Računalništvo, telefonija
03.04.2015 09:12

Deli z drugimi:

Share

Hitrejši od fotoaparatov D-SLR

Nov sistemski fotoaparat Nikon 1 J5 lahko z 20-imi posnetki na sekundo z neprekinjenim samodejnim ostrenjem ujame tudi dogajanje, ki bi ga fotoaparat D-SLR lahko zamudil. Nikon 1 J5 je prvi Nikonov fotoaparat, ki snema videoposnetke v ločljivosti 4k. Z na novo oblikovanim ohišjem in spremenjeno ergonomijo predstavlja priložnost za vse tiste, ki bi želeli napredovati od spontanih posnetkov k zahtevnejši fotografiji.
Nikon 1 J5
Nikon 1 J5

Velika prednost Nikona 1 J5 pred kompaktnimi fotoaparati in pametnimi telefoni je v novem slikovnem tipalu CMOS formata CX z osvetlitvijo od zadaj z 20,8 milijoni slikovnih točk in širokim razponom občutljivosti ISO od 150 do 12.800, ki je štirikrat večje od tipal v večini kompaktnih fotoaparatov. Slikovni procesor Expeed 5A naslednje generacije je srce bliskovito hitrega samodejnega ostrenja s hitrostjo do 20 posnetkov na sekundo in neprekinjenim samodejnim ostrenjem oziroma s hitrostjo do 60 posnetkov na sekundo s fiksno izostritvijo na prvem posnetku. Nikonov hibridni sistem samodejnega ostrenja AF uporablja 171 točk za hitro osredotočanje na motiv, v trenutku pa lahko preklopi na 105-točkovni način AF z zaznavanjem faze in hitrim načinom z zaznavanjem kontrasta, ki je na voljo v celem kadru.

Poleg videoposnetkov v ločljivosti 4k lahko z Nikonom 1 J5 snemate tudi v polni ločljivosti HD 1080/60p, v načinu HD pa lahko snemate s hitrostjo 120 posnetkov na sekundo. Funkcija e-VR (elektronsko zmanjšanje tresljajev) poskrbi za ostre posnetke tudi pri največjem zoomu. Nikon 1 J5 je tudi prvi fotoaparat v Seriji Nikon 1, ki se ponaša s funkcijo intervalnih posnetkov. Nastavite ga lahko tako, da fotografira vsakih 5, 10 ali 30 sekund in tako upodobite minevanje časa v videoposnetku HD, ki ga sestavlja do 300 fotografij.

Nagibni 7,5-centimetrski (3-palčni) zaslon LCD z 1.037.000 pikami podpira upravljanje na dotik in ustvarjalnejše zorne kote fotografiranja in snemanja. Na LCD zaslonu prikazano fotografijo ali posnetek lahko z enim dotikom prenesete na napravo, združljivo s tehnologijo NFC, ali pa prek brezžične povezave Wi-Fi.

Za umetniško ustvarjanje poskrbi funkcija nadzora slike v živo, ki omogoča številne prilagoditve videza pred fotografiranjem. Nastavite lahko tudi čas zaklopa, zaslonko, svetlost in kontrast, vse prek virtualnih kolesc na zaslonu na dotik. Kot pri vseh fotoaparatih Nikon 1 lahko tudi pri J5 z enim klikom ustvarite fotografije v gibanju. Nikonov zajem najboljšega trenutka omogoča, da ulovite čarobnost tisočinke sekunde s sistemom Smart Photo Selector.

Nikon 1 J5 bo naprodaj od 30. aprila, in sicer NIKON 1 J5 v kompletu z objektivom 10-30mm PD-Zoom po 549 evrov in NIKON 1 J5 v kompletu z objektivom 10-100mm PD-Zoom za 749 evrov.

www.nikon.si


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Za več informacij so vam na voljo pri NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

"Bohinjsko drevo" po natanko desetih letih spet v soju (fotografskih) žarometov

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Ecetera se je rodila leta 2001. Najprej se je morala spopasti s svojimi prvimi koraki na trgu in se boriti za obstoj v krutem svetu. Iz podjetja je napredovala v podjetje, ki se je ... Več

Komponentko d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 5, 1000 Ljubljana, Tel: 030 755 005
Računalniške ponudbe je v Sloveniji ogromno. Dobre računalniške ponudbe pa zelo malo. Vsak, ki se odloča za nakup računalnika, grafične kartice ali katerekoli druge računalniške ... Več
Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več