Računalništvo, telefonija
08.01.2014 14:00

Deli z drugimi:

Share

Garmin® vívofit™ — merilec aktivnosti, kjer šteje vsak

Garmin® vívofit™ — merilec aktivnosti, kjer šteje vsak
Garmin® vívofit™ — merilec aktivnosti, kjer šteje vsak

Garmin Ltd. (NASDAQ: GRMN), globalno vodilni v satelitski navigaciji, najavlja vívofit (veevo-fit) — stilsko oblikovan, lahek merilec aktivnosti, oblikovan z namenom, da spremeni dobre namene v vseživljenjske navade. vívofit je edini merilec aktivnosti, ki samodejno pozdravi uporabnike z osebnim dnevnim ciljem, spremlja napredek in jih opominja, kdaj je čas za aktivnost. Ima edinstven, ukrivljen zaslon, ki je vedno vklopljen. prikazuje tudi korake, odštevanje do zadanega cilja, porabljene kalorije, razdaljo in čas dneva. Vsebuje zamenljivo baterijo z avtonomijo preko enega leta in je vodoodporen (50m) ter združljiv z ANT+™ senzorji srčnega utripa¹ za športne aktivnosti. vívofit bo predstavljen na razstavnem prostoru Garmin (Južna hala 4 #35812) na letošnjem sejmu CES v Nemčiji. Za ogled vívofit v akciji obiščite www.garmin.com/vivo.

“Z vívofit predstavljamo merilec aktivnosti, ki ‘premakne tempo življenja vsakega posameznika’,” je dejal Andrew Silver, Garmin EMEA produktni marketing manager za športne naprave. “Biti izzvan z osebnimi dnevnimi cilji, imeti možnost nadzora nad kvalieteto počitka po nočnem počitku in delati vse brez potrebe po polnjenju baterije, naredi vívofit merilec aktivnost nekaj posebnega, zato bi moral biti na zapestju vsakega posameznika.”

Dosegljivi dnevni cilji:

vívofit se uči uporabnikove trenutne stopnje aktivnosti in na podlagi tega postavlja dosegljiv dnevni cilj. Prav tako beleži porabljene kalorije tekom dneva. Ko so izpolnjeni mejniki, bo vívofit prilagodil cilj za naslednji dan in postopoma spodbujal uporabnika k bolj zdravemu načinu življenja.

Pove čas in “čas za aktivnost”:

Raziskava kaže, da daljše obdobje neaktivnosti, kot je sedenje za mizo, zmanjšuje produkcijo encimov, ki omogočajo izgoravanje telesnih maščob. Ob pogostih, kratkih premorih s hojo preko celega dneva, se to lahko obrne. Med dnevnimi opravili čas hitro teče in pozabimo na aktivnost, vívofit pa to zazna. Po 1-urni neaktivnosti se na zaslonu prikaže rdeča črta, ki raste, če uporabnik še naprej miruje. Nekaj minutna hoja bo ponastavila črto aktivnosti in uporabnik bo izven rdečega območja.

1+ Avtonomija baterije:

vívofit spremlja napredek 24/7 in deluje več kot eno leto brez menjave baterije.

Način mirovanja zaslona:
Nastavitev načina mirovanja, ko gre uporabnik k nočnemu počitku, omogoča da vívofit spremlja kakovost počitka.

Spremljanje napredka:

S pritiskom na tipko lahko uporabniki brezžično sinhronizirajo vívofit z Garmin Connect, brezplačno spletno športno skupnostjo, kjer je naloženih preko 4 milijarde dejavnosti s strani uporabnikov. Na Garmin Connect lahko uporabniki vidijo popolno sliko svojega napredka preko enostavno berljivih poročil in grafičnih predstavitev, vključujoč seštevek ur spanja kot tudi obdobij aktivnosti ter mirnega spanca. Uporabniki se lahko pridružijo spletnim izzivom in zaslužijo virtualne značke za dodatno motivacijo. Do brezplačne spletne skupnosti lahko uporabniki dostopajo s svojega računalnika ali združljivega telefona preko aplikacije Garmin Connect™ Mobile. Obstoječi uporabniki naprav Forerunner in Edge lahko uporabljajo vivofit za spremljanje aktivnosti in regeneracije v času med treningi.

Sledite srcu:

Z uporabo senzorja srčnega utripa, bo vívofit posnel srčni utrip in podatke območij za doseganje bolj natančne porabe kalorij pri kateri koli športni aktivnosti, kot je na primer tek ali aerobna vadba v telovadnici.

vívofit merilec aktivnosti je vodoodporen, zato ga lahko brezskrbno nosite tudi pod tušem ali v dežju.

vívofit bo na voljo v črni, vijolični, zeleni, modri in sivi barvi. Osnovni komplet bo vključeval krajši in daljši zapestni pašček. Pričetek prodaje pričakujemo v Q1 2014 po neobvezni priporočeni maloprodajni ceni €121 in €152 (komplet s senzorjem srčnega utripa).

vívofit je zadnja pridobitev Garmina v naraščajočem segmentu za šport, ki se osredotoča na razvoj tehnologij za izboljšanje kakovosti življenja uporabnikov in promocijo zdravega ter aktivnega življenjskega sloga. Ne glede na vrsto športa (tek, kolesarjenje ali ostale discipline), postajajo Garminove naprave za šport nepogrešljivi pripomočki vrhunskih in rekreativnih športnikov.

Za več informacij o lastnostih, funkcijah, cenah in razpoložljivosti, kot tudi za informacije o drugih izdelkih Garmin za šport in storitvah, obiščite www.garmin.com/intosports, www.garmin.blogs.com, http://twitter.com/garmin in www.garmin.si.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem GARMIN d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri GARMIN d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Pridružite se GARMIN SLOVENIJA na družabnem omrežju Facebook!

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem GARMIN d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več
Zlati partner

FIŠ – FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE

Ljubljanska cesta 31a, 8000 Novo mesto, Tel: 07 373 78 84, 07 373 78 70
Sodobni študijski programi, možnost virtualne udeležbe na vseh predavanjih in vajah FIŠ je prva in edina javna fakulteta v Novem mestu, ki ponuja tako brezplačen redni ... Več

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 080 33 44
V podjetju Planet GV posameznikom in podjetjem v Sloveniji pomagamo do novih znanj in boljših poslovnih rezultatov. Živimo in delujemo v skladu s svojim sloganom »Povezujemo priložnosti«. Bogati ... Več