Računalništvo, telefonija
15.12.2014 10:39

Deli z drugimi:

Share

Hiter dostop do podatkov preko osebne dostopne točke

Mobilna brezžična dostopna točka omogoča uporabnikom souporabo mobilne internetne povezave 4G LTE na več računalnikih in mobilnih napravah hkrati.
Hiter dostop do podatkov preko osebne dostopne točke
Hiter dostop do podatkov preko osebne dostopne točke

D-Link je predstavil mobilno brezžično dostopno točko s hitrostjo 150 Mb/s (DWR-932) – prenosni usmerjevalnik, ki uporabnikom zagotavlja hitrost fiksne internetne povezave povsod, kjer imajo na voljo signal 4G.

Ta naprava žepne velikosti omogoča uporabnikom prenos podatkov, pretakanje predstavnosti in pošiljanje SMS-sporočil preko varnega brezžičnega omrežja. Zato je ta naprava idealna za tiste, ki na potovanjih uporabljajo več naprav, prav tako pa je tudi odlična pomožna rešitev v primeru izpada fiksne internetne povezave doma ali v malem podjetju.

„Veliko nas je takih, ki pričakujemo izjemno hitro internetno povezljivost tako doma kot v pisarnah, od nedavno pa tudi na naših mobilnih napravah s povezavo 4G. Naša mobilna brezžična dostopna točka ponuja najboljše iz obeh okolij in omogoča vsem tistim, ki imajo mobilno podatkovno SIM-kartico s povezavo 4G, preprosto souporabo te povezave na vseh napravah, ki imajo možnost brezžične povezave,“ je dejal Ivo Pavičič, vodja prodaje pri D-Link Adria.

„Ko so ljudje zunaj, se pogosto lahko zgodi, da imajo telefon s hitro mobilno povezavo, medtem ko so pri uporabi tabličnega računalnika, bralnika e-knjig, prenosne igralne konzole ali prenosnega računalnika verjetno odvisni od brezžičnega omrežja. Mobilna brezžična dostopna točka omogoča uporabnikom neprekinjen dostop od spletnega videa in hitrostno zahtevnih spletnih storitev, kot tudi nemoteno brskanje na kateri koli napravi in od koder koli.“

Dostopna točka zagotavlja prenos podatkov s hitrostjo do 150 Mb/s in nalaganje podatkov s hitrostjo do 50 Mb/s, kar pomeni, da po hitrosti lahko tekmuje z najhitrejšimi domačimi fiksnimi internetnimi povezavami. S podporo za brezžično povezavo N se lahko za večino naprav, ki imajo možnost brezžične povezave, zagotovi dostop do interneta preko usmerjevalnika.

Ima tudi litij-ionsko baterijo 2020 mAh, ki omogoča do štiri ure uporabe z enim polnjenjem. Polni se preko vrat micro-USB kot večina pametnih telefonov, zato bo v večini primerov potreben le en polnilnik.

Zanesljive varnostne možnosti pomagajo preprečiti povezovanje neželenih naprav z usmerjevalnikom, medtem ko vgrajeni požarni zid preprečuje dostop neželenim vsiljivcem z interneta.

Poleg tega pa uporaba standarda Wi-Fi Protected Setup (WPS) omogoča varno povezovanje naprav s pritiskom enega samega gumba.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem D-LINK
Za več informacij so vam na voljo pri D-LINK
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

D-Link_logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem D-LINK? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več
Zlati partner

NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Ecetera se je rodila leta 2001. Najprej se je morala spopasti s svojimi prvimi koraki na trgu in se boriti za obstoj v krutem svetu. Iz podjetja je napredovala v podjetje, ki se je ... Več
Zlati partner

Brown Bear Team (BBT)

Gmajna 16, 1236 Trzin, Tel: 01 5622665
POSLOVNA linija – najboljši računalniki posameznega proizvajalca Računalniki iz POSLOVNE linije so tisti, na katere se lahko zanesemo, saj gre za izdelke najvišje kakovosti ... Več

Makro Team d.o.o.

Ilaunigova ulica 5, 2230 Lenart v Slovenskih goricah, Tel: 040 410 451, 02 729 25 40
Ste mislili, da je IT podporna služba primerna le za večja podjetja? Zagotavljanje strokovne informacijske podpore bodisi na daljavo ali na fizični lokaciji ima številne prednosti, ... Več