02.10.2015      13:37
Google zaupa Huawei

Googlov Huawei Nexus 6P v Sloveniji še pred zimo?

V San Franciscu sta Huawei in Google predstavila Nexus 6P, inovativen pametni telefon, ki dostavi vrhunsko izkušnjo sistema Android. Najprej je bil na sejmu IFA 2015 predstavljen prihod nove dobe interakcije med človekom in strojem s tehnologijo Force Touch in telefonom Mate S. Novi Huaweijev dosežek pa je partnerstvo s podjetjem Google. Nexus 6P utrjuje Huaweijev položaj vodilnega proizvajalca prenosnih naprav.

Google sprva planira prodajo tega telefona le v desetih evropskih državah, a zaradi velikega zanimanja so se že začeli postopki za prodajo tudi drugje. Informacijo o tem kdaj bo telefon dosegljiv v Sloveniji pričakujemo konec oktobra, predvideva pa se, da bi lahko bil dosegljiv še pred zimo. Predvidena cena pa od 649€ naprej.

„Huawei je izjemno navdušen nad sodelovanjem z Googlom in preoblikovanjem Nexus izkušnje za svetovni trg,“ je dejal Richard Yu, generalni direktor Huawei Consumer Business Group. „Cenimo, kako potrošniki sprejemajo mobilno tehnologijo v vsa področja svojega življenja in ustvarili smo pameten telefon, ki presega vsa pričakovanja glede dizajna, zmogljivosti in brezšivne integracije pristnega ekosistema Android. Huawei je s svojim močnim dizajnom proizvodov popolni družabnik za Googlovo nadvlado na področju tehnoloških novosti.“

Elegantno oblikovan

Huawei ima izkušnje s svojima najnovejšima paradnima konjema Mate S in P8, tako da je Nexus 6P oblikovan elegantno ter nudi prefinjen okvir za vaše življenje. Ker je izdelan iz anodiziranega aluminija, kakršen se uporablja v letalstvu, se Nexus 6P lahko pohvali z obliko in oblinami naprave, ustvarjene z namenom pridobivanja pozornosti. Robovi so prirezani z diamantno konico, lepo oblikovana hrbtna stran pa poudarja kamero, ki se ne boji slabe osvetlitve in zajemanja hitrih gibov.

Čistokrven Android

Z Nexusom 6P sta Huawei in Google predstavila resnično vrhunsko napravo, ki je stoodstotno Androidna in vključuje najnovejši OS Android 6.0 Marshmallow, ki poudarja najvišjo kakovost dizajna.

INOVATIVNA TEHNOLOGIJA – Zgrajeno na temelju moči

Nexus 6P ima 5.7” WQHD AMOLED-zaslon s 518 slikovnimi točkami na inč in je

popoln za igranje iger, gledanje filmov in delo pri osupljivi jasnosti. Za oster in čist zvok pa skrbi zvočnik na prednji strani. V notranjosti najdemo najnovejšo različico osemjedrnega procesorja  Qualcomm® Snapdragon™ 810, tako da je Nexus 6P najzmogljivejši in najurnejši doslej, pa vseeno prijaznejši do baterije. Baterija kapacitete 3450mAh omogoča pogovarjanje, pisanje sporočil in rabo aplikacij od dneva do noči. Ker ima telefon simetričen USB tipa C, omogoča hitro polnjenje in odpravi nadležno uganjanje, če smo vtič obrnili pravilno. Pod črto gre za napravo, namenjeno vsakdanu, ki resnično zdrži celoten dan.*

KAMERA – Zmogljiv fotoaparat, ki zajame več svetlobe

Najboljša vsestranska kamera, kar smo jih kdajkoli dali v Nexus. Najbolj sije v pogojih, kjer svetlost ni idealna. Večje, 1,55um slikovne točke zajamejo več svetlosti, tudi v najbolj zatemnjenih pogojih. Proizvedejo osupljive podrobnosti in ostre podobe. S hitrejšo aplikacijo Google Camera nikdar ne boste zamudili trenutka, pametna aplikacija Google Photos pa bo skrbela, da bodo spomini vedno pripravljeni na podoživljanje in oddaljeni le dotik prsta.

SENZOR PRSTNIH ODTISOV – Poenostavljena varnost: ena konica prsta

Vaš Nexus je s senzorjem prstnih odtisov urnejši in varnejši. Ker se nahaja na hrbtni strani naprave, je vedno na dosegu. En sam dotik prižge telefon in odklene aplikacije, kar zagotavlja dostop brez težav.

ČISTOKRVNO ANDROIDNO DOŽIVETJE – Vedno nov. Sedaj z najnovejšo različico Marshmallow.

Nexus je najboljše doživetje sistema Android, saj je od znotraj navzven zgrajen tako, da kar najučinkoviteje izkoristi najbolj priljubljeni OS na svetu. Vedno boste prvi deležnih posodobitev.* In imeli boste najbolj svežo, najhitrejšo različico Android 6.0 Marshmallow, ki bo delovala za vas takoj po odprtju škatle.

Nexus 6P bo sprva na voljo v več kot 30 državah, vključno z ZDA, Kanado, Nemčijo, Združenim kraljestvom, Japonsko, Avstralijo in Indijo. Nexus 6P bo na voljo za prednaročilo v Severni Ameriki in Združenem kraljestvu preko trgovine Google Store 29. septembra.

Opremljen bo z 32/64/128GB bralnega pomnilnika, moč pa ga bo dobiti v aluminijasti (srebrni), grafitni (črni) in snežni (beli) barvi. Cene so sledeče:

* Trditve glede porabe baterije so približne in temeljijo na povprečni mešani rabi, ki vključuje uporabo in stanje pripravljenosti. Dejanska zmogljivost baterije zna nihati in je odvisna od mnogo dejavnikov, ki vključujejo jakost signala, nastavitve omrežja, starost baterije, temperaturo delovanja, izbrane karakteristike, nastavitve naprave in vzorce rabe glasovnih, podatkovnih in ostalih aplikacij.

Za kateri telefon boste pisali Božičku?

Desetkrat hitrejše letalo od legendarnega Con... 6
zgubar  |  Za RN že vem, ampak a ta stric zna račun...
Desetkrat hitrejše letalo od legendarnega Con... 6
skeptik  |  To bolj sodi v revijo RADAR kot na RN, k...