21.06.2013      16:26
maps + more

Garmin ˝maps + more˝ za vozila za Volkswagen up!

Garmin® International Inc., enota Garmin Ltd. (NASDAQ: GRMN), vodilno podjetje na področju satelitske navigacije na svetu, je  napovedalo novo generacijo prenosnih infozabavnih sistemov ˝maps + more˝ za vozila Volkswagen up!. Sistem vključuje navigacijo, medijski predvajalnik, informacije o vozilu in Bluetooth prostoročne možnosti. Naslednja generacija ˝maps + more˝ povezane naprave iz Garmina vključuje tudi povezljive storitve*, kot so aktualne prometne in vremenske informacije, lokalno iskanje, ki ga omogoča ponudnik Yelp, kakor tudi opozorila varnostnih kamer. Za uporabo povezljivih storitev uporabniki preprosto povežejo napravo s svojim pametnim telefonom prek povezave Bluetooth in pri tem uporabljajo pametni telefon za prenos podatkov. Sistem odlikuje na dotik občutljiv zaslon diagonale 12,7 cm (5 palcev) in je na voljo kot tovarniško nameščen (Standardno ali opcijsko – odvisno od modela).

˝maps + more˝ združuje značilnosti popolnoma integriranega sistema v prenosno napravo, ki je povezana, se zlahka posodablja ter zagotavlja odlično vrednost," je dejal Peter Schubert, podpredsednik automotive OEM pri Garmin Würzburgu GmbH. "Navdušeni smo nad partnerstvom s podjetjem Volkswagen pri tako inovativnem projektu in se veselimo sodelovanja pri zagotavljanju vodilne infozabavne tehnologije kupcem vozil Volkswagen up!. "

Navigacija in povezljive storitve: Garmin ponuja Volkswagen up! voznikom celovit navigacijski nabor funkcij z govorjenim usmerjanjem zavoj za zavojem in intuitivnim vmesnikom zemljevida z ostro grafiko ter 3D znamenitostmi, ki zagotavljajo nazorno orientacijo. Dodatne navigacijske funkcije vključujejo pomoč pri usmerjanju na pravi vozni pas, opozorila o omejitvah hitrosti, sledenje poti, informacije o parkiriščih in TMC prometne informacije. Uporabniki lahko preprosto nadzorujejo sistem preko glasovnih ukazov*.

Z uporabo pametnega telefona kot vmesnika za prenos podatkov ˝maps + more˝ nudi ključne aktualne podatke kot so prometne informacije, vreme, lokalni iskalnik (ponudnika Yelp), kot tudi opozorila o varnostnih kamerah. Storitev Garmin ‘live services’ je na voljo brezplačno za prve štiri tedne in kasneje kot enkratno plačilo v višini 29,95 €. Ker je naprava prenosna, je posodobitev zemljevidov enostavnejše kot pri običajnih vgradnih navigacijskih sistemih. Uporabniki preprosto namestijo namensko programsko opremo na  računalnik in povežejo svojo napravo za prenos najnovejših zemljevidov. Lifetime posodobitve zemljevidov so na voljo kot enkratno plačilo v višini 99 € (19,95€ v roku 30 dni od dneva prve uporabe).

Medijska integracija: ˝maps + more˝ sistem omogoča uporabnikom enostaven nadzor ključnih radijskih funkcij na dotik občutljivem zaslonu diagonale 12,7 cm (5 palcev). Vključuje tudi MP3 predvajalnik in režo za SD kartico ter omogoča enostaven prenos pesmi. Bluetooth povezava za prostoročno telefoniranje ponuja intuitivno in varno rešitev za telefonske klice v avtu brez dotikanja telefona ali gledanja na zaslon in tako pomaga zmanjšati odvračanje pozornosti voznika. Integrirana Bluetooth funkcionalnost prav tako omogoča voznikom, da poslušajo svojo najljubšo glasbo iz pametnega telefona preko avtomobilskih zvočnikov. Kadar koli naprava ponudi usmerjanje zavoj za zavojem, bo glasba samodejno prekinjena.

Informacija o vozilu: Prenosna naprava ima dostop do komunikacijskega CAN bus protokola (ang. Control Area Network Bus), da zagotovi informacijo o povprečni porabi goriva, času vožnje in številu vrtljajev motorja (RPM). Sistem tudi opozori voznika, če avtu zmanjkuje goriva in ga usmerja do najbližje bencinske črpalke. Integrirani ‘Think Blue’. Analizira voznikovo obnašanje in omogoča povratne informacije o porabi goriva za pomoč pri okolju prijaznejši vožnji  in prihranku pri gorivu.

Poleg tega Garminov sistem podpira druge ključne funkcije vozila. Parkirni pomočnik uporablja senzorje, ki zagotavljajo zvočne signale kot tudi vizualno vodenje na zaslonu naprave za pomoč pri parkiranju na parkirno mesto. Integrirani opozorilnik za vrata obvešča voznike, ko vrata vozila niso povsem zaprta.

˝maps + more˝ bo za Volkswagen up! Vozila dobavljiv predvidoma v juniju 2013.

Garminova avtomobilska OEM skupina uporablja dolgoletne izkušnje podjetja v uporabniškem vmesniku in strojni opremi iz svojih avtomobilskih, letalskih in navtičnih segmentov, da bi razvila inovativno cestno navigacijo, telematiko in sisteme za združevanje informacij ter zabave. Garminova široka paleta elektronike v vozilih za avtomobilsko industrijo vključuje vse informacije  in zabavo ter telematske sisteme, navigacijsko programsko opremo, lokacijsko odvisne storitve in integrirane prenosne navigacijske sisteme. Garmin je namenjen avtomobilskim OEM pisarnam po Ameriki, Evropi in Aziji.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Garmin ‘live services’ so na voljo brezplačno prve štiri tedne in so na voljo za enkratno plačilo v višini  29.95 €.  Omejitve veljajo. Niso na voljo za vsa območja. Naročnine so zahtevane.  Za več informacij o cenah za prenos podatkov in gostovanja se obrnite na ponudnika mobilnih storitev.  Obiščite http://static.garmincdn.com/pumac/Premium_Content_EN.htm za pogoje, določila in omejitve.

Z doživljenjskimi zemljevidi ste upravičeni do prejemanja posodobitev zemljevidov do štirikrat letno, ko in kakor jih zagotovi Garmin, v času življenjske dobe 1 združljivega Garminovega izdelka ali dokler Garmin od drugega ponudnika prejema podatke zemljevidov  - kar predstavlja krajše obdobje. Pomen “časa življenjske dobe” ter druge pogoje in določila si lahko ogledate na www.garmin.com/numapslifetime.

*Funkcija je na voljo samo za tuje jezike (EFIGS) in ni na voljo za slovenščino.

Povezave:Garmin

Kako je tehnologija spremenila vaše življenje?

Kako drastično je tehnologija spremenila svet?

Prihaja prvi poceni telefon, ki bo nadomestil... 3
zgubar  |  gre za dodaten zaslon!
Revolucionarno odkritje: Baterije, ki jih lah... 5
markobarko  |  kako dolgo še bomo brali o novih super "...
Revolucionarno odkritje: Baterije, ki jih lah... 5
abhorsen.  |  Ha ha ha še 1 izmet tisti sanja prase ku...