13.02.2013      18:10

Garmin je partner IFMGA

Garmin je partner Mednarodnega združenja gorsko vodniških organizacij (IFMGA)

Garmin International Inc., enota Garmin Ltd. (NASDAQ: GRMN), globalno vodilni v satelitski navigaciji, sporoča, da je Garmin postal uradni GPS partner Mednarodnega združenja gorsko vodniških organizacij (IFMGA). IFMGA je krovno združenje vseh certificiranih gorskih vodnikov in njihovih mednarodnih združenj s 23 državami članicami po vsem svetu.

Garmin GPS naprave so za outdoor skupnost na voljo že več kot 20 let. Gorski vodniki po vsem svetu uporabljajo Garmin naprave pri svojem vsakdanjem delu po zaslugi priznane zanesljivosti, kakovosti in neprecenljivih funkcij.  “Uspešno sodelujemo že z več nacionalnimi združenji gorsko vodniških organizacij v Nemčiji, Italiji, Franciji in Švici,” pravi Martin Resch, Garmin produktni manager Outdoor EMEA. “Sodelovanje z IFMGA nam daje možnost, da izboljšamo svojo vključenost v izobraževanje in usposabljanje gorskih vodnikov po vsem svetu.”

“Delati z GPS tehnologijo je postala pomembna spretnost za gorskega vodnika, saj pomaga povečati raven varnosti za goste in vodnike. Izkazalo se je že, da rešuje tudi življenja v nevarnih razmerah,” pojasnjuje Hanno Dönz, predsednik IFMGA. “Eden od glavnih ciljev IFMGA je vzpostavitev enotnih standardov za izobraževanje in usposabljanje gorskih vodnikov. Ne morem si predstavljati boljšega partnerja od Garmina, vodilnega v satelitski navigaciji in uveljavljene blagovne znamke v naši skupnosti.”

V okviru sodelovanja bo Garmin kot vodilni na področju outdoor GPS ročnih naprav in zapestnih ur nudil IFMGA podporo pri razvoju usklajenih standardov v profesionalni uporabi GPS naprav. Garmin bo tudi vključen v program usposabljanja in izobraževanja gorskih vodnikov v sodelovanju z nacionalnimi državami članicami IFMGA.

Ravno pravi čas za začetek IFMGA – partnerstva je Garmin lansiral svojo serijo kratkih filmov - ’za vse, kar nameravate doseči’ - predstavlja fēnix, Garminovi premium outdoor GPS zapestno uro. V petih kratkih epizodah strokovnjaki vključujejo priznane alpiniste svetovnega razreda kot sta italijanski alpinist Simone Moro in nemški gorski vodnik Christof Schellhammer, ki podajata svoje poglede in razlagata zakaj je postal fēnix bistven del njunega načrtovanja in ekspedicij.

The Alpinist: Simone Moro je edini alpinist, ki se je pozimi povzpel na tri osemtisočake in pravi: “Garmin GPS produkti so za mene natanko takšni kot cepin ali dereze.  Predstavljajo pomembno orodje in mi dajejo vse takojšnje informacije, ki jih potrebujem.”  Simone Moro v filmu govori o svoji strasti do gora in kako uporablja fēnix za plezanje po ledu ali reševanje s helikopterjem v Himalaji. Ogled filma.

The Mountain Guide: Christof Schellhammer je certificiran profesionalni gorski vodnik in je tesno sodeloval z Garminom pri razvoju fēnixa. “Za mene je zelo pomembno, da je fēnix prostoročno orodje. Če plezam z vrvjo, želim imeti vse pomembne informacije na svojem zapestju brez potrebe, da bi moral sneti nahrbtnik, da bi preveril GPS napravo.” Ugotovite kako fēnix navigira Christofa varno do vseh alpskih koč in kako je postal pomemben del njegovih planinskih tur.  Za ogled filma obiščite: http://www.youtube.com/watch?v=u1LoUIrB4nQ.

Za več informacij o Garmin outdoor napravah obiščite to stran ali se pridružite na FB tukaj.

Za kateri telefon boste pisali Božičku?

Pametni mobilni telefon iPhone 7S s povsem no... 1
abhorsen.  |  Dajte no že se nam obrača želodec, ko sa...
Spoznajte edinstveni procesor z 48 jedri! 1
abhorsen.  |  https://www.qualcomm.com/news/... ČE drž...