Računalništvo, telefonija
03.04.2015 09:12

Deli z drugimi:

Share

Hitrejši od fotoaparatov D-SLR

Nov sistemski fotoaparat Nikon 1 J5 lahko z 20-imi posnetki na sekundo z neprekinjenim samodejnim ostrenjem ujame tudi dogajanje, ki bi ga fotoaparat D-SLR lahko zamudil. Nikon 1 J5 je prvi Nikonov fotoaparat, ki snema videoposnetke v ločljivosti 4k. Z na novo oblikovanim ohišjem in spremenjeno ergonomijo predstavlja priložnost za vse tiste, ki bi želeli napredovati od spontanih posnetkov k zahtevnejši fotografiji.
Nikon 1 J5
Nikon 1 J5

Velika prednost Nikona 1 J5 pred kompaktnimi fotoaparati in pametnimi telefoni je v novem slikovnem tipalu CMOS formata CX z osvetlitvijo od zadaj z 20,8 milijoni slikovnih točk in širokim razponom občutljivosti ISO od 150 do 12.800, ki je štirikrat večje od tipal v večini kompaktnih fotoaparatov. Slikovni procesor Expeed 5A naslednje generacije je srce bliskovito hitrega samodejnega ostrenja s hitrostjo do 20 posnetkov na sekundo in neprekinjenim samodejnim ostrenjem oziroma s hitrostjo do 60 posnetkov na sekundo s fiksno izostritvijo na prvem posnetku. Nikonov hibridni sistem samodejnega ostrenja AF uporablja 171 točk za hitro osredotočanje na motiv, v trenutku pa lahko preklopi na 105-točkovni način AF z zaznavanjem faze in hitrim načinom z zaznavanjem kontrasta, ki je na voljo v celem kadru.

Poleg videoposnetkov v ločljivosti 4k lahko z Nikonom 1 J5 snemate tudi v polni ločljivosti HD 1080/60p, v načinu HD pa lahko snemate s hitrostjo 120 posnetkov na sekundo. Funkcija e-VR (elektronsko zmanjšanje tresljajev) poskrbi za ostre posnetke tudi pri največjem zoomu. Nikon 1 J5 je tudi prvi fotoaparat v Seriji Nikon 1, ki se ponaša s funkcijo intervalnih posnetkov. Nastavite ga lahko tako, da fotografira vsakih 5, 10 ali 30 sekund in tako upodobite minevanje časa v videoposnetku HD, ki ga sestavlja do 300 fotografij.

Nagibni 7,5-centimetrski (3-palčni) zaslon LCD z 1.037.000 pikami podpira upravljanje na dotik in ustvarjalnejše zorne kote fotografiranja in snemanja. Na LCD zaslonu prikazano fotografijo ali posnetek lahko z enim dotikom prenesete na napravo, združljivo s tehnologijo NFC, ali pa prek brezžične povezave Wi-Fi.

Za umetniško ustvarjanje poskrbi funkcija nadzora slike v živo, ki omogoča številne prilagoditve videza pred fotografiranjem. Nastavite lahko tudi čas zaklopa, zaslonko, svetlost in kontrast, vse prek virtualnih kolesc na zaslonu na dotik. Kot pri vseh fotoaparatih Nikon 1 lahko tudi pri J5 z enim klikom ustvarite fotografije v gibanju. Nikonov zajem najboljšega trenutka omogoča, da ulovite čarobnost tisočinke sekunde s sistemom Smart Photo Selector.

Nikon 1 J5 bo naprodaj od 30. aprila, in sicer NIKON 1 J5 v kompletu z objektivom 10-30mm PD-Zoom po 549 evrov in NIKON 1 J5 v kompletu z objektivom 10-100mm PD-Zoom za 749 evrov.

www.nikon.si


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Za več informacij so vam na voljo pri NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

"Bohinjsko drevo" po natanko desetih letih spet v soju (fotografskih) žarometov

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81
V skupini Trace Solutions, katere del sta Trace BS Poslovne rešitve d. o. o. in Trace IS Informacijske rešitve, se ukvarjajo z razvojem, prodajo in uvajanjem istoimenske programske ... Več
Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več

Jamada skupina d.o.o.

Cesta k Tamu 12, 2000 Maribor, Tel: 02 330 53 50
Podjetje je bilo ustanovljeno iz bivše DataLab poslovne enote Maribor. Preživeli so obdobje mladostniške zaletavosti in vihravosti. Prerasli so v zrelo podjetje z jasno vizijo, ... Več