Računalništvo, telefonija
01.12.2016 15:00
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Hitri usmerjevalnik, ki je videti kot vesoljska ladja Dartha Vaderja

D-Linkov usmerjevalnik AC3200 Ultra Wi-Fi podpira prenos podatkov vse do 3200 megabitov na sekundo.
D-Linkov usmerjevalnik AC3200 Ultra Wi-Fi podpira prenos podatkov vse do 3200 megabitov na sekundo.

Ko ste v »starih časih« želeli dvigniti zmogljivost svojega brezžičnega omrežja, ste šli v trgovino in vzeli dvopasovni (dual-band) usmerjevalnik. Na ta način ste lahko svoje povezane naprave dodelili dvema različnima frekvencama, tako da si med seboj niso kradle povezave. Danes to ni več dovolj. Na brezžično omrežje imamo povezanih vedno več naprav, od telefonov in tablic do prenosnikov, igralnih konzol in pametnih televizij. To seveda zahteva svoj davek, in če si želimo, da na omrežju istočasno delujejo vse brez zatikanj, potem takšen »starinski« usmerjevalnik ne bo več dovolj.

Odlično rešitev za ta problem predstavlja D-Linkov usmerjevalnik AC3200 Ultra Wi-Fi. Svojo mogočnost izraža že s svojim videzom. Če ne bi vedeli bolje, bi ga namreč zlahka zamenjali za kakšno vesoljsko ladjo iz prihodnosti. Spredaj črna maska, živo rdeče ohišje drznih in ostrih linij, šest velikanskih anten … resnično je videti kot kakšno plovilo zloglasnega Dartha Vaderja iz Vojne zvezd.

Še bolj pa je usmerjevalnik prepričljiv pod svojo futuristično podobo. Takoj ko z njim postavite omrežje, vam postane jasno njegovo poslanstvo – hitrost. Ko D-Link AC3200 enkrat požene svoj motor in stopi na plin, se več ne ustavi. Usmerjevalnik namreč združeno podpira vrtoglavo brezžično hitrost 3.2 gigabita na sekundo preko treh različnih pasov – enega, ki deluje na frekvenci 2.4 GHz in dva, ki delujeta na 5 GHz frekvenci. To vam bo prišlo še posebej prav pri pretakanju visokoločljivostnih (4K) video vsebin in igranju iger.

Poleg tega je opremljen tudi z zelo priročno funkcionalnostjo pametnega povezovanja (smart connect), ki omogoča napravam hitrejše delovanje, tako da jih dodeli najboljšemu kanalu in na ta način uravnoteži omrežje. Ker je opremljen s kar šestimi antenami, vam ni treba skrbeti, da bi kakšen kotiček v hiši ostal nepokrit, 1 GHz dvojedrni procesor pa poskrbi, da usmerjevalnik ne bo podlegel niti,ko nanj povežete malo morje naprav in aplikacij.

D-Link AC3200 Ultra je sicer zelo enostaven za namestitev in z intuitivnim vmesnikom omogoča zelo enostavno upravljanje omrežja. Zlahka lahko nastavite starševski nadzor, blokirate nezaželene naprave in spremljate internetno aktivnost. Nadvse uporabna pa sta tudi dva USB vhoda (1x 3.0 in 1x 2.0), ki omogočata priklop zunanjega diska za deljenje datotek.

Če želite svoj dom pripraviti na prihodnost, potem morate začeti pri temeljih. Te v digitalni dobi, ko je na internet povezana tudi zobna ščetka, predstavlja dober usmerjevalnik. Omislite si enega najboljših.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več

VideoExpert.eu – trgovina s profesionalno video opremo

Gunceljska cesta 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 01 512 22 11
Spletna trgovina VideoExpert.eu Spletna trgovina videoexpert.eu je vodilna slovenska trgovina s profesionalno video, cinema in broadcast opremo. Njihovo vodilo je nuditi najprimernejše ... Več

DUNA ŠPENKO d.o.o.

Valburga 50, 1216 Smlednik, Tel: 041 736 701
Špenko TV Iskanje pravega podjetja, ki ustreza vsem vašim pogojem, ni nujno težavno. Filtriranje podjetij po izkušnjah in kvalitetni ponudbi je dobro osnovno merilo. Kaj kmalu se ... Več

RDEČA ORANŽA d.o.o.

Titova cesta 2a, 2000 Maribor, Tel: 051 691 862
Razmišljajte kot vaši kupci Kako prepričati vaše potencialne kupce? Ste poskusili različne marketinške strategije, ki niso obrodile želenih rezultatov? S temi izzivi se zadnjih ... Več