Računalništvo, telefonija
28.06.2017 11:00

Deli z drugimi:

Share

Honor 9 je »lovilec svetlobe«

Honor 9 je »lovilec svetlobe«
Honor 9 je »lovilec svetlobe«

Honor je uradno predstavil Honor 9, paradnega konja Huaweijeve sestrske blagovne znamke Honor za leto 2017. V Sloveniji bo na voljo od septembra naprej v prosti prodaji in pri vseh operaterjih, cena pa bo predvidoma 499 €. Izbirali boste lahko med dvema barvama: ledeniško sivo in safirno modro.

Kot utelešenje slogana »Lovilec svetlobe« (ang. The Light Catcher) ima Honor 9 na zadnji strani 3D ukrivljeno steklo in kovinski rob, ki skupaj ustvarita subtilen kovinski sij – nekaj, kar še nismo videli pri oblikovanju pametnih telefonov. Ponaša se z nadgrajeno dvojno kamero z 20 in 12 MP velikima senzorjema, neverjetno kakovostjo zvoka in močnim procesorjem za visoko zmogljivost.

Živahno oblikovanje

Honor 9 prihaja na trg v izbranih barvnih odtenkih, ki so jih navdahnili modni trendi. Med novimi barvami je vodilna ledeniško siva (Glacier Grey) – edinstvena barva, ki so jo zasnovali pri Honorju. Barva sije s svetlim srebrno-kovinskim sijem, ki odseva najbolj vroč trend v letu 2017. Telefon prihaja z značilnim modrim podtonom, ki je svoj navdih našel v osupljivem naravnem pojavu: modrem ledu, ki ga najdemo v polarnih področjih.

Nadgrajena dvojna kamera

Honor 9 prihaja z nadgrajeno dvojno kamero z 12 MP velikim barvnim in 20 MP velikim monokromatskim senzorjem. Barvni senzor natančno zajame žive detajle barv, medtem ko monokromatski zagotavlja dodaten kontrast in podatke o podrobnostih. Teh barvni senzor z enako velikimi slikovnimi pikami ne bi zmogel. Zmožnosti monokromatskega senzorja, skupaj z združevanjem slikovnih pik, omogoča Honorju 9, da v mobilni industriji zagotavlja vodilno kakovost zajetih slik v slabi svetlobi. Honor 9 zajema tudi visokoločljivostni 4K video, ki zmanjša zamegljenost, kompenzira nehotene premike naprave in zajema bolj stabilne posnetke.

Zmogljivo jedro

Pod pokrovom Honor 9 utripa procesor Kirin 960, 4 GB delovnega pomnilnika ter vmesnik EMUI 5.1. Te tehnologije naslednje generacije podpirajo polno moč osrednjega in grafičnega procesorja ter s tem obogatijo izkušnje v ključnih primerih, kot je igranje iger.

Honor milenijcem prav tako zagotavlja odlično zvočno zmogljivost s Huaweijevim Histen efektom. Tukaj sta še optimizacija zvoka, ki je nastala v sodelovanju z nemškim nagrajencem in producentom Rainerjem Millardom ter partnerstvo s podjetjem Monster, ki je ekskluzivno za Honor 9 ustvarilo t. i. »Honor Purity« zvočni izenačevalnik.

Dodatki, ki poudarijo uporabnikov stil

Za razširitev stilskega izgleda Honorja 9 so pri Honorju predstavili serijo dodatkov, ki uporabnikom omogočajo, da izstopajo iz množice. Med njimi so tudi Honor Sports Bluetooth slušalke, Honor Band 3 ter Honor Monster slušalke.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81
V skupini Trace Solutions, katere del sta Trace BS Poslovne rešitve d. o. o. in Trace IS Informacijske rešitve, se ukvarjajo z razvojem, prodajo in uvajanjem istoimenske programske ... Več
Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več
Zlati partner

ANNI d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 580 08 00
Podjetje Anni, d. o. o., je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že praktično od samega začetka. Brez pretirane hvale lahko rečemo, da svoje delo opravljajo dobro, saj ... Več
Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več