ali podatkovnem centru zaseda do 70 odstotkov manj prostora kot primerljivi klasični strežniki.

Rešitev Fujitsu vShape predstavlja referenčno arhitekturo za skalabilna virtualizirana okolja, namenjena srednje velikim in manjšim podjetjem. Rešitev, ki temelji na VMware osnovi nudi visoko prilagodljivost ter enostavno vzdrževanje, na račun katerih podjetja znatno znižajo operativne stroške. vShape je tako sinonim za inovativno IT-arhitekturo z zahtevano prožnostjo za sodobna informacijska okolja. Z uporabo rešitev vShape so projekti IT lahko realizirani ne samo hitreje, temveč tudi enostavneje, a so ob tem še vedno prilagojeni zahtevam posameznih podjetij.

Fujistu je izjemno dejaven tudi na področju napredne hrambe in obdelave podatkov, saj s strežniško platformo PRIMERGY RX300 S7 ponuja energijsko učinkovito rešitev, ki je hkrati v samem vrhu tudi po kriteriju cena/zmogljivost. Prednastavljen strežniški paket tako ponuja razkošno hrambo podatkov ter omogoča njihovo bliskovito obdelavo po zaslugi uporabe tehnologije računalništva v pomnilniku.

»Sodobni trendi od podjetij zahtevajo vse bolj prilagodljivo poslovanje, kar se v digitalni dobi preslika v stalno prilagajanje IT-okolja. Mnoga podjetja se zato odločijo za postavitev nove infrastrukture z napredno rabo tehnologije virtualizacije, pri čemer IT-oddelek porabi veliko časa in denarja za oblikovanje, nakup, konfiguracijo, integracijo, optimizacijo in širitev informacijskih sistemov. Očitno je, da si IT-oddelki želijo rešitev, povsem prilagojenih njihovim potrebam. Po drugi strani pa je tak pristop po nepotrebnem zapleten in drag – kot bi gradili posebno letalo za vsak cilj, kamor želimo iti. V podjetju Fujitsu menimo, da obstaja hitrejši, enostavnejši in bolj ekonomičen način za doseganje želene funkcionalnosti, in sicer le en virtualizacijski koncept za vse primere uporabe in skoraj vse IT-aplikacije. Temu smo podredili novo generacijo rešitev, namenjeno preoblikovanju IT-okolij in podatkovnih centrov,« je povedal direktor Fujitsu Technology Solutions Slovenija Franc Trtnik.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH
Za več informacij so vam na voljo pri Fujitsu Technology solutions GesmbH
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Fujitsu logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10
Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več
Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več
Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
O podjetju Si splet V podjetju Si splet d. o. o. od leta 2001 tržimo varnostne rešitve na področju informacijskih tehnologij. V letu 2003 smo pridobili ekskluzivno partnerstvo ... Več