17.04.2013      14:52
GHP 20 Yamaha ‘Steer-by-Wire’

Garmin predstavil nov navtični avtopilot GHP 20 Yamaha ‘Steer-by-Wire’

Garmin International Inc, enota Garmin Ltd (NASDAQ: GRMN)., vodilno podjetje na področju satelitske navigacije na svetu, je danes predstavilo nov navtični avtopilot GHP 20 Yamaha ‘Steer-by-Wire’ s certifikatom za Yamaha Master krmilne sisteme. Kot mrežni sistem, ki temelji na elektronskih krmilnih sistemih, Yamaha Helm Master omogoča neposredno upravljanje avtopilota brez dodatne črpalke.

»Navdušeni smo, da smo prvi proizvajalec avtopilotov, ki je predstavil podporo za Yamaha Helm Master serijo krmilnih sistemov« pravi Dan Bartel, predsednik svetovne prodaje. »Z Yamaha Helm Master, ima krmar popoln nadzor nad plovilom, kar vodi v večje zavedanje o razmerah na vodi, zaupanju ter varnosti.«

Yamaha Helm Master je popolnoma integriran sistem za nadzor plovil, vključno s krmilno palico (ang. joystick), prirejeno za motorna plovila z dvema ali tremi Yamaha izvenkrmnimi motorji. Sistem uporablja ‘state-of-the-art’ elektroniko in z integrirano krmilno palico omogoča enostavno 360- stopinjske zmogljivosti manevriranja. S tem sistemom ima krmar omogočeno krmarjenje naprej, nazaj, vstran ali diagonalno, kakor tudi vrtenje okoli lastne osi, za enostavnejše manevriranje v zahtevnih razmerah ali ob gneči v marinah.

Sistem Garmin GHP 20 Yamaha navtični avtopilot zagotavlja vrhunski nadzor algoritmov za neprimerljive performanse avtopilota. Sistem GHP 20 navtičnega avtopilota se preko vmesnika poveže Yamahinim Helm Master sistemon na plovilu in prevzame nadzor v načinu držanje smeri, osnovni vzorci, sledenje GPS načrtovani poti, medtem ko je Helm Master sistem v normalnem načinu delovanja. Ob možnosti dinamične nastavitve jakosti, ki temelji na informacijah merilnika vrtljajev motorjev pridobljenih iz sistema Yamaha, GHP 20 Yamaha navtični avtopilot omogoča optimalno delovanje pri vseh hitrostih plovila.

S sistemom GHP 20 Yamaha bodo uporabniki uživali v vseh dosedanjih funkcijah obstoječih avtopilotov Garmin, vključno s tehnologijo Shadow Drive, katera samodejno izključi avtopilota ob premiku krmilnega kolesa, kar omogoča hitro in varno krmiljenje brez, da bi ročno sprostili avtopilota z pritiskom na gumb. Avtopilot se bo samodejno ponovno vključil, ko se vozi v zastavljeni smeri tri sekunde. Poleg tega sistem ‘steer-by-wire’ deluje tudi kot senzor smeri, kar omogoča delovanje sistema MARPA in prekritost karte z sliko radarja, kadar je narejena povezava z Garmin ploterjem in radarjem. Za lažjo in enostavnejšo namestitev je sistem GHP 20 Yamaha popolnoma povezljiv v mreži NMEA 2000.

Sistem GHP 20 Yamaha bo uporabljal GHC 10 kontrolno enoto, katera je bila oblikovana za boljšo kontrolo avtopilota. S čitljivim 3,5″ barvnim zaslonom, tremi mehkimi gumbi in gumbom za »standby«, bo lastnik plovila z GHP 20 Yamaha pri krmarjenju plovila izkoristil vse prednosti interaktivnega vmesnika in kontroliral smer plovbe le s pritiskom na gumb. Sistem GHP 20 Yamaha avtopilota, bo na voljo predvidoma v drugi polovici leta 2013. Za več informacij o GHP 20 Yamaha obiščite www.garmin.com/marine

Za kateri telefon boste pisali Božičku?

Desetkrat hitrejše letalo od legendarnega Con... 1
skeptik  |  To bolj sodi v revijo RADAR kot na RN, k...
Neuničljivi ovitek za vaš telefon 1
samos  |  Skoraj štiri metre višine, ... to ni rav...